Etiketter

Guvåg-Hellfjord

Det er visst en skikkelig nordavindsommer. Blåser og blåser. Fant ut i går at det kunne være en god ide, vinden tatt i betraktning, å kjøre til Bø og padle inn Hellfjorden. Gjorde så. Her ser vi rett innover. Det var litt motvind, men den var jevn og laget ikke noe bølger. Bare sånn jevnt ekstra å ta i - samtidig som det gikk greit framover. (Bare ikke riktig så fort som vanlig.) Helt ok, i forhold til heime på sundet.

Inne i fjorden ventet en regnbyge, og jeg angret etterhvert på at jeg ikke tok dopause lenger ut i fjorden. Av med tørrdrakt og greier blir ekstra styr når det er vått. Men det var ikke så vått som det så ut for.

Her ser det ut som vi har kurs mot land, og det er helt riktig. Fjorden går innover, rundt en sving og så bakover. Og her på land, går det an å gå over et lite eide, og så komme ut innerst i den tarmen som går "bakover". Vi tenkte prøve på en liten overbæring. Cirka her lå forresten is forrige gang jeg var her...

 Ikke så verst vær utover. Vi gikk i land som planlagt. Det så ok ut, og vi bestemte oss for å bære over. Stilig.

 En kajakk i slengen, her er vi på tur ned på andre siden med min. Det var ikke veldig langt å gå, altså.

Der vi kom ned med kajakkene var det brådypt, men lenger ut før u-svingen i fjorden, var det veldig grunt. Der hadde det nok gått an å plukke blåskjell som vokste på sandbunnen. (!)

Vinden roet seg selvsagt helt til vi skulle utover ("gled deg ikke for tidlig" ble gjeldende igjen), men medstraum ga god fart likevel. Været var veldig skiftende, best som vi var i sol så kom regnbuen.

Eller om det var omvendt, her er Jan Ivar i sola like etterpå...

Inn til Guvåg igjen i kveldsola.

2 kommentarer:

  1. En veldig inspirerende blogg du skriver. Er selv padler, og jeg kommer til å titte innom bloggen din med gjevne mellomrom. Takk for en fin blogg.

    SvarSlett
  2. Takk! Både for besøket i bloggen, og hyggelig kommentar. :) Velkommen tilbake! :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)