Etiketter

Årets første tur, GoPro-testing!

Med fjernkontroll i hånda, hurra - jeg fikk kamera slått på! Det er plassert på sugekoppfeste foran frontluka. Der er det et lite, flatt område som passer til sånt. Jeg har også satt på en sikkerhetsline i tilfelle uhellet skulle være ute. (Det er jo når man ikke har, at det ramler...)

Jeg hadde nå likevel med kompaktkameraet, for ellers ville jo bildene bli ganske like. Jeg konstaterer i hvert fall at siden det er såpass vidvinkel på kamera, er det ganske greit å bare peke det mot der man skal ta bilde. Det trengs ikke millimeterpresisjon, det går nokså greit. (Det er altså ikke sånn skjerm på dette kamera hvor man ser hva man tar opp, sånn som de fleste vanlige kamera har, for de som ikke kjenner GoPro.)

Her er antagelig bildet jeg sitter og tar på forrige. :) Man ser at det blir litt forskjellige farger på de to kameraene. Men det gjør ikkeno, jeg er ikke sååå nøye på det.

Og så ett andre veien. Da faller lyset slik at vi ser Goproen bedre, plassert frampå der. :)

Ja, hva er dette? Noen som vet? Jeg tipper det er en bugpic. Et bilde tatt akkurat når apparatet fant det for godt å låse seg. Jeg måtte altså padle inn til land, gå ut av båten, ta kamera ut av det vanntette huset (jeg var heldigvis fortsatt tørr på fingrene sånn at det gikk an) sånn at jeg kunne pelle ut batteriet. Når jeg da prøvde å slå det på igjen, påsto det at det ikke hadde batteri.

Da ble jeg så pist og sur at jeg gadd ikke padle lenger (dessuten skulle jeg på butikker egentlig), og snudde. Rett og slett. Etter en tid prøvde jeg igjen, og joda, da mente den å ha batteri igjen plutselig. Så da tok den dette bildet. Lunefull kar, dette.

I og med at en padlekompis måtte få flunke nytt kamera tilsendt fordi han var så plaget med at det han hadde kjøpt låste seg, så er jeg noe skeptisk nå. Skal teste det igjen ved første anledning, det er helt sikkert ja.

Hurtigruta kom forbi, dette er ei av de jeg ikke synes er så fin.

Fancy kamera, men det blir jo gigantisk film av det. Så for at det skal ta mindre plass, går vi ned til kvalitet som man like gjerne kunne fått med et mindre fancy kamera... Jeje... (Her er altså filmen av når jeg tar forrige bilde... He he he.)

What, har jeg havnet på land? Feilnavigering?

Neida, jeg bare så noen som sto og vinket inni fjæra da jeg kom forbi på tilbaketuren, da var det en av naboene som var ute og gikk tur der nede, og så til veden sin. Så jeg padlet inn for å slå av en prat. Så lenge det gikk da, plutselig kom bølgene etter hurtigruta og de vasket godt innover like ved, det er jo langgrunt der.

GoPro-kamera gir litt andre bilder enn jeg har tatt før. Her bærer jeg kajakken opp fra fjæra. (Pyton steinfjære, det er om å ikke snuble.)

Ut naustdøra ble litt kult.

Litt teit å avlutte med dritt kanskje, men den har et poeng. Jeg lurer på at jeg må stenge Otus ute fra naustet. Det var koselig å ha oter der en stund, men han har altså fått det for seg å markere på det her viset. Driter på trebiter og plast han finner. Så langt har han imidlertid ikke gjort det på kajakken eller padleting, så det virker jo som han har LITT oppdragelse.

Jeg har ikke helt bestemt meg. Men det stinker jo også. Tror kanskje jeg tar noen av de tingene han har markert på opp for å legge i utkanten av hagen, kanskje det holder kattene borte. Og så få stengt de hullene i naustveggene hvor han kommer seg inn. Jeg tror nok Otus må finne seg et nytt krypinn, ja.

Ja så da er jeg altså i gang med padleåret. Hele 2 kilometer cirka, ble det i dag. Ja det er jo imponerende må jeg si, ha ha. Men, jeg kom meg ut på vannet, fikk testet kamera og frisk luft i lungene. Det var godt.

13 kommentarer:

 1. Gratulerer med kamera, ikke gi opp. du kommer til å få mye glede av det. 2 km på første tur, ikke værst ;ø) Jeg skal ut nå etterpå i kveld og ligge i hengekøye. Flotte bilder som vanlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk, jeg håper du har rett. :) Skal teste det mer, for hvis jeg blir plaget med det må jeg jo få bytta det i et som virker skikkelig. Man kan jo som regel ikke gå på land og fikse så lett som jeg kunne i dag.

   God tur i hengekøya. Er litt misunnelig på den, ja. ;)

   Slett
 2. Hvis oteren tillater seg å drite på kajakken eller annet padleutstyr, da skal du enkelt og greit lage tøffler av den.!!
  Og dessuten glær æ mæ til å få nye goprokameraet. mandag eller tirsdag har æ det. :)
  I dag var det så stille på sjøen at æ tok med nye speilrefleksen. Og det gikk greit det. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så langt har han altså ikke turt, æ trur kanskje han har skjønt det... At han da ligg an til tøffel. (De spørs nu da, for det va en sånn rar liten-bæsj, så æ lure på om han har en unge ilage sæ - at det ikke e Otus, men Otelia.)

   Speilrefleks e jo heilt ok det også. :)

   Slett
 3. Da blir det vel masse film fra dine kanter nå da, kan bli spennende :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Om det blir masse vet jeg ikke for jeg blir nok å bruke den timelapsfunksjonen en del, men jeg vil tro det blir mer enn før i hvert fall. :)

   Slett
 4. Grattis m nytt kamera! Fikk en billigere versjon av gubben t jul, men har ikke fått testet det-kun sugekoppstativet som følger med. Og siden det var kompatibelt med mitt std. vanntette kamera gjør det ingen ting om det nye ikke tar så bra bilder. Men må vel utpå og teste snart ja. Er dessuten meeeeeeeeget spent på om kamerahuset som medfulgte faktisk er vanntett-står INGENTING om hvor dypt det tåler, bare at det er vanntett. Hmmm....

  SvarSlett
  Svar
  1. Oy, det var smart! Hvis jeg kjøper en sånn der mellomdings så kan jeg jo bruke vanntettkompaktkameraet på sugekoppen, ja. Så kan jeg ha GoProen på hjelmen. Og det ikke-vanntette i lommen, når det er vær til det. :) Tøft!!!

   Slett
 5. Hej Sygni, är det ett GoPro-kamerahus så klarar den 60m djup.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med kamera, nå får du nok å gjøre :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja jeg håper det blir masse brukt! :) Men da må det slutte å henge seg opp.

   Slett
 7. Fine bilder. Artig å høre om hva slags erfaring du gjør deg med GoProen, jeg fikk jo et av nissen til jul jeg også..... Det jeg sliter med der batteritid, men det ser ut til å ha bedret seg etter flere ut og oppladinger. Du får skjerm til dette, berøringsskjerm til og med, koster i underkant av 1000 lappen. Jeg har...hehe... :) Gleder meg til det kommer filmer fra deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. :) Ja jeg sliter også med batteritiden, men har kjøpt meg en sånn battery backpack, så det går bedre nå. Og så har jeg erfart det samme som deg, at det bedrer seg etter noen oppladninger. Har faktisk vært mer plaget med at den fjernkontrollen har gått tom, pussig nok. Skjerm tror jeg ikke at jeg trenger, funker ganske bra å bare sikte sånn høvelig.

   Filmer kommer nokså snart, har vært på hvalsafari! :D

   Slett

Kommentar - ja takk! :)