Etiketter

Jobbtur til Skipnes, med en sving innom Tinden og Perneset

For noen helger siden passet det sånn at jeg kunne padle på jobb. Fint kontor, kan man si. Jeg satte ut fra Sletten i Bø, som er nærmeste sted å parkere når man skal til Skipnes. Jeg hadde Inuken i dag, siden jeg skulle padle i skjermet farvann. Det er kaldt i vannet ennå, men i skjermet farvann tok jeg sjansen på det. Jeg må få øvet balansen igjen, jeg padlet jo den uten det minste snev av problem for noen år siden.

Jeg hadde en ørliten dytt i ryggen, så jeg kom utover raskere enn jeg hadde sett for meg. Her er det ikke langt igjen inn til Skipnes.

HMSn var ikke helt perfekt på denne turen, for da jeg sto i fjæra ganske klar til å sette ut gikk det opp for meg at det aller meste av neoprentingene var på besøk i en annens garasje. Jeg hadde fått hjelp til å skylle utstyr sist tur, og hadde ikke fått med meg de tingene da jeg dro derfra. Men jeg hadde de eldste  fjellskoene så jeg fikk bruke dem til padlesko, og jeg hadde de vesentligste tingene som tørrdrakt, vest og åre. Ikke var det så fryktelig kaldt heller.

Jeg bestemte meg kjapt for å padle innom Tinden også. Dagen var jo direkte herlig, som vi ser.

Tinden er et kult sted, som blir kulere og kulere jo nærmere man kommer.

 Den venstre brygga var man visst ikke helt ferdige med å reparere.

Dette er ett av de siste byggene som ble reparert her ute. Synes det er blitt ganske så fint, var inne der i fjor og kikket.

Linerla er kommet, også i Tinden. En av de man blir virkelig glad for å se, ja ikke bare om våren men hele sommeren egentlig. Den har passe lyd, ikke noe gnål.

Etter hvert tok jeg turen bort til Skipnes, det var der jeg hadde jobboppdrag. Jeg var ganske spent på hvordan det så ut her nå, for de har satt i gang å bygge sjøbodene langs fjæra. De er nok større enn jeg så for meg, men kan ikke være mindre om det skal være plass til overnatting i dem tror jeg. Det blir nok ikke så verst, ser det ut for. Kommer kai i fronten av dem også, der man skal kunne spasere.

Dette stedet er forresten base under Arctic Sea Kayak Race (ASKR). Bli med der i år?

ENDELIG! Det har irritert meg at jeg har padlet nå i straks ti år, uten noengang på padle meg rett på elg! Vi har jo masse elg her, det burde jo skje stadig vekk synes jeg. MEN nå skjedde det endelig! Jeg fant ut at jeg skulle svinge innom 10 på skjæret-posten på Perneset også, selv om det var en omvei. Like før kom jeg padlende, og der sto det jammen tre elg og beitet! Den første har oppdaget meg her, de to minste brydde seg ikke om meg, men da den største så meg ble det fart på gjengen.

Perneset i boks! For en gangs skyld fristende å manipulere bilde, men jeg klarte å la det være. Men det er litt irriterende med disse høyspentstrengene ja. Fin skulptur da.

Her har jeg kommet på land, du ser det er litt å gå ned fra bilen til fjæra. Men jeg har padlet ut til Tinden til venstre i bildet, og så langs øyene, før jeg samla Perneset som blir lengst bort til høyre for bildet, og så over tilbake til bilen her.

Sånn cirka den ruta her fulgte jeg. Fin ettermiddagstur, og veldig kjekt kontor! Det gikk også fint uten alskens neoprenremedier, men jeg fikk litt vondt i føttene med fjellsko.

På vei hjem fikk jeg se enda en elg. Da jeg kom kjørende sto den på kne og spiste gress på marka, det så bokstavelig talt helt vilt ut, så jeg bråstoppet. Men da jeg vrei bilen inn på marka ble den litt skeptisk. Deretter fant den ut at jeg ikke var så ille, og la seg ned. Men ikke snakk om at den ville stille seg på kne igjen så jeg kunne få bilde av det.

Kjekt å kunne padle på jobb, synd det ikke er hver dag. Tre 10 på skjæret-poster i boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)