Etiketter

Havheng Vestbygda del 2

Det er blitt 1. mai, vi er på havheng. Del 1 finner du HER, om du ikke har sett den ennå. Her setter vi ut fra Hallvardøya der vi har hatt leir, og er klare for retur til bilene.

Det blir ikke helt strake veien, vi skal innom både en 10 på skjæret-post, og et båtvrak. Først litt sightseeing imellom holmene nord for øya. Om det var like mye vind som meldt er jeg ikke sikker på, men det var i hvert fall ikke langt unna.

Det var nok bra at vi var her, ikke ute i svellingflaket da vi skulle padle hjem igjen. Men som vi ser - blå himmel!

Karibien-følelse! Ja hvis man ser ned da, ikke på de hvite fjellene... Synes denne kontrasten er helt fantastisk. Utrolig flott tur. Passe eksotisk, spør du meg.

Litt vind som sagt, men ikke så mye bølger å hanskes med her inne.

Rett og slett en knallflott dag.

Kryssing over, med sur vind imot. Heldigvis ikke så langt. Surt!

Klubbens nestleder i strålende humør. Herlig dag!

En liten pause når vi var kommet over, noen på land mens noen tok den i kajakken. Så satte vi kursen videre mot Bogvika, på utkikk etter et sted å ta en litt lengre lunsjpause på land.

Det var ikke bare bare å få alle inn på et padlebilde, men her er nesten alle...

Her var det ei skikkelig flott og imponerende furu. Det vises ikke helt på bildet, men den var heftig. Skikkelig gammel, resten av furuenes oldemor, antagelig.

Bogvika! Egentlig er det ikke Bogvika, det er det posten het fra gammelt av. Men det er neset som skal være med på bildet for dokumentasjon.

Etterpå fant vi den egentlige Bogvika. Eller, det er ikke her det står Bogvika på kartet, men der det står Bogvika står det Langpollen om man zoomer inn, så jeg mistenker at det ER dette som egentlig er Bogvika. Men her skjønner du kanskje hvorfor neset imellom dem er det man skal dokumentere for posten...

Den gamle kassen henger nelig her på treet. Bogvika. Vi har vært i Bogvika. PLING! 10 på skjæret! Vips, så har jeg tredje lodd i lomma (ett lodd per femte post) og nå får jeg ikke flere i år. Det er ikke verst 1. mai.

 Det ble en trivelig lunsjpause her før vi padlet videre.

Etter å ha spist, skravlet og flirt en god stund padlet vi videre, neste stopp for de fleste var et båtvrak. Jeg hadde hørt at det skulle være et båtvrak i området, men visste verken eksakt hvor hen det lå, eller hva det var slags båt. Spennende saker. Men Veronika visste hvor hen, så hun guidet oss dit.

Vi fikk litt sur motvind inn Øksnespollen også, men det var ikke allverdens.

Plutselig lå det der, båtvraket. Det var jammen stort, mye større enn jeg hadde sett for meg. Hvordan har det kommet hit tro? Det var nå et pussig sted, her må det nesten være lagt med vilje.

Forfra. Det har tydelig vært brann, det var forkullet treverk hele veien bakover. Har noen fyrt på for å bli kvitt det så har de ikke lyktes helt.

 Ganske stort, som sagt. Ganske lang har båten også vært, det lå en god del under vann også.

Såvidt jeg har klart å finne ut så må dette antagelig ha vært MS Harstad.  En gang sertifisert for 150 passasjerer. HER er et litt bedre bilde.

Etter skipsvrakbesøket så var det bare en kjapp retur tilbake til bilene. En flott tur, ikke så mye padling men det var jo heller ikke så om å gjøre. Havhenget er jo mer et sosialt treff, med kosepadletur dag to. Det var planen, og det synes jeg også det ble. At det samtidig skulle bli en liten ekspedisjon inn i skauen var ikke like planlagt, men i ettertid er det jo artig.

Takk for turen, dette var en flott gjeng å være på tur med. Håper det blir flere turer av samme sorten. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)