Etiketter

Digermulen-Risvær

I helga som var, hadde Vesterålen padleklubb tur til Risvær i Vågan kommune. Opprinnelig var den satt opp dagstur på søndag, men vi som skulle av gårde syntes det var kjekkere med overnatting. (Jepp, jeg tok initiativ til telting, her er det skjedd noe med teltinnstillingen...)

Vi startet fire stykker i Digermulen, Kristian, Morten, Gunn og jeg. Så padlet vi sørover på vestsiden av Årsteinen. Vi passet på å ikke ta korteste vei, men litt innimellom holmer og skjær, og langsmed land. Her ser vi rett utover Vestfjorden.


Etter å ha rundet Årsteinen fant vi oss en fin strand for pause. Det var i det hele tatt mange strender her, i forskjellige størrelser. Denne her kunne man dra kajakkene over, som snarvei istedenfor å padle rundt det som er til venstre i bildet, faktisk.

Godt humør i sola!

Omtrent samtidig som vi gikk i land på stranda, startet Gunnar og Odd-Eirik fra østenden av kanalen, for å padle motsatt rundt Årsteinen, og møte oss. Her ser vi såvidt Risvær ganske til venstre i bildet, her har de kommet ut av fjorden. Rett til høyre for bildet, ganske langt unna, lå nok vi fire nå og så på kval.

Det ligger i eget innlegg her, jeg klarte ikke å vente med å legge det ut. :) Du kan også se en filmsnutt her, hvor man ser litt bedre den lille kvalen som ligger klistra opptil en av de store. Litt uskarp film men ellers fin. En helt fantastisk opplevelse, nisa dagen etterpå ble knott i forhold.

Gunnar på tur inn til Risvær. De kom akkurat tidsnok til at det gikk an å padle denne snarveien, med litt småtriks etter hva jeg har skjønt.


Vi derimot, blei litt forsinka på grunn av kvalsafarien, og måtte ta den vanlige veien som båtene bruker. Her kommer vi inn fra sørsiden. Det kule med Risvær er jo at det er to separate øyer med dette lille sundet imellom og bebyggelse mot hverandre. Veldig stilig. Tidligere var det fiskevær, men nå er det typisk fritidsplass her.


Odd-Eirik og Gunnar hadde kaffen på kok da vi kom, så det var bare å fortøye og komme seg i land. (Jepp, min kajakk ligger godt fortøyd oppå steinene der... Sjøen falt visst...)

Etter å ha fått i oss litt kaffe og godis, dro vi av gårde for å finne oss teltplass. Mange av holmene og øyene i området vi padlet i nå, er del av Svellingflaket landskapsvernområde. Jeg la også merke til at det var en del andre planter der vi campet, enn jeg er vant med. Dessverre mistet jeg fotoapparatet mitt seinere på turen, så bildene jeg tok av plantene ligger nå på havets dyp og ødelegges av saltvann. :( Det får bli nye bilder på neste tur. ;)

Det var rett og slett en fantastisk flott ettermiddag vi padlet her ute. Når det ser sånn her ut der man er blir allting bedre, og har man det bra fra før blir allting helt pefekt!


Så var vi kommet i land der Gunnar visste om fin teltplass. Her er endelig Morten også kommet i land, han skulle absolutt ha med seg denne her som han fant på ræk. (Med den kjettingen der, så var den visst TUNG.) Ser ganske fornøyd ut med fangsten, og det var visst morsomt med demontering også virket det som.

Ingenting å si på teltplassen? 

Så var det bare å komme seg i matlaginga, folk begynte å bli sultne. Her skreller Gunnar potet til det som skal bli en kjempegod baccalao. 

Morten woker ting som skal sammen med pasta og saus, så ikke verst ut det heller.

Baccalao ferdig til kokings! Imens spiser vi reker, med deilig loff, majones, sitron og avocado. - For de som tør å spise slikt, enkelte hadde hørt at avcadoen kunne ha underlivseffekt, og det bør jo da vurderes nøye hvor ønsket det er som konsekvens. Dermed så var noen noget skeptisk, men jeg tror det gikk bra. (Jeg spurte ikke nærmere etter detaljer om hva slags effekt det i så fall var, da ansiktsuttrykket det ble sagt med så passelig suspekt ut.)

Rekespising under flott himmel!

Baccalao ferdig! Den var steike go. 

Tekstløs. (Trengs neppe.)

Her er ruta vi padlet. Der vi krysser over fra Årsteinen mot Risvær, var det vi så kvalene, sånn ganske midt i der kanskje.

Et lite bål må til som kveldskos. Det ble forresten ikke helt mørkt selv om det har begynt å bli høst, for månen var ganske stor fremdeles. Men akkurat sånn passelig at det ble fin stjernehimmel likevel. Utrolig flott.

Ikke var det kaldere ute heller, enn at man kunne ta fjellduken og ta seg en liten lur. (Det var jo for tidlig til å legge seg i teltet når det er helg...)

Etterhvert blei det natt og morgen, og det blei finvær søndag også. :) Vi kom oss i kajakkene etterhvert, planen for dagen var å ta en liten runde på yttersiden av Risvær og nordover, før vi satte kursen mot Digermulen igjen.

Odd-Eirik i fin fart i godværet.

Gunnar har funnet en flott strand.

Mulig den så akkurat sånn her ut fra hans kajakk... (Gunnars bilde nemlig.)

Bildet som tas her, ble et av de siste med det fotoapparatet, og vi får nok aldri se det heller. Ei stund etterpå skulle jeg nemlig ta flere bilder av en krabbe, men så sank den (den fløt først fordi den var dau, men så løsnet skallet så den tok inn vann) så det blei ikke mer bildetaking - og når vi da startet videre, så glemte jeg at apparatet lå oppå spruttrekket. Bang, plask, og så var det på havets bunn. Men det ene krabbebildet var veldig kult, altså, skal prøve å få tatt et sånt seinere, må bare finne en dau, flytende krabbe igjen først...

Så, herved en takk til Gunnar, Odd-Eirik og Kristian som har lånt meg bildene til dette blogginnlegget. Det eneste som er mitt, er ruta... Jeg har imidlertid gått helt i ball med hvem som tok hva, så derfor blir det bare en sånn totalkreditering her... Men tusen takk! (Jeg skal imidlertid få kjøpt meg nytt så fort som mulig, jeg foretrekker å figurere mest bak kamera, he he. Kommer litt for ofte med på bildene når det er andre som tar.)

Dagens lunsjplass var det ikke noe å utsette på, annet enn litt kronglete ilandstigning. Her var det masse bær også, fine greier.

Tatt omtrent motsatt vei. :)

Etter pausen satte vi kurs mot Bukkholmen, det var så lett å holde kursen fast mot dette hvite berget. Det var jo ganske flott når vi kom nært, med hvitt, rødaktig stein og litt grønt, opp imot den knall blå himmelen.

Så kom vi til kanalen, hvor vi "satte av" Odd-Eirik, Gunnar og Gunn. Den andre halvparten av oss skulle imidlertid helt opp til Digermulen, for vi skulle padle kanal! Sånn her var den. Ikke så spennende at man gidder å padle den mange ganger antagelig, men det er jo litt artig å ha sett hvordan det var. :)

På tur videre til Digermulen holdt vi mest oppe farta og padlet i vei, nå var vi klare for å kjøre heim. Vi fikk imidlertid sett både sørgående hurtigrute komme ut av Raftsundet - og mikrokval, det vil si nise. Den blir nok værende mikrokval ei stund, etter opplevelsen med de store kvalene på lørdag. ;)

Takk for turen folkens!

4 kommentarer:

  1. Ja takk ilige så, den bli å sett i lenge,
    i positiv forstand :-) Få hør kor det går med nytt kamra-sondering. Må ha et vanntett æ å.
    Har du sett på det nye Mju 8010...!!

    Hvalfotografen :-)

    SvarSlett
  2. Såg ut til å ha vore ein flott tur, Miamaria! Må ha vore ganske spesielt med dei kvalane. Veit ikkje heilt om hadde padla like nær.
    Dei er jo litt store..

    SvarSlett
  3. Superbra rapport ;o) Sjekk nye vanntette fra Pentax det filmer i HD kvalitet.
    RulleRolf

    SvarSlett
  4. Tigergutt - har vært innom tanken på 8010, men en på padleforumet sa at det var det tregeste han hadde vært borti så da falt det mange hakk her. (Det var i tregeste laget det jeg hadde.) Men jeg ser det litt an.

    Odin, på det nærmeste var det ikke vi som padlet nær kvalene, det var de som kom og kikka på oss. :) Var nok ikke bare vi som var nysgjerrige. Nei det var ikke så skummelt, det var bare superskøy og helt rått!

    Rullerolf, takk for tips! Tror det var det jeg så i butikken i dag, skal lese mer om det. :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)