Etiketter

Padledag med Børøyarace og alskens skøy

Det ble nøyaktig det været vi hadde bestilt til den store padledagen vår i Stokmarknes. Sol, men ikke for varmt. Her har starten gått for turklassen - vi var i gang! Det første ordentlige Børøy-ræset! Vi hadde forøvrig skikkelig markering av start, ikke noe tull her. Startpistol må det være.

Ved start lå konkurranseklassene og ventet. Eh, ja disse med motor er følgebåter selvfølgelig… Vi måtte jo ha et sted å putte Fredrik, sånn at andre skulle tørre å bli med i herreklassen. ;)

Starten for konkurranseklassen har gått, her kommer de! Disse to lå visst i front hele veien, men byttet litt på å lede. Det var visstnok litt spennende underveis for de som fikk følge med.

Resten av feltet lå mer samlet, ikke så veldig langt bak dem.

Foto: Birgit Dietrich
Selv var jeg følgebåt pr. kajakk. :) Her med Hurtigrutemuseet i bakgrunnen.

Her kommer hele dameklassen. De padlet også sammen hele veien, og ifølge ryktene så var det skuffende lite kniving om seieren da de nærmet seg mål. Solidariske damer, altså, men konkurranseinstinktet virket rimelig fraværende - ifølge de samme ryktene.

En av padlerne vurderte å kjøpe ny kajakk av Tequila som hadde med seg demokajakker og padlestæsj. Hun fikk problemer da kajakken ikke var godt nok tilpasset før hun satte ut, for det ble litt hastverk i starten. Så da krampene og ryggverken begynte å melde seg var det bare å ta fram slepetauet. Her er vi gått i land ved første strand for å stille pedalene inn på nytt. Heidi padlet sammen med oss store deler av veien selv om hun ikke hadde problemer - takk for det! :)

Umiskjennelige kajakkspor i sanden…

Vi nærmer oss halvveis
Etter justering gikk det bedre, så da padlet vi videre bare for egen maskin alle sammen. Her skal vi snart under første brua - nå er vi cirka halvveis. Det har altså blåst mye i det siste, men det løyet så fint midt på dagen og det var flatt hav på turen rundt øya.

Heidi passerer første bru
Under brua! Videre rundt ble det problemer med lånekajakken igjen, så da heiv vi på nytt slep. Remi ringte og tilbød seg å komme i møte, så det skulle gå fint. Hadde han bare dukket opp som avtalt… Men neida (han trodde følgebåten var der, men den sendte jo jeg av gårde siden jeg skulle få hjelp etterhvert, så damen kunne komme seg til mål i kajakk), så jeg fikk slepe hele veien fram. Da har jeg trent på det! Ble noen kilometer totalt sett, det der.

Full fart på Markedsbrygga
På brygga hadde det vært aktivitet hele tiden, også mens racet pågikk. Tequila hadde som nevnt stand med demokajakker og masse padlestæsj. Jeg endte opp med nye padlesko. Ja, jeg har jo noen par fra før, men ikke akkurat sånne… ;) De hadde forresten også med seg den nye ungdomskajakken klubben har kjøpt (Boreal Baffin P1 i plast).

Testing testing
Vi solgte selvsagt lodd i det store padlelotteriet vårt også. (Om noen vil ha, ta kontakt så kan jeg fikse.) Så hadde vi masse info om klubben, rabattkuponger for ASKR (15% rabatt for vesterålinger), og salg av kaffe og vafler. I tillegg til - selvfølgelig - prøving av kajakker.

Når Remi ikke var følgebåt i kajakk, var han utpå sammen med de som testet kajakk, som hjelp og sikkerhet. Den rollen tok han med stor ro, kan man si… He he.

Monica med sin herlige fiskesuppe
Jo, så hadde vi salg av fiskesuppe også! Monica sto for den, og sørget for at folk fikk i seg mat uten å måtte forlate området. Smart! Seriøst, så var det faktisk folk som var der i maaange timer. Utrolig gøy. Og så mange som vi aldri har sett før.

Fredrik padler fort i hva som helst
Fredrik holdt kurs i padleteknikk, hvordan padle raskt og effektivt, få utnyttet kroppen og kreftene best mulig. (Ok, så er bildet LITT manipulert da.)

Lofoten og Møysalen
Så var det noen timers pause, så jeg kom meg heim etter grillmat og diverse. På turen passerte Hurtigruta akkurat forbi Møysalen på dette viset. Ræset gikk altså forbi der jeg står og tar bildet og hurtigruta, ikke verst område akkurat?

Ettermiddagskos i fjæra ved klubbnaustet
Etter en kjapp tur hjemme var det bare å komme seg tilbake til Stokmarknes, og klubbnaustet. Her kom det også masse folk! Kjempegøy!

Avduking av klubblogo
Vi startet med avduking av den nye klubblogoen, det ble kveldens største overraskelse. Vi hadde ordnet en overraskelse til klubbleder Remi, som takk for ståpåvilje og engasjement og mye jobb lagt ned i klubben over mange år - men klubblogoen overrasket definitivt flere. Ja, det ble rett og slett kveldens underholdning…

Primus motorer for konkurranse i Vesterålen -
Chipo og Fredrik - delte ut premier til vinnerne i racet.
Premiering av vinnere - her er vinner av herreklassen. Han fikk ei superfancy drikkeflaske, så nå kan han drikke harepestvann og hva det skal være. Blir sola for plagsom når han skal padle kan han ta på seg capsen fra Bygger'n, og når han blir sulten kan han dra innom Nordlaks med gavekortet sitt og få seg mat. Mat, drikke og solbeskyttelse - hva mer trenger man på denne tiden?

Hovedpremie var ei grønlandsåre som vi trakk blant alle deltakerne. Den gikk til Adam som tar den med seg tilbake til Harstad. Hyggelig med representanter fra naboklubben også.

Ja, det var det logoskiltet… (Og så må vi snart skifte de der vindskibordene, det er vi vel klar over.) Oljemaling tar sin tid å tørke, for å si det sånn. Så den fancy avdukingen sørget for litt oppattarbeid. Vel vel, det ga en god latter i hvert fall, det er helt sikkert.

Anita, Heidi og Eirik fra Bø Padleklubb
Jeg tror vi avslutter med dette bildet. God stemning på land, og imellom der ser vi såvidt Remi som er utpå (selvsagt!) sammen med Frida som tester ut den nye ungdomskajakken. Hun var godt fornøyd, og ifølge Remi så ser det ut som den kajakken var et ok valg som vil funke til det bruket vi har tenkt den til.

Takk til alle sammen som deltok på forskjellig vis denne dagen. Det var mange som dro lasset i arrangeringa, men en sånn dag blir jo ikke bra uten alle som stikker innom heller.

Enda noen flere bilder finnes HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)