Etiketter

Børøya rundt nyttårsaften

Nyttårsaften, siste sjans for padletur i 2013. Det ble bare Tom som heiv seg med, men da var vi jo dobbelt så mange som om jeg hadde padlet alene! :) Måtte på land igjen først for å justere fotstøttene, de var jo forsvunnet fram da den var på utlån... Så måtte jeg på land en gang til, fordi den venstre selvsagt ikke satt skikkelig fast. Den er kranglete. :(

Men SÅ var vi klare for å padle, ut ifra klubbnaustet (det til venstre). Chipo var forøvrig innom og slo av en prat før vi dro, moralsk padlestøtte er heller ikke å forakte, når folk ikke har anledning til å bli med. :)

Vi padlet rett over til Børøya, her måtte Tom i land for å skifte på hendene. Det var plussgrader, men 5-6 sm vind så i realiteten var det rundt 0 og -1 grader effektivt. (Ifølge min nye, fancy vindmåler!) Så det kjølte nok bra på hendene, ja. (Her står forøvrig en lenestol på land, undres hvordan den har kommet dit? Ser ikke ut som den er ofte i bruk.)

"Sakte fart" sto det stort skilt om lenger bort, så vi tok det med ro her. Det hadde vi nok gjort uansett, det var en fin dag og ingen vits i å skynde seg for å komme på land igjen. :) Ifølge Tom har dette skiltet stått her "bestandig" - i hvert fall i maaange år.

"Hallo! Kom hit og bli med heller!!!" - Det kjørte en bil med kajakk på taket over brua...

På andre siden av brua hørte vi en rar lyd. En kraftig lyd, etterfulgt av en svakere, mer "urein" pipelyd. Det viste seg å være en (voksen)oter med en (barn)oter bakom - lyden var helt tydelig et slags kallesignal, for å holde følgeren på riktig kurs. Utrolig artig opplevelse å se disse to (eller var de tre?) krysse over på denne måten. Og da vet vi what does the otter say.

Vi sveipet en tur bortom Rødbrygga, for å sjekke ilandstigningsforholdene der. Sånt er jo greit å vite til en annen gang... Kanskje en gang det er varmere, for eksempel... (Hurtigrutemuseet til høyre.)

Nja, det var nokså høyt for å komme seg opp og ned ifra kajakk. Skulle nok ha gått, men... Det er nok ikke den beste kajakkbryggen, nei.

Den nye vindmåleren måtte jo tas i bruk. Den måler både vind (snitt og max) og temperatur (luft og vann). Veldig artig. Det eneste er, at når det blir skikkelig vind imot og man får lyst til å måle hva man er ute i, så har man jo veldig lite lyst til å stoppe! For da reker man jo plutselig bakover... (Fant jeg ut. Den ene gangen jeg stoppet for å måle, blåste jeg rett og slett litt inn i le... Kjedelig.)

De som har disse husene er heldige. Sånn skal jeg kjøpe meg hvis jeg vinner noen zillioner i lotto en dag. De har utsikt rett ut fjorden og til Bø og sånt, det er jo helt perfekt. Vi syntes jo det var flott med naust også, men det var visst bare garasjer... (Gikk vi ut ifra, siden de sto langt innpå land.)

Vi trodde Hurtigruta kom litt seinere på dagen, men vi traff den like etter vi passerte Skretting. Den tar seg fint ut i julestasen. :)

Vi gikk en snartur i land på holmen der vi ventet på sykkelløpet i sommer, for å se om vedsekken vi la igjen fortsatt var her. Den fant vi imidlertid ikke. Men vi kunne slå fast at sandstrender er enda kulere om vinteren - nesten litt eksotisk!

Kråkene hadde en eller annen samling, det var noe helt allmektig mange av dem som plutselig fløy opp lenger bort. Mulig de lever herrens glade dager på ett eller annet restegreier fra en av fabrikkene?

Foto: Tom Pål Holdø
Det ble skikkelig flotte farger etterhvert som det ble mørkere. Begge hadde på lys på dekk, Tom hadde mer fancy enn meg - sånn med både rød, grønn og hvit sektor på. Jeg tror det går greit nok med bare hvit, men det var nå litt stilig med sånn fancy en... ;)

Jada, nye grønne skudd i slutten av desember! Sært!

I anledning nyttåret tar jeg med dette bildet, her er jo lukkertiden blitt så lang at lysene ser ut som det rene fyrverkeri. Godt nytt padleår, og så videre.

Dette bildet var egentlig ganske stilig i Photoshop, bare en slags kontur - men da jeg lastet det opp til Blogger så ble det plutselig HELT annerledes. :( Kjedelig. Ser forresten en del av de andre bildene også blir mye lysere i skyggene enn de er i Photoshop - mens noen blir helt som jeg justerte dem. - Driver Blogger og stiller på bildene selv, uten å spørre? Går det i tilfelle an å slå av? Noen som vet?
(Edit: Det gikk an - men funker i praksis bare på nye bilder. Når jeg fjernet og la inn på nytt, ble det rikitig. Men de som er ødelagt fra før, fortsetter visst å være det.)

- Vel, takk for turen, den var fin. Da kan man gå inn i det nye året med god samvittighet. :)

6 kommentarer:

 1. Trivelig lesing og fine bilder. Og ikke minst trivelig at det i de fleste tilfellene er noen å padle sammen med. Tror ikke det blir så lenge til æ ræk utover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nåja. Det e nu ikke så kjempeofte det e noen som tar i på fb-invitasjon akkurat. Men det e nu en og ainna - forsåvidt betydelig fleir enn ingen. :) Ja du må ræk utover snart. :)

   Slett
 2. Koselig lesing helt klart, jeg har ikke merket noe på bildene mine når jeg legger dem inn, men så er jeg alergisk for photoshop, lightroom osv osv, kanskje det ligger noe der?
  Skal nå ut å padle i morgen og da med hjemmelaget sterk potetsalat og viltpølse, mmmm

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei det har nok lite å gjøre med Photoshop - det aktuelle bildet har jeg kun endret størrelsen på der, ikke justert noe som helst på farger og lys. Men det merkes best på bildene med mørke områder, så det kan kanskje være at du har litt mer dagslys og lysere bilder. ;)
   - Klarte heldigvis å bli kvitt det for de nye bildene som legges inn - håper det varer.
   På tur ut på padling nå - uten hjemmelaget potetsalat og viltpølse. :( (Smurte egentlig en skive med hjemmelaget kjøttrull for å ta med, men da jeg skulle pakke den inn hadde jeg allerede spist den...)

   Slett
 3. Vil berre ta med at oteren har mange lydar. Den har piping, hvesing, bjeffing og smatting. Altså litt som med reven, altså..Fine bilder, sjølv om du var uheldig med den derre dråpen.. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jammen sant - jeg har hørt i hvert fall tre forskjellige selv. Men den har siskkert enda flere. (Den derre dråpen har det med å plassere seg der - men så lenge det er meg den sensurerer er det ikke så farlig.)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)