Etiketter

Vintertur fra Kaljord til Sandøya og Vedøya

Et klubbmedlem lurte på om det kunne være en ide med padling sist helg, så da satte vi så klart opp en vinterpadleintro. Vi ble tre stykk på tur, det er også tre ganger så mange som på nokså samme dato i fjor. Her er medpadlerne Eirik og Alexia.

Men først til start. Egentlig litt tidlig til søndag å være, men som vi ser så må vi starte tidlig for å få utnytta lyset på denne tiden av året. Vi skulle egentlig sette ut ved hurtigbåtkaia, men fant det fint her ved båthavna. Ulempen var at her var det is, Eirik er her i gang med isbryting.

Vi kunne satt ut fra stranda på andre siden av moloen, men talte for døve ører når han var i gang. Så Alexia med bredest kajakk måtte ispigge seg utover. Nuvel, da har jeg jo fått dem i bruk om ikke annet. Så langt har de bare vært med, så det var jo kjekt å få testa at de funka til det de skulle.

Planen var å følge holmene bortover til Vedøya, som er en 10 på skjæret-post i år.

Her passerer vi Sandøya, dere ser kanskje hvorfor den heter det.

Fargen er faktisk ganske så riktig – det er mye sand også rundt Sandøya, havet blir dermed ganske grønt og skjønt. Veldig god sikt i vannet nå egentlig, hadde det vært sol ville vi sett kjempegodt.

Vedøya i sikte! Raftsundet akkurat til høyre for bildet.

På Vedøya er det strand på begge sider. Denne ligger vendt mot Kaljord, det er ikke her vi pleier å gå i land.

Her derimot. Nuvel, vi gikk faktisk ikke i land på stranda. Jeg ville ha le for vinddraget så vi satte oss i knausen. Anyhow, her er altså posten dokumentert. Vi ser kaia som jeg pleier å telte på, når jeg vil ha king size brygge ned ved vannet.

Det var for øvrig nokså kjølig, så det var bra at jeg hadde vært lur og kjørt i god tid, sånn at folk som kom lenger bak kjørende kunne svinge innom hjemme hos meg og hente alt jeg hadde glemt. Sånt som fjellduk og liggeunderlag… Sikkerhetsutstyr for vinterpadling, rett og slett. Enda lurere hadde kanskje vært å husket det sjøl i første omgang, vurderes for neste gang.

På menyen sto real turmat (ikke for meg nei), kyllingsuppegrytish, brødskive og – appelsinris! Jeg hadde laget til fugle(forening)julebordet dagen før, og hadde til overs. Det funka på tur også, selv om den var litt småpussig så kald som den var. Ups, det minner meg på at jeg bør tømme og vaske boksen nå etter et par dager…

Greit med lys på returen, eller hele turen for såvidt, men spesielt på returen når det har begynt å bli merkbart mørkere.

Kameraet begynner å slite med lyset nå, men det klarer såvidt å fotografere. (Men goproen slet faktisk hele turen.)

Sånn ble bildet, synes egentlig det ble litt stilig?

Enda et stille oppdrettsanlegg! Kudos, det går an – og noen gjør det! I dette tilfellet er det Nordlaks som kan få skryt. Takk for at dere holdt fred og lot oss få padle i stillhet!

Men hvor hen har vi bilene hen... Ok, vi tror vi ser det. Men det var ingen selvfølge i dette lyset. Jeg må dessuten komme meg til optiker har jeg fått bekreftet.

Joda, det ble jo en ok tur dette?

Jo, det var det. Alle fikk samlet Vedøya-skjæret, og det var jo i grunnen en nokså eksotisk tur med snøkledte omgivelser hele veien.

Eirik og Alexia så forresten elg da de kjørte til Kaljord, den gikk jeg glipp av. Men det var antagelig den samme som ville over veien da jeg kjørte hjem… Som sagt – eksotisk tur. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)