Etiketter

Aprilrulling og fine himmelfarger

Lørdag morgen var det helt grått ute, så jeg fant på andre ting. Men utpå dagen ble det så fint vær at det ergret meg at jeg ikke hadde dratt på tur likevel - så jeg fant ut at jeg kunne ta en tur over sundet for litt rulling, om ikke annet.

Jeg møtte for en gangs skyld ikke mange fuglene på vei over. Men denne speiderskarven fløy til gjengjeld i ring rundt meg halve turen over. Kanskje mer en vaktskarv, rett og slett?

På andre siden av sundet oppdaget jeg at jeg hadde mer selskap enn jeg visste om. Bak meg fulgte nemlig en sel, uvisst hvor lenge den var der. Men den lot seg ikke fotografere nevneverdig, det gjorde heller ikke oteren som gikk i land på Kringelskjæret bortenfor meg. Den plumpet raskt uti straks den så meg. Så det får bli med dette bildet av båten som ligger ved Maurnes. Er det så dårlig vær uti havet nå, at den må ligge her inne, virkelig?

Hmmm, jeg tenkte jo egentlig å rulle borti der men...

Nei, det var så fint at jeg måtte en tur i land på stranda på Kringelskjæret først. Kanskje var det noe kult å ta bilde av der?

Njæææ, ikke egentlig. Minien (som egentlig altså heter Goransja) fikk være motiv.

Plutselig syntes jeg at jeg fikk så veldig dreisen på høydebilder, så det ble enda ett. :)

Men så var det bare å stålsette seg, og sette ut for å padle bort til vika mi. Der jeg kan øve trygt i fred for vind, stoppende biler og denslags. Og så var jeg kommet på - det er jo blitt april! Da får jeg aprilrulla i boks allerede!

Nåja, man skal skyte bjørn før man selger skinnet. Jeg måtte jo faktisk klare rulla først, før den kunne stappes i boksen. Det var bare å sette i gang.

Mens jeg dreiv på med rulling, egenredning og sånt, ble himmelen stadig finere. (Vet ikke hvorfor jeg ikke har rettet på horisonten her, beklager så meget. Fokuser heller på skyene over.)

Én rulle gikk greit, to går også greit. Men når man begynner å passere tre på rad, så begynner det å gjøre bra vondt i panna! Jaja, når man opplever brainfreeze så går jeg ut ifra det bekrefter at man faktisk HAR en hjerne, og det er jo alltids kjekt å få bekreftet.

 
Ja om man nå skal være helt ærlig så var ikke brainfreeze det eneste problemet. Jeg fant ut at jeg skulle prøve to ruller uten å puste på nytt imellom, og det gikk jo skeis selvfølgelig. Det stressmomentet strøk jeg glatt på, gitt.

Så joda, jeg måtte ut av kajakken. Men om ikke annet klarte jeg å kravle meg inn igjen OG rullet opp. Det kunne altså vært verre.

Mer rulling gikk bra, så jeg ble litt overmodig og fant ut at jeg skulle prøve å gå rundt uten å sitte klar, få åra i posisjon og rulle opp. Det gikk også skeis... Her har jeg fått åra oppned, hvordan jeg nå har klart det mens jeg holdt fast i den...

Så da måtte jeg ut igjen, men på nytt kravlet jeg meg tilbake i kajakken igjen og rullet opp. En minus og en halv pluss.

Da jeg kom tilbake over sundet igjen tok jeg tre ruller på rad på hver side, sånn bare for å slå fast at jeg KAN rulle selv om jeg må ut noen ganger. Bæng, bæng, bæng, ferdig.

Som sagt, dette var litt dagen for høydebilder. En stund sto himmelen i fyr.

Så slukket flammene, men fargene spredte seg utover hele. Jammen godt jeg ikke ble sittende i sofaen på ettermiddagen også. Nei, man får sannelig komme seg ut en snartur om ikke annet! Nok en gang bekreftet at det er smart.

Så, til de som stadig undres hvordan det går med meg og denne rullingen, så er her litt dokumentasjon av dagens økt. (Typisk at automatikken velger startbilde fra når det går skeis, men det får jeg tåle.)

Får ta med et bilde til av den flotte himmelen, så sisteinntrykket fra innlegget blir bra. :)

Jeg KAN rulle. Må bare fikse enda litt...

12 kommentarer:

 1. Well done! That's a lot of rolls in some really cold water and good training for controlling the gasp reflex.

  Tony :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks! I really hope so, that gasp reflex sounds a bit scary. :S

   Slett
 2. Starkt jobbat! Jag gillar din reaktion när det blir "brain freeze". :-)

  /Erik

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Den er i hvert fall ekte. GoProen fanger det meste, ikke bare rullene. ;)

   Slett

 3. Du har ikke vurdert å skaffe deg en tykkere neoprenhette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mjo, men siden jeg godt mulig vil være uten hette i det hele tatt (har den stort sett bare på ved øving, for jeg blir gær'n av å ikke høre), så jeg tenker det er like greit å herdes litt på den fronten. Som en sa, det minker sjansene for den der skumle refleksen som kan utløses når man kommer i kaldt vann.

   Slett
 4. Here's a link to a Seakayaker magazine on-line article that addresses the gasp reflex for anyone not aware of the risk: http://seakayaker.us/cold-shock-and-swimming-failure/

  Tony :-)

  SvarSlett
 5. Bra jobba! Klarer ikke mer enn to ruller i så kaldt vann som dere har- får hjernefrys og blir svimmel og kvalm. Her har vært vestentlig høgere temp. i år- nesten så det ikke tells som vinterrulling…..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble litt dårlig da jeg tok marsrulla, etter bare én gang. Men det gikk heldigvis fort over. (Lurte først litt på hvordan jeg skulle komme meg tilbake over sundet…) Trodde dere hadde det like kaldt i havet om vinteren, jeg. Menmen, noen er heldige tydeligvis. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)