Etiketter

Grunnkurs i Øksnes

Nylig holdt Vesterålen Padleklubb grunnkurs i Øksnes. Det vil si, halvparten foregikk i Øksnes men de to første ettermiddagene ble holdt her, i nabokommunen Sortland, på grunn av mye vind. Her var det litt le. På dette bildet er vi kommet så langt at vi padlet en ørliten tur, bort til en gapahuk jeg ikke har sett før.

Foto: Eirik Johnsen
Nærmere sett samme gapahuken - eller hva man skal kalle det. Også tilgjengelig fra land.

Det var fine forhold for grunnkurs i Bjørndalsfjorden, ikke noe vind å snakke om. (Ennå. Det skulle bli mer dagen etter…)

Været var likevel litt så som så, som vi ser. Det var ganske så kjølig, så vi begrenset badingen til et nødvendig minimum.

Du har kanskje regnet ut allerede at det er støttetak det øves på her?

Ligge i flåte og bytte kajakker er jo en klassiker. Det gikk fint selv om det var litt nervøs stemning om bord en periode.

Begge Rekene troner i bakgrunnen, både Reka og Litlreka.

Litt kaldt som sagt, men det gikk høvelig greit, og totalt sett ble det en fin ettermiddagskveld på havet. Tøffe folk på kurs.

Dag to holdt vi til på andre siden av Rekøya. Været hadde ikke akkurat bedret seg kan man si.

Her har vi gått i land for pause, det er fortsatt god stemning. Men det får vi si var på tross av været. Vi padlet bort til 10 på skjæret-posten, så de fikk en slags premie for å orke dette her. Da fikk de også prøvd seg i litt vind, og det er jo kjekt å ha prøvd.

Etter to ettermiddager var det pause i kurset på lørdag, og så dagstur på søndag. Da fikk vi endelig vær som fortjent!

I dag ble det endelig tur i Lifjorden.

Flott vær, vi snirklet langs land utover og øvet på det vi hadde lært dagene før.

De på kurset tok nye ting ganske kjapt, så det var bare å fylle på med styretak og sideveis forflytning etter hvert. Hjelperen er jo ikke kommet lenger enn grunnkurs selv, og fikk frisket opp ferdighetene før han skal på teknikkurs i slutten av måneden. Hoftene stivner fort når man ikke padler så mye på en stund, det merker jeg godt selv også. Det må holdes ved like.

Ekstra imponerende kanskje at folk stilte på kurs selv om de har konfirmant denne helgen etter. Da er man bra gira på kajakkpadling! Får håpe det var verdt det.

En fantastisk dag vi fikk på tur her i Lifjorden.

Vi hadde med oss ved sånn at vi kunne grille lunsjen på bål. Fellesoppgaven ble så klart å lage et bål som ikke legger igjen spor, vi praktiserer jo sporløs ferdsel. Dette ble lagt i flomålet sånn at floa ordner opp i det.

Det funket fint til grilling også.

Etter lunsj satte vi kursen mot Måsingsundet der 10 på skjæret-posten ligger. Herved dokumentert, og en ny post er innkassert for de som er påmeldt. (Eller blir det, er lov å registrere i etterkant også.)

 Fem på 10 på skjæret!

Nå var det i grunnen bare å nyte returen inn fjorden igjen, mens vi øvet på diverse styretak.

Her ser vi ganske rett ut fjorden.

 Lifjorden er undervurdert synes jeg. På kartet ser det ut som en kjedelig fjordtarm og aller innerst er den kanskje litt det, men samtidig er den veldig flott med fjellene på sidene, holmer og skjær å padle imellom ytterst, og den flotte stranden der fjorden er på sitt smaleste. Denne lå riktignok under floa nå.

Klare for våttkort! Flott gjeng, lykke til med videre padling. Vi ses på havet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)