Etiketter

Koronapadling hjemmefra - Jennestad

Sist helg var det fine forhold for padling selv i koronatider, i hvert fall på søndag. Lørdag var det kaldt og vind, men søndag var det peise flatt hav, vindstille og fine greier. Siden noen har fått det for seg at båtfolk skulle holde seg på land vurderte jeg å finne et bortgjemt sted så det ikke skulle bli noe oppstyr - men hadde jeg da fått noe trøbbel så hadde det jo blitt et styr - og det er jo nettopp det man skal unngå.

Så jeg ruslet ned til fjæra der jeg bor, for å ta en tur bortover sundet samme vei som jeg hadde så flott tur for ikke så lenge siden også.

Sol og mye blå himmel sørover - grått og eling nordover. Jeg skulle nordover, for hvis det da fulgte noe vind med været som kom, så kunne jeg jo få medvind i retur. High hopes, det slo ikke akkurat til.

Jeg fulgte land hele veien i dag, så det skulle være bare å spasere opp til veien hvis ett eller annet utenkbart skulle skje. Her gjør jeg imidlertid et ørlite unntak, og padler ut til Verholmen et par hundre meter fra ruta.

Jeg var nemlig sulten, og ville ha en fruktsuppe-pause her på stranda.

Jeg hadde selskap i en gjeng slike – snøspurv. De laget koselig lyd mens jeg spiste.

Så tok jeg en liten runde rundt holmen med det samme, det er litt mer spennende her enn langs land faktisk. Jeg hadde lastet kajakk i dag, på et vis for å veie opp for at det blir lite og lett padling for tiden. Hadde med tre telt, en haug med teltstenger og snøplugger, liggeunderlag, fjellduk og diverse.

Videre bortover kranglet sola med skydekket, men ho kom fram innimellom. Her er den lille havna før Jennestadosen, vet ikke akkurat hva den heter.

Eling mot Gavlfjorden og Risøyrenna, sol hos meg. Jeg vurderte å gå i land og slenge meg litt i hengekøya (hadde med to av det også), men det var så pass kjølig at jeg holdt meg heller i kajakken.

Jennestadosen. Dette bygget ble solgt for en stund siden, men det ser ikke foreløpig ut til å skje så veldig mye med det. Spent på om det blir noe aktivitet her framover snart.

Jennestad handelssted, brygga.

Utsikt derfra til Vikøya. Den samlet jeg på forrige tur, så jeg padlet ikke ut dit nå. Det er 1 km kryssing ut, sjekket jeg nå. Ikke allverdens, men det var heller ikke nødvendig.

 Jeg valgte å snu ved Jennestad, det lå an til fin tur hjemover også.

Eee, jeg ble nok nådd igjen av en eling ja. Men jeg kom meg langt opp mot brua over Sandstrandelva i hvert fall.

Litt snø! Fin selfie? He he. Her var det et øyeblikk med krusninger på overflata også, det aller meste av antydning til noe som helst. Jeg er ikke sikker på at det var så mye som 4 m/s et eneste øyeblikk underveis en gang. STILLE.

Her synes jeg det ble riktig så magisk, litt sånn pirates of the Caribbean med de båtene der og fjellene som kom fram fra tåka – bare at det er vel ikke riktig så mye snø i Caribbean?

Det har blitt litt endring i fuglelivet de siste ukene. Nå har tjelden spredt seg ut over hele fjæra, og har begynt å lage vårlyd. Sist jeg møtte så var de gjerne flere sammen, og holdt kjeft. Måkene har begynt å lage haloi når de letter fordi jeg kommer, og så har teisten dratt ett eller annet sted tror jeg. Kan ikke huske jeg så en eneste en. Det har også blitt flere måker, synes jeg. Men det er mulig jeg bare legger mer merke til dem nå fordi de lager mer lyd.

Ørna er her fremdeles. Denne her så litt rart ut, litt sånn spraglete. Ei ung ørn kanskje?

Stakkars dau måse! Lurer på om det er et dyr som kverka den (oter?), for det var lite igjen av halsen på den. Ser liksom for meg et dyr bare glefser til... Men har ikke egentlig peiling.

Dekorativt mot Maurnes og Hognfjord på returen!

Slett ikke verst mot Sortland heller. Naustet mitt og nabonaustet til høyre i bildet. Straks hjemme.

Hadde det ikke vært for disse koronagreiene ville jeg nok padlet et sted mer på yttersiden i dag. I hvert fall med et snev av ytterside, på en måte. Men men, man får justere seg litt i disse tider, så vi ikke setter hele redningstjenesten og helsevesenet ut av spill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)