Etiketter

Jakten på oteren

Otus, Oootus! Hvor er du?!
Dagens andre tur sist søndag. Jeg satt hjemme i stua og funderte på om jeg skulle gidde å padle eller ikke. Da skuet mine øyne noe rart nedpå sundet. Hmmm... Så mistenkelig ut. Kikkerten avslørte at det var Otus som var på tur forbi. I det samme det gikk opp for meg at han satte kursen rett inn mot naustet mitt, bestemte jeg meg. Han skulle få en liten mottagelse.

Han holdt seg unna nastet noen dager etter den fryktsomme natten (for oss begge, sannsynligvis). Men så har han visst tøffet seg opp, og prøvd å vise hvem som er sjef over naustet! (Han tar feil!) Det var veldig så han har markert seg her, bokstavelig talt. Men tøff nok i trynet til å stille opp og møte meg i dagslys? Å neida!

Nei, oteren var forsvunnet mens jeg rasket ihop padlestæsjet og kledde på meg drakta, så her var det bare å padle av gårde, tråle bortover langs fjæra for å se om jeg kunne finne karen. Her er jeg en snartur innom Sjøhussenteret. Det var en båt der med kule istapper. Jeg skulle prøve å ta baugen bakom for å få til sånn kul filming, men det eneste som skjedde var at jeg klarte å brekke av en istapp som ramlet ned på kamera, så jeg kuttet det kjapt ut og padlet videre heller... Ikke en oter å se.

Her har jeg aldri vært før, enda jeg altså har denne rett i nabolaget, egentlig. Nokså kul. Den er et yndet fotomotiv fra land, det er mange som har tatt bilde av den. Har selv ett hengende på veggen, som jeg har tatt sjøl. Men det må da bli kult å padle innover, innunder?

Bare en måte å få det bekreftet på! Ikke spesielt overraskende, stinket den dritt. Det sitter alltid fugler her. Skarv, hegre, måke og kråke. De bytter litt på, nå om vinteren har det vært mye skarv her. Alle bidrar nok med sitt til drittlukta.

Motsatt vei, også litt tøft. Tror nok det kunne være stilig å ta makroen med her, og så ta litt detaljbilder. Virkelig forunderlig at jeg aldri har padlet innunder her før.

Bortover fjæra ver det lite oterspor å se. Selv dette naustet med åpen dør som sa "værsgo' stig på" har han ikke vært innom en gang. Mens rundt mitt naust gikk det oterspor i alle retninger. (Ja, han har faktisk vært oppover, innom hagen min siden sist!!! Frekkas!) Otus selv var heller ikke å se.

Noen har kanskje lagt merke til at dekket mitt så rart ut? Det er denne nye dekksbagen her. Den gule slarkete var jo egentlig direkte skummel. Det blir litt ekstra dytt hvis man først bikker litt på siden, når f.eks. en vannflaske, boks og et kamera eller to deiser en halvmeter over dekk og til siden man holder på å tippe til.

Denne her har for det første gode festemuligheter slik at selve bagen sitter fast på samme sted på dekk - og så har den i tillegg plass til det jeg skal ha der - men ikke mer. Så tingene ligger i ro inni også. Litt småplundrete åpning og så er den ikke vanntett, men den var ellers helt grei og ikke så dyr som disse mer fancy typene.

Solen forsvant uten at jeg fant Otus. Aner ikke hvor han kan ha gjort av seg. Men at jeg skal finne på et stunt nedi naustet er helt sikkert. Jeg er bare ikke ennå sikker på nøyaktig hva. Men jeg har ikke gitt meg, det er bombesikkert. Det er litt sånn som i sjakken, dette, man har lov til å ta seg tid for å pønske ut neste trekk.


6 kommentarer:

 1. Herlig, du skriver så jeg tror jeg har padlet der selv ;ø)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, takk! Det tror jeg må være det beste komplimentet ever. :)

   Slett
 2. Flott levert igjen fra di side. Flink med det her du. Fikk beinast lyst til å padle her æ sitt. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Pass åt dæ! :) Du tar dæ en tur hit neste helg, så fikse vi det. :)

   Slett
  2. Har satt av helga til Sortlandtur, må konferere litt med jobben først, men regne med at æ skal kunne være der seinest tidlig på fredagen......kanskje æ tar fri hele fredagen......kanskje kommer torsdag kveld.....den som lever får se. :)

   Slett
  3. Høres flott ut! Meld jo litt ymse ver framover, men håpe det ikkje blir så verst den helga. Kommer jo kanskje fleire langveis ifra, hadde vært fint om det hadde vært ok padlever da.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)