Etiketter

Selsom tur til Sandøya

Kanonvær i dag! Fikk til og med lurt med en sommerpadler ut på tur. Den lå nok innerst, underst i garasjen, bak alt av skiremedier og alskens annet vintertøv (går jeg ut ifra siden det tok sånn tid), men den ble i hvert fall sjøsatt. Og glad var den for det, den gule Inuken. Min røde Inuk var glad for selskap av en så nær slektning.

Vi bestemte oss for å sette kursen nordover, for å besøke selene på Sandøya. Kanskje de ligger og soler seg på stranda der? - håpet vi, og padlet av gårde.

Underveis så vi masse forskjellige fugler. Jeg hadde med den gamle enøye-kikkerten, og fikk identifisert flere som jeg ellers bare ville visst var en fugl. Sjøorre, for eksempel. Den må man nesten ha kikkert for å kjenne igjen. Og så disse her, oppførte seg som ærfugl men så litt mistenkelige ut. Den ene var liksom litt havelle-aktige på fargen. Nærmere titt måtte gjøres i kikkert...

Wæææ! Det viste seg å være praktærfugl! Hurra!!! :D Den har jeg hatt så veldig lyst til å se, og nå endelig, fra kajakk! To hoer og en hann. Hoene var på en måte litt mer sånn rødligbrun enn den vanlige ea. Og hannen, markert rødoransje på nebbet, og litt andre tegninger på kroppen også. Utrolig flott!!!

Uuups, kollisjonskurs... Neida. Dette er NSO Crusader, og den gjør sjelden noe, verken til gagns eller ugagns. Veldig ofte ligger den bare som her, ankret opp. Må være kjedelig å jobbe der. (Men det ble litt tøft bilde?)

Framme ved Sandøya var det også full pott! Vi kom sigende inn rundt odden, da lå selene og solte seg på steinen foran stranda. (Dog ingen på stranda.) Vi fikk kikket lenge og vel på dem før de etterhvert plumpet uti vannet for sikkerhets skyld, hele gjengen. De er nå skikkelig søte da. :) Artig også når de stikker hodene nysgjerrig opp her og der, mens de betrakter oss rare padlere. (Vi ER jo litt rare da, enig i det forsåvidt.)

Vi beholdt finværet hele turen. I såpass mange minus som det var i dag skal det ikke rare trekken til før det blir kjølig. Men sola varmet faktisk såpass at hvis jeg padlet litt på så ble det for varmt. Vi ble fulgt av en sel i flere kilometer etter besøket ved Sandya, det var skøy. Den kom stadig nærmere, og kom ganske så nært de siste gangene. :) Artig.

På tur tilbake traff vi på praktærfugl igjen, denne gangen bare med ei dame. Ikke godt å vite om det var samme karen som hadde kvitta seg med ei, eller det var en annen. Denne gangen fikk vi sett skikkelig lenge, og kom nærmere enn første gang. Skikkelig råflotte fugler. Tror jeg har minst 20 norske fugler på topp10-lista mi nå... Det er mye fint i norsk natur!

Forbi Sandstrand traff vi på en del isflak i sjøen, og vannet var så klart som sjøvann blir. Råflott!

Etterhvert traff vi også på ekte haveller, og fikk sett på dem ganske lenge også. Til venstre ser vi en med skikkelig lang stjert! Men de gadd dessverre ikke å lage lyd for oss, lyden er jo nesten det aller fineste ved dem.

Tilbake i Sortlandsundet var det blitt helt blikk stille. Yr meldte i morges at det skulle bli laber og frisk bris i dag, jeg må si jeg synes det var av den puslete sorten... Heldigvis! Og heldigvis at jeg ikke trodde på det, men heller så ut av vinduet og laget mitt eget varsel for dagen.

Virkelig flotte farger i dag! Dette var også første turen jeg testet det nye GoProkameraet, jeg sendte jo det gamle i retur. Det virket faktisk som det skulle hele turen! Bank i bordet! Håper det fortsetter på samme viset. Bank i bordet! Kryss fingre og det som er.

Heime i "støa" ventet denne søte fjærplytten. Den var kanskje halvannen meter unna meg, men den bare så på når jeg kom inn i støa, og konstaterte at jeg var kommet velberget tilbake, før den spiste videre der den sto. Stilig. Også da jeg gikk ut av kajakken og reiste meg opp holdt den på med sitt der den var, men da jeg begynte å bråke flyttet den seg omsider, for å få litt matfred. De er ikke skvetne av seg de der, det er helt sikkert.

Dagens filmsnutt, snurr film!

17 kommentarer:

 1. Hver gang æ les bloggen din og ser bilder og filmer får æ lyst å komme utover. Går det an å telte ved det naustet du har?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går an, men det e ikke langt fra riksveien så det kan bli litt mye bilstøy om morran. :)

   Slett
  2. Spoiller ingen rolle. Æ kommer jo for å padle og nyte dag og natur, ikke for å sove.... :)

   Slett
  3. Ja men da så. :) Har en oter som pleier å komme innom naustet mitt, forresten, så det kan være du får besøk i leireb, i tilfelle. ;) Sikkert en trivelig kar. :)

   Slett
 2. Steike være d va en fin tur. Å så masse fine fugla og de sælan! Han va tøff han Sælvart så følte ætter så længe.

  Gul Inuk

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han va kul! Berre synd han Otus ikkje va heime.

   Slett
 3. Ser ut som en nydelig tur. Slike dager er ubeskrivelige...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var fint. :) Tenk at man kan ha en så fin tur ut rett heimefra. Fenomenalt!

   Slett
 4. Banker.. og krysser fingre og tær.. og alt det der:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takktakk! Hadde håpet jeg skulle komme meg til Steigen ilage dere men det går ikke at jeg tar fri fra jobb da. :(

   Slett
 5. Svar
  1. He he, takker. Akkurat det var mest en liten test av en funksjon i vedeoprogrammet. :) Ble kanskje ikke så dumt da. :)

   Slett
 6. Nok et supert innlegg fra deg. Morsomt med praktærfugl.

  SvarSlett
 7. Takk, ja det var skikkelig morsomt. Har dere mye av den der sør? Tror den ikke er av de vanligste her, dog ikke så sensasjonell at jeg ringer avisa heller. Men første gang for meg nå.

  SvarSlett
 8. Nææ tror ikke den er vanlig her i det hele tatt.

  SvarSlett
 9. Takk for turen! Flotte bilder. :-) ToneM

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, artig at du stakk innom bloggen. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)