Etiketter

Meløya, rundtur i Grunnfjorden og Gisløya

Kanonvær! Dagen før, da det skulle være onsdagspadling, var det drittvær. Egentlig skulle vi øve i litt bølger og vind, men det ble i overkant mye vind og i tillegg veldig få varmegrader, så da avlyste vi. Men når det blir sånn her torsdag, så slår vi jo heller til med torsdagspadling! Turen gikk fra Meløya i Øksnes. Vi ble fem stykker totalt på særdeles kort varsel, det er ikke verst!

Her har vi akkurat runda første nes på Meløya, folk er ekstremt klare for tur i finværet. Det er tett på flo, så vi håper å kunne padle inn Grunnfjorden.

Foto: Eirik Johnsen
På tur innover Bussingvika.

Det er fortsatt veldig klart i vannet, vi så mange meter ned.

Foto: Eirik Johnsen
Den Bussingvika er ganske stor, så det tok litt tid innover. Jeg begynte å miste troa på å komme inn Grunnfjorden.

Vi kom oss nok ikke inn, nei. Det var akkurat for lite vann – og siden sjøen falt så ville det jo bli veldig mange timer til neste sjans. Skal man inn der må man rett og slett time slik at det er stor flo generelt, og så komme litt før selve floa. Jaja, vi var jo høvelig forberedt på det da, den heter ikke Grunnfjorden for ingenting.

Vi satte kursen utover igjen på andre siden av Bussingvika, utover langs Gisløya. Det er jo en post på stranda i Sandvika, og der er det benker å sitte på også. Så det var naturlig å ta pausen der.

Utover, her ser vi over Gavlfjorden mot Andøya.

Gavlfjorden lå ganske så flat, det var litt drag i sjøen men det merket vi bare langs land.

Gjess. Det er hakket før de suser videre nordover nå, tror jeg. Det kom flere ganske så store flokker, disse lettet fra Gisløy da vi kom padlende forbi.

Jeg begynner å skjønne hvorfor Merethe snakket om gangsperre i smilemusklene. Hun smiler fra øre til øre på alle bildene, og det gjorde hun i grunnen på hele turen.

Ja det gjorde vi vel alle sammen, egentlig. Det fins få bekymringer i verden når det er sånt vær og man sitter i kajakken. De legger vi igjen på land.

1 stk 10 på skjæret-post på Gisløy herved dokumentert.

Vi stresset ikke akkurat med kaffepausen, det var ingen som hadde noe hast med å komme seg tilbake til bilen i dette været. For øvrig et flott sted som kan anbefales også for utsetting, her er det vanntilgang også i eget servicehus. (Som jeg ikke tok bilde av denne gangen.)

Foto: Eirik Johnsen
Jeg sørget for å få dokumentert noen mairuller. Men jeg sliter altså med å komme meg NED. Her antagelig på tur opp, men spesielt på vrangsiden sliter jeg med å komme ned. Det er jo ikke krise for jeg kommer ned når jeg venter lenge nok, men det gjør jo at jeg ikke har tid til like mange forsøk. Og jeg kan trenge minst to på vrangsiden, ennå. Jaja. Jeg skal nok finne ut av det, men er litt usikker på hva det skyldes.

Foto: Eirik Johnsen
Opp kom jeg i hvert fall til slutt.

Etter pausen padlet vi over til bilene på Meløya igjen, nå nærmet det seg kveld. Lyset begynt å bli mer gyllent.

Litt dokumentering først, bare.

Flott ettermiddag med Merethe, Per, Eirik og Jan-H, takk for turen folkens!

1 kommentar:

Kommentar - ja takk! :)