Etiketter

Fra Taen, til Ånnstadøya og Kjeøya

Det var blitt knallvær og gode temperaturer, tosifret hele grader på plussia – en alminnelig sommerdag nesten, om ikke nødvendigvis i havet. Her måtte det padles! Jeg er ikke i god nok form til å dra på overnattingstur ennå, men sist helg ble det dagstur med denne P&H Scorpio-gjengen. Borterste kjøpte seg det i fjor, midterste kjøpte samme for ei stund siden, og så kom sistnevnte helt nylig hjem med en litt større utgave. Jeg fikk heldigvis være med på tur selv om jeg brøt litt med stilen, med min Valley.


Siden det var så pass knallvær regnet jeg med mye folk på hovedstranda på Taen, og Taneset, derfor parkerte vi nedenfor klatrefeltet og satte ut her. Vi trengte ikke ta opp tre plasser parkering der de fleste skulle, tenkte jeg. Det er litt mer kronglete å gå fra bil til hav her, men det er langt kortere. Så jeg liker egentlig å sette ut her.

Klatrefeltet Trollskåla klippen sånn om lag midt i bildet her. 

Godt humør i ny kajakk! 

Det var lite vind, og bølger, men en del tungsjø. Jeg var litt spent på hvordan det ville bli bortover, ettersom det er mye langgrunt og en del skjær, men når jeg har padlet her før har det vært mindre drag i sjøen og mer vindbølger.

Utrolig flott landskap her på yttersia.

Foto: Leif-Hermann Jensen
Med baugene mot Ånnstadøya.

Det gikk uproblematisk å padle bortover, men noen steder måtte vi være litt obs på brott og surfebølger. Ett sted fikk jeg prøvd litt småsurf, men fant ikke noe supersted dessverre. De fleste stedene på den vannstanden var det mye stein og lite vann der man ville ende opp. Så vi bare cruiset videre mot målet, her har vi siste innspurten før vi dreier rundt Ånnstadøya til høyre for bildet. 

Der er det nemlig en liten «lagune» med fin fjære for å gå i land. 

Jeg burde egentlig tatt bilde av det herlige bakverket fra Eldhusbakeriet som jeg ble påspandert i pausen på øya, men det tenkte jeg dessverre ikke på før det var for sent. Men for en gangs skyld hadde jeg husket å ta med stativet til kamera, så jeg fikk tatt et bilde med selvutløser. 

Når det i midten av april frister til soling i pausen, kan vi vel si oss fornøyde med været. Det var 12–13 grader, det er jo som en alminnelig sommerdag her nord. I skrivende stund har det falt til 1,5 grader, så vi får leve en stund på disse fine dagene.

Selvutløserbilde korona style! Ser litt teit ut, men…

På vei ned fra fotoshoot, nytt bilde tas med utsikt mot andre siden av Hadselfjorden. 

Her, den lille lagunen sett «fra innsida». Straks klare for retur. 

Leif-Hermann har vært veldig flink til å øve på rulla en stund, og benytta anledningen i dag også. Den nye kajakken er litt annerledes å rulle med, så den må nok «rulles inn». Det gikk greit da, måtte ikke ut av kajakken noen ganger. Men denne er litt høyere på bakdekk enn baffin som han padlet før.

Foto: Leif-Hermann Jensen

Jeg har rullet tidligere i april, men benyttet anledningen jeg også. Det gikk fint for min del også.

Stille hav på returen, bortsett fra litt dønninger nå også. Men nærmere flo var det færre brott og grunner det brøt ved, i tillegg padlet vi lenger ut. 

Vi skulle nemlig hit, til Kjeøya, før vi padlet inn til bilene derfra. Kjeøya er i likhet med Ånnstadøya en 10 på skjæret-post, og siden været var så knallbra ble det litt for fristende. Dermed ble turen litt lenger enn planlagt. Men nå tok vi strake veien tilbake til bilene.

Litt teknikk-øving i dag også, spesielt på sideveis forflytning. Jeg trenger å øve teknikk sjøl også, merker at jeg ikke er like god på venstresiden som på høyre. Det må vi jo få orden på snart, tenker jeg. (Men så var det dette med å utføre også… Vi får se.)

Utsikten på vei rett inn til bilene var jo upåklagelig som vanlig. Jeg tok ei rulle her også, før vi gikk i land. Den var ikke mer enn sånn akkurat, egentlig tror jeg det var svinflaks at jeg kom meg opp. Så det er bare å øve mer, den må jo sitte når man er sliten også. (Noe jeg nå blir langt tidligere enn før på grunn av behandlinga i høst. Her må det terpes.)

Takk for flott tur alle sammen, håper ikke noen har fått alt for mye gangsperre etterpå. :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)