Etiketter

Åserøya og (mulig) ny rekord - check!

Onsdagspadling! Denne gangen fra Dalsanden til Åserøya, for å samle en post der. Det så ut til å bli godt oppmøte, og det ble det også. Muligens ny rekord – hadde vi husket hva den gamle var så hadde vi nok visst om det var det. Her er vi klar til å padle av gårde. Åserøya stikker inn i bildet til venstre, men vi fant ut at vi skulle sneie rundt den lave øya til høyre først, så det ikke skulle bli så kjempekort.

Det var fullstendig vindstille både da jeg kjørte fra jobb (over en halvtimes kjøring) og til padlinga, men det var det ikke i Sigerfjorden, gitt. Der kom det susende rett ut. Jaja, såpass fikk vi tåle. (Men det var greit at det ikke var mer.)

Ellers perfekt vær synes jeg. Varmt – kortarmetpadling igjen. Nå er det snart nesten ikke svinkaldt i havet eller noenting. Og så var det er ganske spesielt lys.

Tore er det lenge siden jeg har sett på klubbtur, han heiv seg med nå. 

Rett og slett idyllisk, nå er vi i le av øya.

Greit å hjelpe hverandre med småtterier når det trengs.

Ole kan jeg ikke huske å ha sett på klubbtur i det hele tatt (nå er jo ikke jeg på alle da, men), han er også en gammel traver som benyttet anledningen i dag. Artig.

Over fra den ene øya til den andre fikk vi litt motvind, god trening uten så mye bølger.

F.v. Wenche, Åsa, Stein-Evert, Dag, Tom, Anja, Trond, Ole, Morten, Tore, Synne
Like etter at vi kom fram til øya dukket også Tom opp. Han hadde måttet lete en stund etter reimene for å få festet kajakken på bilen (det var jo lurt å ta seg den tiden synes jeg), så han kom like etter at vi hadde padlet i vei. Men han kom etter, og nådde oss igjen her. Det ble noen runder med tørrfisk og sjokolade før vi dro videre.

Da har vi dokumentert at vi har vært på skjæret (øya, i hvert fall), her er boksen Brottsport har satt opp. Vi har latt disse stå, blant annet fordi det er så vrient å få dem ned i kajakken. Denne boka har også en del skrevet i, så den får nok stå her rimelig permanent vil jeg tro.

Må det justeres så må det justeres, det kan det bli morsomme bilder av. Hva som måtte justeres vites ikke. Vi kan anse bildet for kunst – det blir opp til øyet som ser å tolke. Mye latter ble det i hvert fall.

Dette bildet heter "Mens vi venter". Straks klar for avgang.

Klar - ferdig - GÅ!


Nåja, vi hadde det ikke travelt. Jeg hadde med fiskeutstyr, men det lå fint pakket på dekksbagen. Her pleier det å være en del sjøørret sa Trond, så jeg slengte ut snøret. Nei, det var dårlig med fisk. Helt til jeg begynte å sveive det opp.

En sei under minstemålet, slippe løs. En sei under minstemålet, slippe løs. De var så små at jeg kjente dem ikke på snøret før jeg så dem. En ENDA mindre sei under minstemålet, slippe løs. Men så!

Foto: Anja Isaksen
Damm damm makrell! Den tar vi, til besøket heime. Det ble makrell til middag like før skrivende stund.

På en holme før Dalsand hekket noe terner. Det var en helsikes holoi på en masse av dem, som fløy og holoiet et stykke bortafor. Vi var litt bekymret for angrep... "Men vi har jo en avleder inne ved land" sier Trond – akkurat før det kom en EKTE avleder. En rovfugl. Var det ikke holoi før, så ble det det da! Om det var falk eller hauk skal jeg ikke si for sikkert, men kul var den i hvert fall.

Foto: Anja Isaksen
Best å få drept den så den ikke stikker av. *Dau*

Kort men trivelig tur med både de "faste", gamle travere og en del av "årets". Til og med hadde vi besøk av et internasjonalt medlem, fra Narvik rettere sagt. Liksom-Sverige, det er ikke verst. (Og forrige tur hadde vi med en ekte svenske. Hva blir det neste?)

2 kommentarer:

  1. Som vanlig helt herlig å lese. Du får dra deg nedover her helgen 5 og 6 september om du har mulighet til det, ja gjerne fra 4 september. Alt tilgjengelig utstyr er tilgjengelig også en Amok Draumr ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg sliter litt med den. Hadde egentlig forbannet meg på at jeg skulle komme meg ned på jubileumscampen, men… Det skjer så utrolig mye annet samme helgen så det spøker veldig for den turen. :(Men takk for invitasjon denne gangen også! En dag!

      Slett

Kommentar - ja takk! :)