Etiketter

Hit og dit og rundt Verholmen

I dag var det såpass med fjæra sjø at jeg var først ikke tenkt meg ut. Ikke verdt å ødelegge ryggen på å bære kajakken så langt, dessuten er det fort å snuble i disse steinene og rett og slett ødelegge båten. Men så var det så fint at  jeg klarte ikke å bli sittende på land heller...

Med kajakktralla gikk det faktisk helt fint å trille kajakken helt ned til vannet, så det ble verken ødelagt båt eller rygg. :D Sola står ikke så høyt, men den er oppe noen timer for dag nå.

Jeg bruker gammelkajakken nå på vinteren for sikkerhetens skyld. Men det der hersens trekket som hører til den, er noe dritt altså. I minusgrader er det så stivt og vanskelig å få på! Aller verst er dette partiet. Ser jo veldig fancy ut med denne pynten, men som man ser så har det regelrett sprukket! (Skjedde første turen i ti minusgrader, første året, jeg hørte lyden.) Selv med bare et par minus, som i dag, så er det fryktelig vanskelig å få på. Grrr.

Vel, jeg fikk det på etter mye om og men og bannskap. Padlet mot sentrum av byen først, siden sola var den veien. Så padlet jeg tilbake til naustet og la meg rett utenfor fjæra for å se på hurtigruta "Vesterålen" som kom forbi, og ett eller annet dyr som fulgte meg litt lenger ut. Jeg tror det må ha vært sel, uten at jeg helt kjente den igjen. Den må ha vært oppe med mer enn hodet.

Da hurtigruta var gått forbi, oppdaget jeg at jeg hadde rekt ganske langt utpå sundet imens jeg ventet, så jeg padlet bare fort videre og innover samtidig. Mye sjøfugl langs fjæra. Fotoapparatet mitt er så tregt at disse her hadde både sett meg an, blitt nervøse, begynt å fly og flydd enda godt videre før jeg fikk tatt dette bildet...

Da jeg nærmet meg Verholmen begynte det å komme speiderskarv flygende. Jeg antar at de kom herifra, et skjær litt utenfor Verholmen. Stappfult av skarv. Det var roligere forhold i dag enn sist, så i dag padlet jeg helt rundt holmen. Det var et helsikes liv med måker og sånt, de syntes visst at padlere ser suspekte ut...

Det var ikke fjæreplytt i naustfjæra i dag, men på Verholmen var det en hel flokk pluss noen enklinger. Veldig søte fugler, dette. Like etter jeg tok bilde av disse hørte jeg noe som romsterte i fjæra, bare et par meter unna, og jeg snudde meg akkurat tidsnok til å få se hele den svære oteren som løp og hoppet ut i vannet med et plask. Puh, jeg skvatt! Og borte var oteren. Men endelig fikk jeg sett en oter igjen! Vinter er virkelig otertid, tydeligvis. Oter på andre padletur, godt fornøyd med det.

Store deler av turen padlet jeg i skyggen, men da jeg nærmet meg heime kom sola fram igjen. Borti fjæra sto det en paparazzi og fotograferte, utpå sundet kom denne lille båten tøffende. Mye liv utpå, med både dyr, fugl og folk. Vannet er også veldig klart for tiden, så når det bare blir en dag med blankstille så skal jeg få fotografert litt under vann tror jeg.

Her visste jeg nok fortsatt ingenting om paparazzi i fjæra... Låner imidlertid litt paparazzibilder.

Sol og hvite fjell, vel, ikke mye snø til å være januar egentlig...

Sett ut naustdøra

Endelig i land. Steinete og humpete fjæra jeg har.

- Det ble nok en litt lenger tur i dag enn sist, neste gang kanskje jeg passerer ei hel mil. I dag var jeg nok bare tett oppunder. Må ta det litt gradvis. ;)

2 kommentarer:

  1. Hei, i dag har du fått en ny følger fra sør i landet :-) Har vært innom et par ganger før og fått med meg "navnet" ditt fra andre steder, men nå gjør jeg som du ber om og legger igjen en kommentar og sier hei! Jeg er nok som flere litt misunnelig på naturen, lyset og horisontene dere har tilgang til lenger nord, og det er flott å se fine bilder. Har bladd litt i innlegg hos deg, skal lese mer om utstyr og annet en annen dag. Men så fant jeg også at du rundet ett år som padler i 2010, så da har vi ganske så like lang historie du og jeg. Artig å følge andre som går opp litt av den samme løypa! Vi kommenteres :-)

    SvarSlett
  2. Oy, så flott! Har ikke fått med meg bloggen din så det var bra du sa ifra - da har jeg lagt den til leselista mi. :) Takk for besøket. :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)