Etiketter

Svinøya - check. Gaukværøya - check. Overnattingstur del 1

Etter grillinga ved klubbnaustet på padledagen, dro Stein-Evert og jeg til Bø for å padle ut til Gaukværøya i midnattsol. Sola holdt riktignok til bak en sky, men vi dro som planlagt. Søndag skulle det nemlig være guidet tur med kjentmann på øya, med turlaget - og vi hadde fått lov til å bli med.

Fint lys var det selv om sola ikke var helt framme, og ganske så stille. Til høyre her ligger «Krasen», den som skulle ta med resten av vandringsgjengen på morran dagen etter. 

Narvikingen har lært å padle imellom, så han kom under brygga. (Jeg har vært under der før. Ikke noe å trakte etter – men det er noen potensielt kule fotomotiver der, skal innrømmes.)

Ti på Skjæret - Svinøya - i boks!

Sauene på øya var svært interesserte i denne narvikingen og hans rare farkost. En ny lekekamerat? Har han noe godis han romstererer nedi der etter?

*Neeei, han er skummel og kommer på land, løp for liiivet!*

Ti på Skjæret-selfie.

Lyset ut mot Gaukværøya (til høyre) som var målet, var nydelig.

Mer padling imellom, her rundes Svinøya.

"Innseilinga" til stranda på Gaukværøy. GPSn viste mer enn den skulle. Pussig, jeg må ha målt feil på kartet. Jaja – mer trim og sterkere muskler, antar jeg.

Fortsatt nyyydelig strand og teltplass, men det er ikke like kortklippet som før. Kan vi ikke spleise på noen sauer som kan gå her ute? Please? Noen geiter, villsauer eller no?

Her er forresten den nye dekksbagen min. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg synes om den ennå, men den er i hvert fall en del større enn den forrige så da har jeg en når jeg må ha mer liggende lett tilgjengelig. Den er ikke bare å klipse på som den andre, det er dumt. Men mer plass - bra, selv om det kanskje er litt i meste laget. Toveis glidelås - bra. Litt vel høy så den kommer litt i veien - ikke så bra. Strekk utenpå for å feste ting - bra. Antagelig en helt grei middelvei.

Jeg hadde tatt med meg enmannsteltet. Jeg har liksom ikke helt funnet ut hva jeg skal synes om det, men jeg liker det bedre og bedre. Hovedfargen er udefinerbar og sær, og jeg hater gult. Men likevel... Det er på en måte sånn der stygt at det blir kult, kanskje?

Herlighet, så fint det er her ute. Og det er ikke lange veien hit heller. Like flott HVER gang.

Litt mer mot høyre (nordish).
En liten flik av midnattsola fikk vi også, til slutt.

Narvikingen hadde skarprødt telt.

Som sagt, jeg vet ikke hva dette er for slags farge. Men teltet er kult. To innganger – det er påkrevd. Det må jeg ha.

Narvikingen var våken til sent på natt, men jeg hadde vært på lakseoppsyn til sent på fredag kveld, så i ettiden var det bare for meg å legge hodet ned på dunjakke-puta. Tror jeg sovnet rimelig tvert - og sov godt. Endelig på telttur igjen.

Ikke så spennende innlegg akkurat, men dagen etter var det historisk vandring, så å ha alle bildene i ett innlegg ville blitt ALT for langt. :)

10 kommentarer:

 1. Gaukværøya er flott! Har og lyst dit en gang med guide og toppturplaner.

  SvarSlett
  Svar
  1. De som skal på ASKR i år kan dra hit lørdag når askr er ferdig, turlagstur på søndag. ;)

   Slett
 2. Misunnelig, neeeeeeeiiiiiiiiddddddddaaaaaaaaaaa ;ø)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må ikke stoppe Ducatien i Bodø skjønner du. Snakket med en i Bodø i går, det er bare transittsted til de kule stedene her nord. Ingen som stopper der, liksom. Eller, det var ikke på liksom det han sa, det var helt sant. ;)

   Slett
 3. Flott tur til tross for fravær av midnattsol og fargerik himmel. Gikk nok glipp av noen flotte bilder. Men flott allikevel.
  Tidlig kveld på dæ ja. Artig kommentar da du så på klokka og oppdaga at ho var ett på natta: "Oi, klokka e jo ett. Æ e trøtt" Hørte ikke noe om at du var trøtt før du i vanvare kom til å sjekke uret. Sjøl satt æ og kosa mæ i teltåpninga til klokka var 4 på morrakvisten.
  Tar gjerne turen en gang til, med padling på yttersiden. Æ så mange flotte motiver der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ett e ikkje tidlig kveld, det e seint. Fire e veldig seint. ;)

   Slett
  2. Æ mene fortsatt, nesten 5 mnd seinere, at kl 01.00 e veeeedlig tidlig.

   Slett
 4. My friend Dean has the same tent and is very happy with it. For now I'll stick with my cheapo dome tent but when I buy a new one I think I'll buy the Tarn.

  Tony :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I haven't tested it in rain, though... ;) Might get a surprise one day.

   Slett
 5. På det første bildet ser det jo ut som at æ har masse last i farkosten. Pussig.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)