Etiketter

Vik-Skjervøyan

Turleder går i land.
Klubbtur fra Vik til Skjervøyan, med ein sveip innom Holmsnesområdet. Her måtte turleder i land, GPS fri for batteri... Det går jo ikke an... Man må jo vite hvor langt man har padla. ;)

Mens vi andre venter...
Ganske blikkstille og gråvær da vi starta. Bak her skulle man vel normalt sett kunne skimte både Bø og Skjervøyene, men ikke denne dagen.

Skjervøyan såvidt i sikte!
Da vi skulle fra Holmsnesodden og mot Skjervøyene auka det takk og pris på med vinden, så det ble litt bevegelse i sjøen. (Her har vi vel såvidt begynt å skimte noe av Skjervøyene der borte i det grå.) Forresten så vi en oter en liten stund før vi kom hit, den dreiv og leika seg (eller jakta mat kanskje, spurte ikke bare så den holdt på) like ved noen skjær. Stas!

Kartet over området vi padla.

Kul bølge!
Her fant vi en fin grunne som laget en kul bølge, uten at den brøyt.

Denne her runder vi akkurat når vi kommer inn mot stranda vi pleier å pause på, jeg synes den er veldig kul! Tøff fasong, stilige farger.

Her er de andre klare for ilandstigning på stranda. Jeg liker jo Skjervøyene veldig godt, har vært her flere ganger tidligere. Se mer f.eks. her. Passer i forskjellig vær, og kan absolutt anbefales.

"Manetlik på strand 1"

 Her ser vi utover på andre siden av øya. Ganske så fint!

De fant seg en fin plass oppi haugen, i ly for vind og vær. Selv var jeg bare en kjapp tur i land og spiste et eple (Polarbrødet viste seg å være muggent! Ingen høydare...), så dro jeg ut på vannet igjen.

Mannfolkene tok det litt lenger tid med nemlig, for de tenker jo bare på én ting. Sånn sett kan det være vrient å være eneste dame på tur, men det er jo bare å ta konsekvensen. Begriper ikke hvorfor de er så opptatte av det, men. Mat, mat, mat, det er liksom det som gjelder... Vel, de fikk sitte der med maten sin mens jeg padla videre. ;) 

"Manetlik på strand 2"

Mens mannfolkene åt all maten sin, tok jeg en liten runde på yttersida. Det var jo endelig blitt litt småbølger, da så jeg ikke helt poenget med å sette seg på land. Litt bølger, men lite dønninger så det var helt ypperlig å padle helt inntil skjærene for å se. Kult!

Etterhvert var mannfolkene ferdige med å ete, og kom seg på sjøen igjen de også, padla innmed land for å se nærmere på stein og berg de også. Det vi nå oppdaget, var at vinden hadde snudd! Jaja... Etterhvert blåste det ganske godt opp, og vi fikk rett ut en god peising imot. Jippi!!! Men det ble lite bilder da kan man si... En ørliten pause med åra, så var det bom stopp og baklengs, så det var bare å padle på.

Den største fordelen var imidlertid ikke at bølger og vind er artig, men at vi da fikk medvind heim. Nå mister jo jeg litt av motivasjonen når vinden er med, for da kommer jeg jo liksom fram uansett om jeg padler eller ikke (så da kan jeg jo like godt drive med vinden, bare...), men det ble nå noen surfer innimellom likevel. Her er vi nesten kommet tilbake til utgangspunktet. Se så kult, trærne står helt i stil med alle de røde naustene! Det er ekstremt masse rognebær i år, ser det ut for.

Ser kanskje ut som et mystisk kart, dette. Det er turene jeg fant i farta, i området her. Ganske tettpakka med spor...

3 kommentarer:

  1. Bra kommentert om oss 2 manner!
    Det er vel en grunn til at det heter:
    Veien til mannens hjerte går via magen.

    Fin turbeskrivelse denne gangen og!
    Og jeg som trodde jeg ble alene på turen!
    Så ble vi likevel 3 i regnværet.

    Hilsen Turleder Remi

    Ps: Guvåghelg 5-7 november.

    SvarSlett
  2. Gud vad jag längtar till havet!

    SvarSlett
  3. Göran, sitter du i innlandet for tiden? Lengter du til havet, må du komme deg dit! :) (Men drar du ut i sånt vær som vi hadde i går, husk å ikke padle med munnen åpen. Smaker ikke bra, jeg testet det i går.)

    Remi - få fatt i noe mer info, så legger jeg ut. Fant ikke noe på sidene deres. Hva med siste helg i oktober forresten, vi skal ikke legge en plan for den?

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)