Etiketter

Helgelandsturen del 4 • Otervær–Rødøya

Da er det klart for del 4 av helgelandsturen med Tromsø havpadleklubb. Vi er fortsatt på vei mot Rødøya, som vi ser i bildet. Del 1 av helgelandsturen ligger HER og del 2 ligger HER, og del 3 finner du HER.

Lunsj på Otervær, ja. Det var slett ikke et verst sted som vi ser. Helgeland var nå begynt å bli mer interessant. Litt mer fugl, og spennende planter. Ja, prestekragen er jo nokså vanlig her hjemme også da, men det var litt forskjellige saker de hadde.

Denne her har vi hjemme også, men den er jo kul likevel. Kan dekke ganske store områder på strender som her, breie seg utover. Stilig.

Hvem har plassert denne her? Artig.
Lang lunsj. Varmt. Det var tid for å lete fram padlebuksa og padlejakken – med korte armer. En befrielse, rett og slett – herlig. Sommertemperatur i vannet – til her å være riktignok, men dog. Nesten ikke iskaldt!

Etter hvert kom vi oss av gårde, vi skulle jo finne et sted og campe også.

Uuut mot haaavet.

Rødøyløva, her ser vi skikkelig at det er ei løve, vel? Du ser den? Vi ender til slutt opp med camp nokså rett ned av venstrelabben.

Her er vi ferdigkryssa over, og kuler'n litt.

Vi dreier imidlertid ikke rett mot løva, for vi har et annet leirsted i tankene egentlig. Og aller først litt imellompadling blant øyene.

Nedover her, nemlig.

Rådslagning.

Rødøyløva ser mindre løveaktig ut etter hvert. Nok en seilbåt, og med seilet oppe. Hjemme farter de mest rundt uten, så dette gir pluss for Helgeland i regnskapet.

Fine farger på tangen hadde de også, noen steder. Her er vi i full gang med snirkling.

Jeg hadde etter hvert lagt merke til at John var en sånn som tok seg små avstikkere, altså litt smålurt å hekte seg på. Så her padlet vi to en kul passasje, mens de andre padlet på utsiden. He he he.

Skitt! Teltplassen vår er opptatt!!! Et helt telt og to padlere!!! %&/$%/$% Det tar seg jo ikke ut for en gruppe på syv stykker å telte der det er to stykker fra før av, det går jo ikke. Da blir vi jo en hel masse folk tilsammen og hvem vet hvordan disse to er! *Skrekk og gru* Vi padler videre, det finnes flere strender her. Vi vil ha en som er tom, så klart. (Eller så var det for at det er for skrått der og ikke helt perfekt, men det høres jo ikke like morsomt ut, så vi går for den første.)

Her fant vi en padle imellom-plass som alle ble med på.

Snirkle snirkle snirkle.

De hadde mye kul stein her på Helgeland, forresten. Mye av den så nesten oppråtten ut sånn som dette (berget altså, ikke Alf!), må være gamle greier.

Foto: Nils-Jacob Schelderup
Klokkergården, her så det fint ut. Mormor overnattet her da hun var på øyhopping med sykkel på Helgeland for noen år siden. Oldemor kom nemlig fra dette området, Tjongsfjorden innafor. Det skal være veldig fint på rommene også. Restaurant har de også. Vi lå litt der og kikket, før vi padlet ut igjen på videre jakt etter strand og camp-plass for kvelden.

Her var det ei strand, men det lå et oppdrettsanlegg der i opplag, så vi padlet forbi. Alf fortsatt i strålende humør som vi ser, selv om det nå begynte drøye litt før vi fikk slått leir.

"Men koffør i h****... Ka som feila den der stranda da???"
(Sitat fra en anonym, klar for camp, da han så fronten padle videre nok en gang)
Her var det en flott strand, som er et utfartssted for mange. Supert tilrettelagt med alt mulig, til og med strandleker var der. Og ferskvann. Og skulptur! Men det sto et telt der også, skrekk og gru. Vi padlet videre igjen, fortsatt to strender innen nær rekkevidde. De måtte sjekkes.

Her er dagens rute. Vi endte opp på den nest ytterste stranda, etter å ha sjekket begge. Der var det fint, teltplasser nok og gode greier. Vi slo oss til ro for natten.

Mye kul stein der også. Vi kan såvidt skimte mitt Tarptent Scarp1-telt bak Johns telt her. Han kom litt i veien for havutsikten min, men strengt tatt hadde jeg ikke tenkt å sitte i teltåpningen og glo på den uansett så det var ingen krise.

Ikke mye løveaktig over dette – men sjekk for et kult innhogg i fjellet der. Det skal ha vært meg et rabalder da det der ramlet ut! Det var for øvrig planer om å gå opp der dagen etter. Vel bekomme.

Slett ikke verst kveldshimmel her heller. Dette kunne vi bli vant til, så absolutt.

Myggmiddel må til, med høy deet-prosent
Så stilnet vinden av... Og jeg fikk veldig bruk for MyggA-ruller'n jeg hadde skaffet meg og faktisk husket på å ta med. Mulig det hjalp – men ikke nok, mot knotten. Den var iherdig. Jeg dro fram myggnettingen også, og hang over hodet. Den hjalp også – men ikke nok, mot knotten. Jeg trodde den snek seg inn under kanten – men niks. Jeg så med egne øyne at flere krøp inn gjennom hullene i nettet! Jæklar.

Av nylig nevnte årsak tok vi rimelig tidlig kveld. Fortsatt med nesten alle kameraene i behold. Men bare nesten. For her satt vi lenge, i trygg avstand fra havet. Men så har vi dette med flo, så det kom stadig nærmere.

Og da jeg skulle reise meg og gå til teltet for å legge meg, var den kommet akkurat nært nok til at da det ikke vanntette kompaktkameraet som jeg bruker på land ramlet ut av lommen, trillet det akkurat ned i vannet og plumpet uti. Jeg fikk tak i det igjen og jeg har som vi ser berget bildene ut fra minnekortet som heldigvis var et sånt extremekort – men kameraet er helt kaputt. :( 1 down, 3 to go.

Del 1 av helgelandsturen ligger HER og del 2 ligger HER, del 3 finner du HER, del 4 ligger HER og del 5 ligger HER og del 6 ligger HER.

2 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)