Etiketter

Arctic Sea Kayak Race (ASKR) del 5

Det er blitt onsdag på Arctic Sea Kayak Race. Dagen da alle padlerne møtes i Skipnes, alt fra nybegynnerne på kurset, til de som ville ta det litt piano på kort ramble, til de som har runda yttersia på lang ramble, båtcrew, annet crew, etterslengere og det som er. Men først må man bestemme seg om man virkelig vil ut av teltet, når dette er utsikten…

(Har du ikke lest første etappe ennå, så finner du den HER,  andre etappe HER. og tredje etappe er HER, mens fjerde etappe ligger HER. )

Jeg skal ikke late som jeg synes det er det minste ok å pakke ned vått telt, forfi det ville være en skikkelig løgn. Jeg virkelig hater det. Det har bydd meg imot i alle år, så hvordan jeg har fått meg til å holde på med friluftsliv og telting innimellom også i regn nå i ti år, det må gudene vite. I starten hadde jeg særdeles god hjelp, men nå gjør jeg det jo av «fri vilje» uten mental støtte også.

Jeg tror faktisk det er godt mulig at jeg ennå sitter i teltet mitt her, mens de andre pakker i kajakkene, og lurer på om dette virkelig er virkelig… Jeg har funnet en taktikk som ikke er direkte strålende, men det går, og er antagelig så bra som det går å få det. Ikke at jeg husker det for jeg husker faktisk ikke noe av denne morgenen før jeg er i kajakken, det er seriøst til og med.

Men jeg er ganske sikker på at jeg forholdt meg rimelig i ro i teltet, spiste og pakket i ro og mak og lot som det var strålende sol ute og la alt i Ikeaposene til det meste var klappet og klart. Så har jeg tatt på meg det meste av klær som det går an å få på seg sittende i teltet. Alt dette mens jeg snakker minst mulig med folk, for jeg har nok rimelig sur mine. Så har jeg stappet en del i kajakken, røsket ned teltet og pakket det og resten i kajakken, og kommet meg på havet så fort som mulig.

Når jeg er kommet i kajakken er nemlig alt vel. Det er bare den der perioden midt imellom der, som jeg hater. Resten går greit, så det er egentlig en ganske kort periode det er surt med vått telt.

Skyene hadde nå lettet litt også, vi så mer fjell her i dag. Sånn sett var det lite å klage på ellers. Flott dag skulle det bli på havet, så klart. Det var jeg ikke i tvil om.

Der har crewbåtene også kasta loss, og vi er klare for turen til Skipnes.

Aller først svinger vi innom Våje. Der står det fortsatt igjen en liten rest av bebyggelsen som en gang var her ute. Våje er forresten en 10 på skjæret-post, og det var første gang jeg var innom her i år, så da kunne jeg sette et kryss på den på lista. HER kan du forresten se hvordan det så ut her i gamle dager.

DETTE er for øvrig et sted man kan lese forskjellig interessant om dette området. Her står det ikke bare om Våje, men også mange andre av stedene vi er innom i løpet av arrangementet.

Fra Våje skulle turen gå sørover langs øya, forbi Hjellsandøya over Børøysundet, og så en lunsjpause før vi skulle mer vestover, runde Tinden og padle inn til Skipnes. Vi er ennå helt i startgropa, altså.

Dette er jo ett av mine (mange) favoritt-padleområder, yttersida av Skogsøya. Det ble litt strekk i feltet, så vi tok noen oppsamlingspauser innimellom. Ikke hadde vi det travelt heller, for det er ikke mange mil til Tinden.

Her, for eksempel, tok vi en snack- og skravlepause i le for det som var av bølger og vind.

Jeg husker ikke helt om det var i Hamn eller Innerhamn vi la oss, men. De ligger tett ved hverandre. En fin pauseplass når det ikke står på rett fra vest.

Det er mektige fjell her, selv om skyene dekker toppen.

I gang med neste strekk, fram til Kyllholmen.

Andreas holdt godt driv underveis.

I dag var det fine forhold for å komme seg også imellom skjærene, det har jo sin sjarm.

Pause ved Kyllholmen.

Fortsatt god stemning selv om det er litt grått i dag. Det er jo en herlig dag på sjøen uansett! Flott padling hele veien.

Et såkalt skjær i sjøen…

Palle hadde også godt driv i dag. Til høyre i bildet ser vi målet for dagen, men vi ville padle mer så derfor har vi litt annen kurs. Vi skal padle en omvei, rett og slett.

David og Lars lager sin egen flåte.

Resten får eget teambilde… Jo nærmere kamera, jo bedre stemning, tydeligvis! Ha ha!

God dreis, litt usikker på hvor vi er hen akkurat her. De kan komme litt hulter til bulter disse bildene, siden jeg bruker så mange forskjellige kamera.

Videre gikk turen først forbi Hjellsandøya, som nevnt. På bildet ser vi Skinnstakkvika, her ligger stranden og steinen som er 10 på skjæret-post! Skrekk og gru, vi padler forbi! Det var ikke nært nok til at jeg kan føre den opp på lista mi, dessverre. Hun er så streng hun der 10 på skjæret-dommeren, har jeg nemlig hørt. (Ettersom det er jeg selv som er det, burde jeg jo vite det. Så det stemmer nok.)

Mating på oppdrettsanlegget. Måkene har lært seg når det kommer mat, da henger de i lufta og snapper fôrpellets.

Her er vi kommet over Børøyfjorden, på vei til Børøysundet tror jeg. Det må være Børøya vi har til høyre her.

Susanna er straks framme ved lunsj!

Pauseplassen! Vi går i land på Landholmen.

Rett over Børøysundet ligger dette fine stedet, der virkelig fint folk pleier å ferdes fra tid til annen.

Lunsj for noen… Det skal ikke stå på maten, i hvert fall.

I dag var toppluer, sydvester, vindsekker og fjellduker helt grei påkledning i lunsjpausen.

Fortsatt god stemning!

Ikke noe å si på humøret til dansken heller. Vi koser oss på tur!

Etter hvert blir det tid for å komme seg videre. Nå begynner vel de fleste å få lyst på å komme seg i orden, få en dusj og skiftet til rene, herlige klær i Skipnes. Det funker nemlig sånn at man kan sende bagasje dit, som man altså slipper å ha med seg i kajakken. Når man kommer fram så ligger den der og venter. Herlig triks!

Jeg øvde litt på rulling og reentry her, før vi padlet videre. Det gikk sånn passelig. Langt fra perfekt, men da har jeg øvd.

Det ble nesten litt magisk lys da vi skulle padle videre til Tindsøya, som det er vi ser på bildet. Vi skal rundt den på yttersida.

Det har imidlertid ingen hast.

Liten filmsnutt

Yttersida av Tindsøya er ett av favorittpadlestedene til lang ramble-sjefen Lars. Det kan jeg godt skjønne. Jeg trives også godt her, men ulempen – og samtidig fordelen – er at den ikke er så lett tilgjengelig. Man må padle et stykke først.

Filmsnutt

Kaare på vei bortetter klippene.

Det ble litt bevegelse i havet når vi kom bortetter her, siste biten før vi kommer innaskjærs snart.

Filmsnutt fra hjelmkamera

Ikke helt vant med å bruke dette kameraet ennå, så det var ikke akkurat perfekt innstilt...

Det var på grensen til flytehoder innimellom. Da blir det litt urolig langs bergene, når bølgene slår tilbake. Når det da ikke er særlig vind, så er det jo bare å kose seg vilt.

Det gjorde vi! Her kommer vi vel straks gjennom den kule passasjen inn mot Tinden. Men akkurat der tok jeg visst ingen bilder i år, dessverre. Har nok vært opptatt med skravling eller noe.

Vi stoppet innom stranda ved Tinden, uten å gå i land her. Nå var de fleste ganske klare for å komme til Skipnes og møte de andre, tror jeg.

Først litt info og noen velvalgte ord fra sjefen, han vet jo hvordan det blir når man kommer til Skipnes. Da er det opp med teltene, eller øl, eller rett på rommet for de som har det, rett til kompiser for de som har det her – eller kanskje rett i dusjen for noen. Eller helt andre ting. Hver til sitt, rett og slett. Så dette var siste minuttene som samlet gjeng, rett og slett.

God stemning fra Tinden til Skipnes også!

Like god stemning på kaia i Skipnes! Det ble ikke noen formasjon inn her på oss i år, vi hadde ingen sanger til å være fremst, dessverre.

Ingen tvil om at det smakte godt! Fortsatt god stemning!

Det var det videre utover ettermiddagen og kvelden også. Felles middag, skravla gikk så det holdt, puben var åpen og i det hele tatt. Det hadde vært fine dager på tur, men det var godt å komme fram hit også. Litt spesielt også, var det når man hadde sittet i puben en stund og kom ut – og så var plutselig omgivelsene borte. Sært! Men tøft. Det skulle ikke vare allverdens lenge, så det var mest magisk.

Tross vått telt og gråvær – vi er fortsatt på terningkast seks. Det sier sitt om hvor bra resten har vært så langt.

Takk for turen, til både båt-crewet Geir og Geir, Arnt og Aleksander, og padlegjengen Lars, Eirik,  Susanna, Synnøve, David, Kaare, Kjell, Palle, Chipo/Fredrik/Trym/Julia, Andreas og Fred.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)