Etiketter

Småpadling hjemme og januarrulle

Det var fralandsvind og en god del da jeg sto opp, men så dreiet vinden og det ble stille idet blåtimen begynte. Jeg hadde egentlig slått fra meg padling, men siden det ble så stille ombestemte jeg meg, og gikk ned for å i hvert fall få gjort unna januar-rulla.

Det er blitt mildvær, men fremdeles var det snø nok i fjæra til at jeg kunne dra kajakken. I tillegg hadde det lagt seg is nedenfor snøbeltet, så jeg kunne dra kajakken helt ned faktisk, på snø, is og så tangen. Ganske perfekt.

Jeg padlet først en liten tur nordover et stykke, omtrent til staken. Der fant jeg noe trøffeltang, som jeg har vært ute etter. Det så egentlig ikke ut som at det var noe der heller, men jeg stoppet og så nøyere på grisetangen, og da var det noen dotter her og der. Så jeg fikk plukket nok til å teste ut å legge på olje.

Rulle, ja det var det ja. Jeg glemte å ta neseklype med meg ned til havet. Siden jeg ikke gadd å gå opp for å hente, så benyttet jeg anledningen til å rulle frivillig en gang uten. Jeg prøver å gjøre det en og annen gang, så da har jeg allerede gjort det i år også. Grei start på rulleåret!

Etterpå padlet jeg sørover, men ikke lengre enn til det gamle Sjøhussenteret. Som det nok fremgår av bildene så begynte det å bli nokså mørkt nå, og noe direkte mørkepadling gadd jeg rett og slett ikke. 

Ennå var det nok lys til å se bunnen på de grunne områdene, men det var ikke mer enn akkurat. 

Det ble ikke lange turen i dag heller, men. Nå er det faktisk flere uker siden vintersolverv, så det blir stadig lysere. Det må rett og slett hjelpe litt på snart.

I mellomtiden har jeg lagt denne på olje, og venter i spenning på om jeg kommer til å like smaken. Det er jo ergelig hvis jeg ikke gjør det, når den skal være så fjong!

Jeg har lest ett eller annet sted nylig at den skal smake mindre enn hvit trøffel, men mer enn noe slags svart. Når man aldri har smakt verken den ene eller andre sorten, så sier det ikke så mye, men. Verdt et forsøk. 

4 kommentarer:

  1. Spännande med trøffeltang! Berätta mer om hur den tillagas o ätes! Bra gjort av dig att rolla i det svala o klara vattnet!

    SvarSlett
  2. Ja det blir spennende. Skal vel kunne brukes som trøffelolje man får kjøpt ferdig i butikken, regner jeg med.

    SvarSlett
  3. Du er sannelig tøff - fint referat

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)