Etiketter

Snytindhytta - konsert

Vesterålen Turlag 25 år, Snytindhytta 20 år. Det skulle feires - konsert med Ola og Lars Bremnes på Snytindhytta. Han jeg skulle gå opp ilage med hadde meldt seg som bærehjelp, så han hadde gått allerede dagen før. Men det var mer som skulle bæres, så han kom ned igjen og møtte meg - samt bar opp enda mer remedier. Litt motorkluss på båten over Storvannet, så her kjører reservebåten med den andre på slep. Været derimot, var mer på arrangørenes side!

Jeg hadde nettopp fått meg flunke splitter nye, fancy fjellsko. Som vi ser er de nærmest kamuflasjefarget nå på høsten. Jeg var i grunnen inneforstått med at jeg kom til å få gnagsår, men neida. Det gikk helt fint! Ikke et ørlite gnag noe sted, verken opp eller ned. Fenomenalt gode sko.

En "sherpa" med gitar og diverse på ryggen, Lars og Ola med pikkpakk, og en lydmann. Her har vi kommet opp i høyden, og har mest bare kupert bortover (på en måte) til hytta igjen. Humøret letter på et vis her, den verste bakken er forsert og man vet at hytta ligger rett der framme.

Høstfarger og vindstille på tur bortover.

Framme ved hytta sto det allerede mange telt rundt om. Etterhvert ble det nok nærmere 50 telt som sto i området - noen teltet nokså langt ifra hytta også. Det lovet godt - og det kom stadig folk nedover skaret. Der kom alle de som hadde gått fra Løbergbukta og Sigerfjorden. (Vi kom inn fra Djupfjordsiden.)

Børtre i praktisk bruk. Så litt Ivo Caprino-film ut nesten, så ut til å funke veldig bra.

Noen steder var det kjempetett med krekling. Det er god bær! Fant litt tegerbær her og der også der oppe, men den var ganske tørr.

Så var det omsider tid for konsert! Og gjett om den ble bra! De passet virkelig godt inn her. Og ikke bare er de flinke på musikkbiten, men de er morsomme også. De spilte ikke yndlingslåta mi, men jeg fikk en ny - så det er greit nok.

Mener å ha lest at det var over 300 stykker på konserten. Det kan sikkert stemme - det var virkelig mange som hadde tatt turen opp hit. De som ikke gjorde det gikk definitivt glipp av en flott opplevelse. Den kan ikke gjengis på noen måte - men dere kan tro meg på at det var det. ;)

Bremnes-gutta stilte ulastelig antrukket.

Det skyet litt over utover ettermiddagen, men vi slapp heldigvis unna regn. Sikkert fordi arrangørene var godt forberedt med presenning og greier, i tilfelle.

Snytindhytta ble påbygd i fjor, og det er bra lenge siden jeg har vært der. Så vinduet med denne utsikten var rett og slett helt nytt! Hytta var bra før (egentlig ikke én hytte, men et helt anlegg) og er altså blitt enda bedre nå etter utvidelsen. Imponerende.

Søndag skulle folk, stæsj og utstyr ned igjen. Her en liten fotoshoot med noen av "sherpaene" før avmarsj nedover. Jeg fikk omsider til å stille sekken min inn riktig, da var det straks lettere å bære den. Veldig stor forskjell!

Jeg likte merkingen på den nye ruta. (Vinterruta har gått her før, men på sommeren har man pleid å gå gjørmeruta fra Løbergbukta.) Den var der hele veien, lett å se - men ikke sånn glorete, påtrengende som den er enkelte andre steder.

Møysalen må selvsagt med på et bilde. Den er fin.

Når man ser havet, blir det straks mentalt lettere å gå. :)

Høsten går ikke an å overse lenger. Nå er det blitt høst. Det begeistrer meg ikke akkurat, men det blir jo mye fine farger av det. Man må bare ta det som kommer, og fokusere på de fine tingene med den.

Jeg har mye å gå på med beltet på sekken - skal legge på meg mye før jeg blir for feit til å få reimene rundt livet, det er nå helt sikkert. Lurer litt på om ikke jeg bare skulle kortet dem inn, de er jo mest bare i veien.

Der ser vi Djupfjordbrua! Og vannet! Nå nærmer det seg.

Nede. Jeg mistenker at dette er en hann og ei ho, som vurderer å lage flere eddiser. De er i hvert fall imponerende, der de manøvrerer seg i disse nettene sine.

- Fin tur. Veldig lenge siden jeg har hatt den sekken i bruk - altså for lite trasking i fjellet. Har jo mest bare sittet på r@va i kajakken nå, et år eller to. Kjennes ut som kroppen syntes det var HELT i orden.

Om noen skulle synes at det er for lite bilder av omgivelsene rundt hytta og sånt, at dere ikke får heeelt tak i hvordan det ser ut der. Det er bare en ting å si: Hut dokker å gå opp dit å sjå sjøl! ;)

4 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)