Etiketter

Fra Øra til vafler i Hovden

Det har vært mye padling i det siste, her en tur med Alexia fra Øra til Hovden, tur/retur. Meldinga var god, det ble ikke helt som meldt med vinden men greit nok. Her er vi straks ved straumen tror jeg, den var ganske rolig i dag.

Kul stein! Litt sånn lag på lag på en måte. Når jeg ser på det nå i ettertid ser jeg et trollhode, men det er kanskje en annen sak. Storskata i bakgrunnen.

Her har vi funnet 10 på skjæret-posten, herved dokumentert. Skatvågen ligger bak her, men stranda og steinen er i grunnen finest.

Utsikten er nemlig ganske så flott! Vi skal for øvrig videre utover fjorden, men på andre siden.

What? Tåke? Dette kan bli i meste laget spennenede. Tåke vil vi ikke ha. Men det var lite annet å gjøre enn å padle videre, og få sett mest mulig før tåka eventuelt ville legge seg i veien.

Foreløpig gikk vi altså klar, så vi krysset over fjorden og fulgte land videre utover.

Det gikk ikke lang tid før tåka stilte seg truende i fjordåpninga også. Svarte.

Nuvel, vi padlet videre for det var jo veldig fint ennå. Her har vi innvilget oss en tur på land for nødvendige ærend og påfyll. Fint sted, med Skata til høyre i bildet, og Storskata om lag i midten. .

Ved Røsshagan gikk vi på land igjen. Jeg har faktisk aldri vært oppe ved dette huset, som ligger helt alene på denne siden av fjorden.

Det står ganske dårlig til, huset er enda mer forfalt enn det ser ut som på avstand, virket det som. Trist, for det ligger på et virkelig flott sted.

Bak huset ligger det et vann også, bare 13 meter over havet ifølge kartet.

Etter en runde ved Røsshagan padlet vi videre utover langs steinur og ganske bratte fjell. Men det skal være grei sti å gå mellom Røsshagan og Hovden, bare ikke helt nede ved havet hele veien. Det var forskjellig å se underveis, her sitter det for eksempel teist som sannsynligvis hekket i området.

Ørn så vi naturligvis også flere ganger.

Vi padlet helt til Hovden, der vi gikk i land på stranden. Det er for såvidt flere strender, men vi gikk i land på den mest kjente.

Skiftesanden. Vi visste nemlig at her i nærheten var det en kafé, og vi var jo begynt å bli ganske sultne.

Storhavet kafé har også skaffet seg noen smarte telt, så de tilbyr glamping også. Spent på hvordan det slår an, utsikten er det i hvert fall lite å si på. Vi hadde ikke passende klær med, så vi gikk ikke inn, men fikk kontakt med serveringen og fikk likevel bestilt. Vaflene der kan absolutt anbefales. Husker ikke hva Alexia spiste, men det var godt det også, forsikret hun.

På vei tilbake oppdaget vi noe kult. Jeg har padlet her flere ganger før, men i dag var det spesielt lav fjære. I tillegg var nok lyset og plasseringen min tilfeldigvis sånn at jeg så at det gikk langt innover her, da vi var på vei forbi. Da vi padlet andre veien la jeg jo ikke merke til det. Anyhow - dette måtte utforskes. Sjekk den kule steinen midt i, for eksempel.

Her er den sett fra innsiden av det som viste seg å være ei hule. Jeg måtte ut av kajakken for å komme helt inn i den, men den var kul.

Litt lenger bort padlet vi forbi denne her, rester av en breiflabbskolt, antagelig. Så litt malplassert ut, men noen har nok sittet her og spist for en stund siden.

Tåka hadde seget inn som vi fryktet da vi oppdaget den, men lå nå som et skylokk over oss. Det ble heldigvis ikke tåke langs bakken, så vi padlet også returen i flotte omgivelser. Her passerer vi Røsshagan igjen.

Her så vi det ikke mulig å padle da vi kom andre veien, men nå var det blitt akkurat nok vann til at det gikk uten at vi måtte ut av kajakkene. Alltid like artig å komme seg steder andre båter ikke kommer seg, det blir vi aldri lei av.

Huskelapp-bilde for hva disse rare ballene med dette her er for noe. Eggene/eggekapslene til kongesneglen, nemlig. Har sett mye sånt i det siste, denne store ballen her fant vi på Øra der vi satte ut, faktisk.

Takk for turen!

2 kommentarer:

  1. Ei fantastisk "reise" . fra start til ende. Bedre kan det vel neppe bli !




    SvarSlett
  2. Ei fantastisk "reise" . fra start til ende. Bedre kan det vel neppe bli !

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)