Etiketter

Guvåg-Ringstad-Guvåghytta

Utsetting ved Guvåg. Skrot i fjæra kan enkelte ganger være nyttig. Her var det ei fin stø, men skarpe steiner - da er det fint med en pall og noe skumgummi man kan legge kajakkene på mens man laster oppi.

Her prøvde jeg egentlig å ta bilde av hvor skjult den lille kanalen er, men så ble det mer et bilde av det flotte lyset som var akkurat da vi begynte turen.


Her kommer vi inn mot Ringstad. Egentlig skulle vi jo til Guvåghytta for overnatting, men det virket som en god idé å padle over Jørnfjorden først for å spise middag her. Så slapp man både matlaging og oppvask... Samtidig som man fikk seg en liten padletur.

Vi fant en fin stø, litt i bakgården, helt utmerket. Ringstad Sjøhus hadde åpent, og vi fikk bestilt oss middag. I det samme kom det biler med kajakker på andre siden, borte ved Straumsnes. Merkelig, de gangene jeg har sett andre kajakker her, så har de vært tilhørende Ringstad.

Mens vi ventet på maten kom de seg utpå. Fire stykker! De padlet innover, merkelig. På tur til pollen for å fiske sjøørret? Nei, to padlet rett bort til holmen og gikk i land. De to andre fortsatte utover, etter en liten stund gikk den ene av dem også i land på en holme. Veldig pisstrengte folk, dette? (Men hvorfor gikk de ikke bare på do før de satte ut?)

Men neida, de gjorde seg ikke fort ferdig heller. De trålet holmene att og fram, den ene etter den andre, her er det en i aksjon med en kaup i hånda. Neppe et pissoir?

Så kom maten på bordet! Biff! Bra mat for padlere på tur, uten tvil.

Men det var denne jeg egentlig ventet på... Marengsrull med blåbær!

Så var det bare å sette kursen mot Guvåghytta. Utenfor Straumsnes traff vi på disse tre, den fjerde var "lenger bort og leita". Siden de så ut som "Ooops, busted!" da vi kom bort, er de anonymisert her.

Forøvrig virker kajakk som et smart framkomstmiddel når man skal sanke måsegg fra holmer. Enkelt å komme til, lett å komme i land. Lite dikkedarier. Hvor mye eggerøre det blir underveis vet jeg ikke, har jo ikke prøvd det sjøl. Men jeg kom tilfeldigvis til å tenke på det da disse padlerne hoppet fra holme til holme "på leit etter fjæremakk". (Den fins nok i sandfjæra, ikke på toppen av steinete holmer.)

Noen som fikk lyst på måsegg nå? Lovdata sier litt om sanking av egg her. Hvis man kom til å lure hva som gjelder for sånt.

Vi lot både fjæremakk og egg i fred, og padlet tilbake til Guvåg. Det var litt vind ut Jørnfjorden, men ikke allverdens. Bare akkurat passelig til å få bedre føling med den der Inuken. Nå går det ganske greit å bytte imellom båtene. De er forskjellige, men jeg legger ikke lenger så fryktelig merke til det.

Da vi ankom Guvåghytta var det røyk i pipene på både tilsynskvarteret og hovedhytta. Men vi ankom i kajakk, og var innstilt på å bo i naustloftet - så klart.

Det var allerede en blå kajakk ankommet, vi syntes jo vi så en kajakkbil parkert på Guvåg. Ganske uvanlig å treffe på så mange kajakker en tilfeldig dag i Bø. Det kan ikke være tvil om at padlesesongen har kommet skikkelig i gang nå, for veldig mange.

Som vi ser på forrige bilde er det ganske steinete fjære og dårlig stø, så kajakkene måtte bo oppafor naustet, nesten i skogen. Så litt malplassert ut. Neste helg skal det være dugnad for bedre stø der, så får vi håpe at det blir "likar" etterpå.

Ei ankerøl, mens man leser i turlagets bok om hyttene. Her står om området som hytta ligger i, både ting som finnes der og en del av historien.

Et lite notat i hytteboka må på plass før det blir helt kveld.

Dag 2 på turen finner du her.

6 kommentarer:

 1. Jørnfjorden.
  Det navnet likte jeg :-)

  SvarSlett
 2. He he he, ikke sant. :) Du får ta deg en tur og padle den fjorden. :)

  SvarSlett
 3. Hi Mia,

  Great post! The food looked very good - and I hope you enjoyed the bottle of Scotish beer?

  Kind Regards

  Ian

  SvarSlett
 4. Sure did! It is very good bear, absolutely! And the food was good too. Nice to have you commenting again! :)

  SvarSlett
 5. Har stor glede av bloggen din. Blogger sjøl en del, fra fjellturer, og foto. Men nå har jeg skaffet meg kajakk, og er veldig mye på sjøen. Turbeskrivelsene dine , og bildene dine gir lyst til enda mer padling. Og det kommer det til å bli også. Tar våtkortet først i oktober, og da åpner jo mulighetene seg til å få være med på fellesturer. Turen dere skal ha i september ser veldig fristende ut, og det er ikke umulig at jeg vil prøve å være med ved ei annen anledning. Det samme med turene til Harstad padleklubb......Jeg klarer meg godt i kajakken, har bare padlet aleine, men er ikke så veldig komfortabel med det. Enten det er stille vann eller en del sjø. Men i Narvik, til tross for at de fleste salgene til Tequila gikk til Narvik og Ballangen i fjor, så er det svært liten aktivitet. Så jeg skuler mot Harstad og medlemsskap der.

  ja ja, skulle jo bare gi litt tilbakemelding om bloggen din, som jeg likte. Og så blei det nu litt mer da. :)

  Ha ei fortreffelig helg!

  Hilsen Stein-Evert

  SvarSlett
 6. Hei, tusen takk for tilbakemelding! Det var jo veldig trivelig. Du skal ikke hive deg med på Guvågturen? Den kommer til å bli veldig trivelig, helt sikkert.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)