Etiketter

Ringstad-Rambergfjæra

Lørdag ble det nok en dag med småpadling rundt holmer og skjære utenfor Ringstad og Straumsnes. Alene i Inuken er det nok lurest sånn. Jeg så sel ytterst i Jørnfjorden, men den så jeg bare hodet opp av vannet på. Denne her ble fotografert på kjøreturen fra Sortland, koste seg på et skjær i Ånnfjorden. Det er én liten og én stor?

Først en liten sving oppover mot Pollen, her lå det is. Ringstad Sjøhuscamping fra en litt uvant vinkel, kanskje.

Her er vel det meste av været på samme bilde. Akkurat sånn var det - blå himmel, sol, svarte skyer, hvite skyer, snø, og ganske blikkstille vann.

Ved Finnøya traff jeg på et Svanepar med to store unger. De så meg lenge an, men til slutt fant de ut at de ikke likte meg, laget spetakkel og stakk. Det tok sin tid da, de trenger jo lang rullebane de der svanene.

Denne plassen her la jeg plutselig merke til da jeg kom padlende, den så litt ut som et slag vindu først. Jeg måtte jo bare sjekke om det gikk an å padle mellom her - det gikk utmerket.

Fortsatt Finnøya, fantastisk spennende lys over stranda!

Svartbak som var tøff nok til å sitte så lenge at de kunne bli tatt bilde av.

En liten sving rundt Hongværan. Skulle egentlig ikke rundt, men imellom her - men jeg var akkurat for sein. Da måtte jeg ha gått ut av kajakken og dratt den over, og det var utelukket. Isteden padlet jeg rundt, og møtte noe plutselig vind på andre siden, men det gikk bra.

På vei tilbake fant jeg (som planlagt) Vesterålen Turlag i Rambergfjæra. Der var de på leit etter spennende ting, og jeg fikk grillet pølse på bålet. Etterhvert vek sola unna for en eling, så jeg måtte fram med fjellduken faktisk.

Sånn her så det ut like før elingen... Tøft...

Det var jo skikkelig fjære denne dagen. På vei tilbake til bilen kom jeg forbi et grunt område, som var utrolig flott! Masse rosa korallgreier, kråkeboller og sånt å se på. Og oskjell som stikker opp her og der innimellom. Etterhvert ble jeg oppmerksom på at det var sandbunn her også. Hmmm.

Jovisst! Det var bare å stikke hånden nedi vannet (det var jo kjempegrunt!) og dra dem opp! Sjennialt! Men hva skulle jeg gjøre med dem, jeg spiser jo ikke oskjell? Telefon: "Spiser du oskjell? Flott!" Så var det bare å plukke videre.

På Straumsneskaia ventet en fotograf (og kajakkløftehjelp) på meg.

Sånn så jeg visst ut da jeg padlet forbi. Flott lys!

Oskjellene havnet etterhvert i fiskesuppe! :D

2 kommentarer:

  1. Elingen, det regner jeg med er lokalt men er det vind eller nedbør, eller en kombinasjon?
    Uansett supre bilder og fin historie som vanlig.

    SvarSlett
  2. Eling er vel nedbør, men ofte følger det vind med i for- og/eller etterkant. Ofte er det en liten, gjerne intens byge som går fort over.

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)