Etiketter

Børøya, Torsdagsrace


I går var det torsdag igjen, altså klart for Torsdagsrace rundt Børøya. Sist var jeg ikke bra i ryggen så jeg holdt meg på land og fotograferte heller de andre, men i går måtte jeg til pers. Åtte stykker var vi denne gangen. Her er vi på tur fra Sykehusbukta hvor de fleste satte ut kajakkene, mot start som er ved borterste brufoten en plass.

Her er ruta jeg padla. De som tar snarvei, padler innafor Sandøya, det sparer man litt tid på. (Og dermed var "alle" plutselig foran meg... Jeg padla nå så langt som jeg skulle, i hvert fall.)

Starten har gått for "turklassen", det vil si de som synes de padler såpass sakte at de fortjener forsprang. (Dette bestemmer man helt sjøl.) Her runder vi snart Kinnarps.

Det er tydelig skiltet at man ikke skal fyke så fort forbi her, Gisle og jeg gjorde som det sto. (Det går faktisk veldig sakte når man tar bilder. Derfor ikke så veldig mange bilder i dag.)

Da vi nærmet oss Skretting kom de første med konkurranseinstinktet intakt fossende i litt annen stil enn vi hadde. Litt sånn mer framoverlent, lua attfram og sånt. (Litt usikker på om det med lua var for å minske luftmotstanden, eller de rett og slett hadde så stor fart at han var redd den skulle blåse av, he he.) Karl Helge og Remi hadde raskt passert oss.

Chipo startet bakerst, og nådde de fremste i turklassen ikke så alt for lenge etterpå. Like før snarveien, faktisk. Men Chipo trenger ikke snarveier. :)

Jeg hadde vel trengt snarvei, men da hadde jeg jo ikke funnet ut hvor lang tid jeg bruker på løypa, så jeg padlet hele veien. Det var dessuten rundt Sandøya det var artigst å padle, der var det mest bølger. Var nesten litt kjipt å måtte padle innover til roligere farvann, men det var fine surfebølger et stykke så greit nok. Men siste biten var direkte gørr. Her nærmer jeg meg mål.

Bilde tatt motsatt vei like etterpå. Det må vel ha vært derfor Remi hadde det så travelt rundt der, han skulle til mål og ta bilde av oss andre når vi kom sigende. ;)

Og her kommer siste inn mot mål. En fin liten ettermiddagstur, torsdagsracet. Etter vi kom i mål fikk jeg prøvd vingåra til Chipo, ikke overraskende fant jeg ut at sånn må jeg ha. Kjentes bra ut, og når "alle" har sånn så må det vel være noe bra med dem?

Noen gidder ikke gå på land sjøl, men må bli bært...

(Jeg hadde nemlig glemt skoene, og føttene på tørrdrakten tåler ingenting - så da lånte jeg heller padlejakke, og hadde vanlige sko... Upraktisk i så grunn fjæra...)

- Er du i området, hiv deg med neste torsdag!

5 kommentarer:

  1. Enig i siste setning:
    "Er du i området, hiv deg med neste torsdag!"

    Det er en passe tur å padle fort på (7,4 km uten juksesnarveien).

    Og hvis du er gammel som jeg, våkner du opp dagen etter med ømme muskler mange steder.
    Jeg kommer neste torsdag og!

    Remi

    SvarSlett
  2. Hva, har du ømme muskler i dag? ;) Sånn er det når man skal ha det så fryktelig travelt, he he. Forresten padla dere kortere enn meg (sikkert derfor dere var raskere, hi hi), men jeg tok jo litt ytterside av de andre mesteparten av veien. Bare noen hundremeter lenger.

    SvarSlett
  3. Heisann.
    Håper snart du skal på tur igjen! De flotte bildene og den festlige teksten er vanedannende:-) God service da du kom til land forresten; er det der oppe de siste gentlemen bor?;-)

    SvarSlett
  4. Oooops... Gikk plutselig opp for meg at du sliter med ryggen! Var ikke meninga å gni salt i såra:-( God bedring!

    SvarSlett
  5. Ha ha ha! Det går bra. Det kommer straks et nytt turreferat, var ute i går. ;) (Jeg er ikke helt ødelagt, må bare være litt forsiktig.)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)