Etiketter

Merkelig tur i Andøy - Risøysundet

 
Ferie! Jeg fikk en idé i fjor, som jeg har tenkt på siden og bare ventet på å få gjennomføre. Men nå var det gått så lang tid at jeg ikke husket hvorfor jeg ikke gjorde det i fjor… Det skulle bli en litt rar tur. Her er utsikten nordover Andfjorden, mot slutten på Andøya, og Senja på andre siden.

Jeg satte ut på nærmeste tilgjengelige sted. Jeg har sett noen varianter betongskrå ned mot havet, dette var en ny en. Det var litt bratt ned her, for å si det sånn. Men det gikk greit nok selv om betong og metall ikke er min favoritt for utsetting. Det var kort å gå fra bilen.

Denne lykta så man stort sett bare fra fronten, ellers var den til dels inngrodd blant trær.

Men what the f*?

Altså. Planen min var å overnatte i telt på denne holmen. Det er Korsholmen, som ligger kloss i Risøyrenna. Planen var altså at Hurtigruta skulle komme forbi sånn 150 meter fra teltet mitt, det må jo være überkult.
Men et stykke før jeg kom fram så jeg at det var masse fugleaktivitet over holmen. Søren klype, hekker det terner tenkte jeg. Det viste seg å være måker – det viste seg også, at grunnen til all haloien på fuglene var at det var noen på øya allerede! Hvem kan ha stjålet min ide! Er det virkelig mulig? Jo, det er tydelig en person der, også han med kajakk.

Hvordan i alle dager noen andre kunne kommet på det samme, en så sær ide, fikk jeg imidlertid aldri svar på. Fyren regelrett stakk av, som om han hadde ranet en bank og jeg var politi. Seriøst, det var helt tydelig at det ble fart på han da han skjønte at jeg hadde kurs mot han, han hoppet i kajakken og padlet i et forrykende tempo – og passerte meg i sånn avstand at selv jeg føler at man må hilse. Men ikke så mye som et nikk en gang, og jeg satt bare perpleks og lurte på hva i himmelens navn som foregikk, jeg har aldri vært borti maken.

Det kan jo være at han trodde han hadde brutt ilandstigningsforbud, for dette er jo ganske nær et naturreservat, og at jeg var noe slags oppsyn, og kanskje var han fra et land der de har dødsstraff for sånt. Ellers har jeg fått en del andre teorier, som at han egentlig satt på dass og skeit og ble flau, eller hunden lå begravd eller det var et lik i lasten… Ja, har du en bedre teori tar jeg gjerne imot. Dette ble jeg skikkelig nysgjerrig på, men får vel neppe svar noengang.

Med alle måkene som ga helt klar beskjed om at her hadde de unger på holmen, droppet jeg overnatting selv om jeg hadde ikke mindre enn to telt med meg. Det var ikke kjempeforhold uansett, med høytvoksende hundkarve over hele holmen. Men jeg padlet rundt både den og Sandøra lenger bort, for å se an forholdene til en annen gang.

Det kan i teorien være mulig å få hengt opp ei hengekøye i det treet, men det må sjekkes nærmere på land en annen gang. Tror i så fall det må være ei sånn vanlig banankøyetypen, ikke Amok.

Her så det fint ut for å ligge ute, det var heller ikke så aktuelt i dag.

Plutselig hørte jeg en lyd jeg kjente igjen – tre svaner kom flygende mot meg. Med kompaktkamera ser selv så store fugler små ut selv om de egentlig er ganske nært… Uff. På så grå dager er det ikke så mye å hente på beskjæring heller, alt er bare ei smørje.

På Sandøra så det verre ut for å sette opp telt egentlig. Så mer tuete ut der.

Dette var vel første skikkelige testtur med den nye turtelefonen. Land Rover Explore. Den fungerte nå greit, men den ble ikke akkurat satt på de store prøvelsene heller. Jeg er mest spent på hvor lenge batteriet varer på den.

Tilbake ved bilen oppdaget jeg hesjer på ei mark! Så tøft! Det var jeg med på da jeg var liten, vi hesjet jo til sauene. Jeg er antagelig veldig gammel, skjønner jeg.

Det ble en kort tur. Jeg hadde følelsen av å ha padlet en til to kilometer om lag, men det viser seg at jeg nok har i hvert fall padlet ei halv mil. Det er uansett litt småteit å kjøre ti mil totalt, for å padle fem kilometer. Jeg skulle jo padle litt mer etter overnatting, men siden den ikke ble noe av, så ble det så kort. Kom hjem midt på natten likevel.

Nuvel – ferien er i hvert fall i gang, og jeg har om ikke annet vært utenfor kommunen allerede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)