Etiketter

Vedøya (Raftsundet)-Stokmarknes

Et lite innlegg om returen fra Vedøya, turen utover dagen før kan leses om her.

Jeg våkna om morran, god og varm i teltet!!! Luft!!! Strålende sol fra skyfri himmel. Det var bare å leite fram sommerklærne, røske med seg liggeunderlag og vannflaske og legge seg ute i sola for mer soving/soling. :) Her ser vi selve campen, jeg fikk selskap utpå brygga - jeg trodde det var veldig sært å sette opp telt sånn, men det var kun han uten selvstående telt som campa på land. (Etter et desperat forsøk på å sette det opp på brygga først. Det gikk bare ikke!)

Den opprinnelige planen min var å padle sammen med Gisle heim om formiddagen, men i det fine været smeltet den planen ganske raskt vekk. Så her padler Gisle av gårde alene... Det gikk heldigvis fint. :) Jeg satt fremdeles på brygga og lurte på om vi skulle padle i området, skulle vi ta turen til Trollfjord (ganske langt) - eller rett og slett finne på noe helt annet? Vanskelig å bestemme seg i sånt fint sommervær...

Etterhvert hadde jeg klart å bestemme meg, alle pakket og gjorde seg klare. Remi tok turen nedover raftsundet, under brua bak i bildet.

Mens Chipo og Fredrik rodde heimover mot Stokmarknes. Egentlig hadde jeg tenkt å padle helt til Bø, forbi Hadseløya, men jeg fikk sånn hodepine underveis at jeg stoppa på Stokmarknes, og fikk etterhvert servert den deiligste pizza. Ikke dumt å stoppe der... Men Stokmarknes-Bø står fortsatt på lista over turer som skal tas.

Med min (fortsatt manglende) tålmodighet gikk det treigt over, flatt hav, varmt - og intet land ved siden av. (Altså det virker sånn i hvet fall, men siden jeg hadde selskap av Gokkelhuinn padla jeg nok en del fortere enn vanlig - egentlig.) Da er det sååå fint når det endelig dukker opp noe å ta bilde av, og litt land som man ser faktisk blir litt større. At man nærmer seg, at det nytter å padle liksom.

Den båten er bare helt nydelig. En liten pause innafor Gjæva.

Jeg skjønner at det er praktisk med sånn merking, men det ser litt pussig ut med sånne "golfbaneflagg" midt utpå fjorden likevel...

Snart framme! :) Egentlig bare en tredel av det som var først tenkt, men det hadde vært dumt å padle videre og finne ut midt på fjorden at det ikke gikk med den hodepinen, så det får så være. Resten kan alltids tas seinere. :)

5 kommentarer:

 1. Fantastiske flotte bilder.
  Ved å se på dine bilder mimrer jeg fra min 3 ukers tur i samme farvann ifjor høst.
  Tror du har nevnt det før, men hvilket kamera bruker du? MVH www.ney-opptur.blogspot.com

  SvarSlett
 2. Hei, trivelig med kommentar i bloggen. :) Jeg bruker et Olympus Though 6000 på padleturene, det funker stort sett greit. Ikke det beste i gråvær, men nå liker jeg best finvær jeg også så det kan jeg til en viss grad ha forståelse for, he he. :) Nei det går greit da også å fotografere vanlig, men zooming går dårlig i gråvær da blir det for dårlig lys.

  SvarSlett
 3. Du sku ha blitt med Raftsundet på tur nordover.
  19,1 km/t på flattvann i havkajakk er artig.
  Var 1 time raskere nordover enn sørover!

  Søndagen hjem i motvind og regn var derimot ikke så artig.
  Hilsen en lørdags-solbrent Remi

  SvarSlett
 4. Heisann:-) Godt å se at du, kajakk, campingutstyr og kamera er i farta igjen:-) Turberetningene dine inspirerer sikkert mange med meg, og ditt øye for detaljer er rått! Håper ikke du slutter å fotografere selv om du går videre med planene om kjøp av raskere kajakk og åre... Ha en deilig padlesommer, og kos deg på ASKR (som muligens allerede er igang? Fant ikke tråden på forumet idag.) Sommerhilsen fra sørlandet:-)

  SvarSlett
 5. ASKR begynner ikke før på søndag. :) Og tråden er aktiv på forumet fra nå helt nettopp. ;) Det blir nok litt mer padle-action framover ja, men ASKR blir nok ikke rapportert fra i løpet av uka, må nok vente til man kommer heim. :

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)