Etiketter

Heime - Jennestad

Endelig ble det tid for den første padleturen i 2010. Flott vær, og det ble en fin tur selv om det ennå er ei ukes tid til sola kommer igjen her. Mye fugl langs ruta i dag. Jeg så flere sorter ender, et par ørner, kråke og måker så klart, ærfugl i flokk, og så møtte jeg en del teist i vinterdrakt her og der. De er skikkelig søte.

Her bortover var det fint, Ræka til venstre i bildet. Bortafor her var det jeg så et par oter i fjæra. :) Jeg stoppet opp for å følge med dem, men så kom det traskende et kvinnfolk med et par unger, og de hadde slått på utelyden for fullt. :( Jaja, de gikk glipp av oterne, til pass for dem. Oteren er kul, og jeg fikk heldigvis sett litt før bråkmarkerne kom.

Jeg kikka og kikka bortover her, for i denne tiden skulle egentlig Hurtigruta være å se i dette bildet. Men den skulka visst i dag.

Joda, det ER vinter. På retur padlet jeg lenger inn (mer flo), og havnet midt i noe isgreier så jeg måtte leke isbryter. Noe av isen var faktisk ganske tjukk, ikke bare sånn sørpegreier.

Endelig nesten framme ved målet, Jennestad handelssted.

Den holmen til venstre i bildet (et godt stykke utpå) skal jeg padle til i sommer. Den ser litt ut som ei sydhavsøy, for trærne har sånne kroner og ikke noe greiner nederst. Går sikkert dyr der ute og spiser på dem, antar jeg siden de blir sånn. Veldig fin holme.

Jeg har ikke noe rute i dag, for GPSen lagret ikke sporet. Og selv om jeg satte i nye batterier, så slo den seg av halvveis på turen. Det ble vel for kaldt for den.

Se på dette fjotteriet her. Når jeg nærmet meg heime måtte jeg padle gjennom denne svinerirøyken, fra et stinkende søppelbål. (Man kjente på lukta at det ikke var et pølsegrillingsbål!) Dette er da en av de nærmeste naboene til Reno Vest... Kunne like gjerne kjørt det dit som ned til fjæra, kanskje et par hundre meter lenger. Jeg begriper det ikke.

- Men totalt sett en fin tur. Det kjennes imidlertid at jeg ikke har padlet på to måneder, det hadde kanskje vært smartere å startet opp med et par kilometer kortere. Velvel. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)