Etiketter

Åserøya rundt

Endelig hadde Alexia hentet kajakken ut av vinterdvalen, og var klar for padletur igjen. En tur fra Dalsand innom 10 på skjæret-posten på Åserøya skulle bli en fin tur med gjeldende værmelding, fant vi ut. 


Det var flott lys bak Stortinden innerst i fjorden, men dit skulle ikke vi. Nei, vi satte kursen mot Åserøya, padlet på innsiden av den og så til land bortenfor oppdrettsanlegget. Her fulgte vi land, og ventet i spenning på om ikke vinden skulle ta seg opp snart, sånn som det var meldt. 

Joda, litt vind ble det, om ikke all verdens foreløpig. Etter vinterdvale kan det nå også være greit å ta det litt gradvis, så vi klaget ikke. God stemning!

Det var helt klart en eling på Hadselfjorden, men ville den treffe oss etter hvert? Vi håpet og trodde det. 

Det kunne se ut for at det lå en eling til der og lurte? Vi satte oss som mål å padle til holmen vi ser til venstre, Brokløysholmen heter den. 

Alexia benyttet anledningen til å øve på litt forskjellig, selv om det ikke akkurat ble så mye bølger som vi hadde bestilt.


Vi fikk heller ikke så mye vind i ryggen som vi hadde bestilt på returen, men vi fikk ganske god fart likevel. Kursen ble satt rett mot Åserøya, for der er det jo en post som må «samles». 

Ved posten satt det ei ørn og spiste på noe fisk, så vi bare svingte innom men gikk ikke i land, for å skremme ørna minst mulig. Selv om vi padlet unna da vi oppdaget den så lettet den likevel, men vi håper den turte å dra tilbake til maten siden vi var raske med å komme oss derfra. Vi satte kursen mot selv om det ikke var surf der overhodet, så hørte vi plutselig et spetakkel. Kajakker i fjæra? Folk og bål? Spennende!

Joda, det viste seg å være to store og en mindre som hadde padlet ut en alminnelig ettermiddag, for å grille i fjæra. Fem stykker på Åserøya i kajakk i første halvdel av april, det kan ikke skje så veldig ofte?

Tracket fra turen, ikke så vanskelig å gjette hvor hen bålet befant seg, kanskje?

Det stilnet til slutt fullstendig av, og vi satte kursen mot bilene våre og stranda igjen. 

Men underveis stoppet vi ved to blåser som lå med fin avstand for å trene på åttetallspadling med telemarksving. Så det ble en liten økt her også.

Det var en tur med mye kult lys, etter hvert som elingene passerte. 

Vi var heldige med flo da vi satte ut, men det ble litt lenger å gå da vi skulle på land. 

2 kommentarer:

  1. Kjekt å sjå at du er i aktivitet med kajakken igjen! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, det blir ikke like lange og spreke turer som før, men det er særdeles kjekt at det i det hele tatt blir tur! :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)