Etiketter

Smines-Feigingholmen (Hjellsandøya)

Etter ei uke med hauverk fant jeg det på tide å dra på tur igjen. Legen syntes jo padling var god kur mot sånt, så da var det ikke noe å vente på. Lørdag skulle det være klubbtur til Våje, men jeg dro av sted på fredag. Det ble kveld før jeg kom av gårde, men det var fint og jeg hadde med telt så skulle jeg bare se hvor langt jeg kom. Nydelige farger på himmelen.

Telt, ja, når man først nevnte telt - jeg er ingen ihuga teltfan kan man si. Men skal jeg ikke være på campen på ASKR, så må jeg nødvendigvis telte. Så dette lå an til å bli en telt-test-tur. Bare så det er nevnt først som sist.

Fredag var en pingledag for min del, og da jeg så en båt lurte jeg selvsagt på om den skulle kjøre meg ned - men den slakket etterhvert opp så jeg skjønte at de hadde sett meg. Da jeg så at det sannsynligvis var redningsskøyta tenkte jeg "søren, da ligger ikke den klar lenger", men så kom det litt bølger etter den for den satte fart da den hadde passert meg, så da var jeg fornøyd likevel. :) (Det var helt flatt før den kom og det var GØRR)

Ellers var det helt som det pleier. Vinden kom fra sørsørvest (når jeg kom langt nok ut) som meldt, ikke så voldsom bare passelig. Men da jeg kom til det vi ser i bildet her, blei jeg litt usikker. Det braut en del overalt det kunne bryte liksom - men på "feil" side? Hm, det kom litt sjø innover motsatt vei... Hmmm.. Og jeg husket ikke så veeeldig mye av veien heller, og foran der er det et slags pont of no return... I tillegg kom redningsskøyta på retur, så jeg fikk følelsen av at de bare venta på å måtte berge meg...

Og når jeg nå først kjente etter på ting så måtte jeg helst i land på do en tur også... Så jeg feiga helt ut, og padla til feiging-holmen (Hjellsandøya iflg. kartet) til venstre i bildet.


Litt kronglete å komme i land for det var ganske steinete hele veien men et stykke utover fant jeg ei lita strand og fikk meg en tenkepause. :) Aller helst skulle jeg jo hatt meg en natt i telt og det var blitt passelig seint, så når det var grei teltplass oppå øya var i grunnen valget ikke så vanskelig - jeg blei her for natta. Turleder og evt. medpadlere på klubbturen skulle jo komme dagen etter, så da fikk jeg jo halve turen utover sammen med dem og det ville ikke være dumt uansett. :)

Sånn blei utsikten fra teltåpninga (joda, jeg fikk teltet opp helt sjøl og alene selv om det mangla en del plugger og teltstengene ikke hele tiden funka som tenkt og det foregikk en deeel banning underveis) - utover mot det kule lyset ligger Våje.

Som om jeg ikke hadde vært nervøs nok av den buldringa fra havet som trøkka på innover (og forsåvidt hørtes enda bedre oppå øya hvor jeg hadde telt), så fikk jeg beskjed om at det skulle være villsauer på øya. De ser jeg for meg som mannbiske sauer med schwære horn, så jeg var sånn passelig skeptisk, men dette var det nærmeste jeg kom en sånn en... Selv om jeg midt på natta var steinsikker på at jeg hadde en utenfor teltet, men det var slett ikke en beitende en sau - det var vinden som hadde snudd litt og noen gresstrå helt inntil teltet som gnog oppetter teltduken, bare... ;)

Her var det ganske stilig, nesten månelandskap som det skyller innover.

 Denne tok kveld litt tidligere enn meg.

Mot Tinden på Tindsøya, og Bø bakom. 

Bildet over er den korteste konklusjon på hvordan undertegnede liker å ligge i telt. (Ja, jeg var så surken at jeg måtte ta bilde av meg sjøl for å ha til påminnelse seinere, he he.) Største problem er at jeg ikke får sove, av flere årsaker. Pinglete sovepose er bare en årsak. Rånebåt som kom forbi var en annen, men det var jo direkte morsomt. Dunk-dunk-i-dunk-dunkedunk! Regn er jeg heller ikke fan av, våkner ved første dråpe på teltduken. (Som var lekk i sømmene) Hm. Her må det noen utstyrsforbedringer til før jeg i det hele tatt prøver meg på noe mer teltligging.

Ruta må selvsagt også med. :)

Fortsettelse med lørdag (og senere søndag) følger. (Det nevnes forøvrig at humøret steig betraktelig etter alt var pakket ned, teltet ute av syne og kroppen kommet oppi kajakken igjen.)

2 kommentarer:

  1. Heia, så ut som en super natt det der ;o)
    Vurder å kjøp en lavo, god plass ståhøyde osv osv

    SvarSlett
  2. Du har glemt at jeg har mikrokajakk. ;) Får kanskje en lavvo nedi, men da blir det neppe plass til særlig annet. Kunne jo vurdere en kajakk-henger, he he.

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)