Etiketter

Guvåg og Hellfjorden

Det er en nydelig utsikt å spise frokost til på naustloftet til Guvåghytta. Rett og slett. Foreløpig stille på sjøen og ganske fint vær, men det skulle endre seg noe utover dagen. Artig å sitte ved vinduet og se på endene og sel som svømmer utpå, og plutselig kommer en båt forbi. (Ja alt skjedde ikke samtidig, da.)

Denne støa er det de skal fikse på neste helg. Ganske fint på bilde, men det ligger steiner midt i her som stikker høyere opp enn trestokkene - og den er dessuten ganske smal. Forbedring trengs!

Stormfloa i vinter har slengt masse tang langt opp på land, så det trengtes litt rydding rundt dørene også. (Mulig denne ble gjort dagen før, men...)

En skikkelig frokost må til før man legger ut på padletur! Denne gang var det ikke middag som var målet, men Hellfjorden. Vi var nå litt spent på om det var is igjen innerst der.

Det hadde meldt litt vind utpå dagen, men ennå da den andre padleren satte ut var det rolig. Remi hadde imidlertid ikke vist seg, vi hadde jo håpet han skulle komme over fjorden for å bli med. (Nå er det vel forsåvidt en Remi i bildet her, men det er en annen Remi som jeg ikke kjenner, så det teller ikke.)

Snart på tide å ta med seg padleklærne og stenge naustdøra.

Men først, en liten redningsaksjon. Det var ganske kraftig fjære, og dermed hadde flere store (ikke sant!) sjøstjerner havnet på land! Det kunne ikke være bra for dem, så vi hev dem uti sjøen igjen. Minst fire stykker, på denne størrelsen her. Heldigvis er de ganske ru, og ikke så heslige å ta i som de ser ut for.

Så bar det innover Hellfjorden, med de flotte fjellene der inne som landemerke. Det var passelig med vind så vi fikk litt hjelp innover når vi holdt oss utpå. Men det artigste er jo å padle innimellom holmer og skjær, som her. En fin passasje, her slapp vi gjennom.

Da vi så en småmåse (fiskemåke) stå på sjøen inni fjorden, begynte vi å ane muffens.

Is. Ian på Ringstad Sjøhus hadde forsåvidt prøvd å fortelle oss dette dagen før. For ei uke siden lå det is halvveis inn i fjorden, sa han. Det er ei hel uke siden, inkludert litt mildvær og regn, tenkte vi. Det var sikkert mindre, men definitivt is.

Det var bare å snu. Vi hadde ikke tenkt oss helt inn, bare til der man kan gå over et eide, for å komme til det innerste av fjorden - men så langt kom vi heller ikke. Snu. (Det er forresten ikke enkelt i den &#%&%&/$ Inuken bestandig.)

Her ser dere sannsynligvis ingenting interessant. Men litt oppi denne skogen, er det minst en orrhane og ei orrhøne. Og oppi høyden en eller annen kul skrikefugl, kanskje en vandrefalk? Ganske tøft. Vi både så og hørte orrhanen.

Det er ikke bare fuglelyder og fin natur her. Denne dritten ligger ytterst i fjorden og durer. Ellers er dette en flott fjord med holmer og skjær, og ganske så morsomt å padle innover. Men ytterst bråker altså denne - og ganske langt innover, for å være ærlig. Ta gjerne turen hit, men ikke planlegg telting ytterst... Og om det er fred og stillhet du er ute etter, fort deg forbi det første stykket. Innerst er det stille og flott!

Tilbake ved Guvåg tester noen rulling med lastet båt før ilandstigning. Jeg har fortsatt ikke lært det uten last en gang, så det fikk være. Dessuten ble jeg fortalt at det var kaldt. Så da så.

Dag 1 på denne turen finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)