Etiketter

Ånnfjorden og Teistpollen

Det var kulingvarsel, stiv kuling advarte meteorologiske varslingsgreier, men når jeg våkner opp og det knapt er en krusning på sundet, så må det jo bare padles. Jeg må jo uansett få prøvd denne Tarantellaen i vind, så hvis det blir kuling er det bare en fin bonus, egentlig. Men i tilfelle det skulle bli veldig mye og kajakken skulle vise seg å bli vrien, startet jeg innerst i Ånnfjorden for å padle i skjermet farvann. 

Dette bildet er egentlig bare for å ha bevismateriale på at jeg ikke er helt hysterisk selv om den er ny. 

Stor flo er praktisk når man har ny kajakk! Det skulle bli en litt nervepirrende affære å sette ut, for det er langgrunt og steinete her, og så har jeg jo et ror bakpå denne som jeg må være litt forsiktig med. Det gikk selvfølgelig aldeles fint – så fint at jeg nesten lurer på om jeg skal lage en første ripe med vilje, så jeg har det unnagjort...

Men husket jeg å låse bilen? Best å sikre seg. Nå har jeg fått et rom i kajakken som jeg ikke har på noen av de andre, og der har jeg mobil og bilnøkkel lett tilgjengelig (man kan jo ville sette webastoen på før man kommer på land…). Det er veldig bra, for da kan jeg låse bilen i fjæra hvis jeg har glemt det. 

Det var litt vind faktisk, selv om det var langt fra kuling. Så jeg begynte med å padle uten roret nede, for å se hvor mye vind som skulle til før det ble nødvendig. Der må jeg si at den overrasket positivt, jeg hadde trodd den skulle bli irriterende mye påvirket av mindre. 

Men uten roret nede blåser den i hvert fall tvert ned straks jeg stopper å bruke åra, så fotografering ble stort sett gjort enten i le av en holme eller odde, eller med roret nede.

Fotopause. Teistpollen blir på baksiden av denne, så jeg skal videre til høyre i bildet.

Bare å snu kajakken igjen, og padle videre. Vinden varierte en god del i dag, og det passet meg i grunnen fint, da fikk jeg prøvd litt forskjellig. Jeg har funnet ut med pedalene at det kommer til å ta litt tid å venne seg til, så må jeg nok fundere litt på hvordan det er best at de står. Det kommer så an på om jeg vil ha «fri» posisjon for å rotere skikkelig og få opp farta, eller jeg vil ha god kontroll på den med føttene mer låst opp mot lårstøttene. Jeg må finne krysningspunktet på det, og det tror jeg nok vil ta litt tid.

Det var ellers ikke så mye å se underveis, knapt en sjøfugl å se en gang. Litt rart, jeg vet ikke helt hva det kan komme av. Det er kanskje litt sesongavhengig?  

Det er i hvert fall sesongavhengig hvorvidt man kommer seg inn i Teistpollen eller ikke. I fjor gjorde jeg første forsøket litt for tidlig, da kom jeg innover fjorden, og møtte isen allerede ved Sauøya. Men sist høst gikk det bedre, da gikk det an å komme seg helt inn. Nå hadde det vært en kraftig mild- og uværsperiode, men så hadde det vært litt frost spesielt om natten, så jeg var ganske spent da jeg rundet siste odden og begynte å se innover pollen. Ville det være mulig i dag, tro?

Siste sving rundt her, så ville det åpenbare seg. 

Lenger ut mot yttersida var det forresten fint lys nå.

Det lå nok is i Teistpollen, ja. Men jeg kom et stykke inn, før isen stoppet meg. 

Jeg var naturlig nok ikke så interessert i å bli liggende med vind som presset meg mot isen for å ta bilde, så fotograferingen ble satt på vent til jeg lå bak holmen her, i innløpet til pollen. 

Etter Teistpollen satte jeg kursen mot Sigerland enda litt lenger ut. Planen var å snirkle i le langs land utover, for så å suse midtfjords i mest mulig vind tilbake til bilen. Her er det lagt ned ny kabel, ser ut som terrenget kommer til å gro greit igjen etter inngrepet. Det varierer litt rundt om, synes jeg.

Bak meg ble det stadig finere lys mens jeg padlet mot Sigerland. 

Som kjent samler jeg på blåser, men det er de rosa. Denne grågrønne tok jeg derfor ikke med meg. Hvis noen har bruk for en sånn, så er det altså her man finner den. 

Ved Sigerland vurderte jeg å padle videre ut for å få mer bølger, men det var ikke allverdens der heller så det ut for. Så det gadd jeg rett og slett ikke i dag.

Det passet fint, for nå kom det litt vind innover Ånnfjorden, så jeg fikk prøvd først å padle forskjellige grader på tvers av den, og så medvinds. Så langt fungerer kajakken strålende på det også. Her er det Sauøya til høyre.

Der er det et reservat på grunn av sjøfugl-hekking om sommeren. Jeg regner nesten med at noen hekker i berget her, men har faktisk ikke padlet forbi her på den aktuelle tiden. Så jeg vet ikke om det stemmer. 

Det kan i hvert fall se litt sånn ut?

Her kan det jo se ut for at været er i ferd med å lette, men det er en grunn til at jeg ser bakover…

En eling (byge) hadde nemlig begynt å puste meg i nakken!

Hurra! Ja, for denne ga så pass med vind at jeg fikk litt ekstra fart. I så små vindbølger oppfører den seg annerledes enn nordkappen i hvert fall. Men bra! Den virker lovende med tanke på medsjøpadling (også).

Det var i grunnen fint lys hele veien innover.

Ups. Det var ikke flo lenger. Det ble et stykke å gå opp til bilen. Jaja.

Test to bestått og vel så det, og fin tur tross en og annen byge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)