Etiketter

Straumsnes-Hongværan, ferskingtur

Siden jeg hadde ærend til Bø sist søndag (det måtte plukkes mer bær for neste års ankerdram som lages nå) i alle fall, satte jeg liksågodt opp en liten ferskingtur fra Straumsnes. Vi ble fire stykker på turen. Her padler vi gjennom den kule plassen som oftest er strand, men helt på flo padler man greit over. Innafor Buøya.

Utenfor Ringstad og Straumsnes er det masse holmer og skjær, det måtte altså padles litt innimellom. Ja, siden man kan. ;) Det var litt vind da vi satte ut, så var spent på hvordan forholdene var bortimot Hongværan, men det viste seg å være helt ok.

En liten fastkjøring, så fikk jeg brukt slepetauet. Det var det enkleste - og kuleste, når man faktisk har husket å ta med slepetauet. Den blå kassen "min" lå fremdeles på holmen, men jeg gadd ikke å ta den med nå heller. Har ikke funnet ut ennå hva jeg skal bruke den til.

Vi hadde ingenting å utsette på været, det var nok en fin sommerdag i Vesterålen. Rundt tjue grader, en ørliten bris som svalte såvidt litt innimellom for oss som padlet i tørrdrakt. Svensken hadde mer solvennlig påkledning.

Så krysset vi over fra "land" til Hongværan. Lofotveggen kan vi se i det fjerne.

Vi var ikke helt lei ennå, så vi tok en runde rundt mestparten av 'Væran også. Se sola!

Så, inn til stranda for en pause. (Paos, som det kanskje heter på svensk. Vi var jo litt internasjonale på denne turen, med egen, medbragt svenske.) Stranda var ikke så stor, men det ble plass til kajakkene våre der likevel.

Utsikten motsatt vei hadde vi fint lite å si på - utover at det ikke var noen spekkhuggere der. Svensken padlet nemlig nylig med en gjeng springere, så hun har spekkhuggere igjen på lista og ville gjerne ha det krysset av for. Men det ble ikke i dag heller.

Mat må man ha!

Det kom en gjeng pippipper, som vi ikke klarte å finne ut hva var for noe. Men de var nå trivelig selskap forsåvidt, med sitt småkvitter.

Lav på stein. Jeg liker lav (er jo ikke så høy selv). Det danner så mange forskjellige, som oftest kule mønstre.

Marihøne på tørrdraktkne. Den var kul. Fargen er riktig, den var ikke rød men oransje. Mange prikker - fin.

Skal man få være med på bilder selv, må man noen ganger ty til kreativiteten.

Det meste var fint på holmen. Hongværan er naturreservat, og har ilandstigningsforbud på sommeren for at fuglene (i hovedsak diverse måker) skal få hekke i fred. Du kan lese mer om reservatet HER.

Et par av måkene vi traff på turen. Skårunger, rettere sagt. Årets ferske måker.

Litt av sjøbunnen på denne turen. Husker ikke helt hvor.

Vi tok en liten sving innom holmene i munningen av Jørnfjorden også, der er det jo også ganske fint.

Himmelen bestemte seg etterhvert for å piffe opp stemningen litt mot sør.

Ikke dumt med solbriller i denslags vær. (Men hadde nok vært smart med solkrem også, for noen, kjenner jeg.)

Svensken så klart i gult og blått og godt humør!

Nei, så ble det tid for å gjøre andre ting, og vi svingte inn imot Straumsnes igjen. Selvsagt innimellom, ikke strakeste, kjedeligste veien. Mot Lofoten lå det alskens kule skyer.

Liten filmsnutt fra turen.

For eksempel denne. Fæntæstikk.

4 kommentarer:

 1. Takk for en herlig tur og en flott skildring av turen etterpå, samt fine bilder og filmsnutt :) Gleder meg til neste tur!

  SvarSlett
 2. Det så ut til å være en fin ferskingtur. Tror pipp pippen kan være en rørsanger, men er ikke sikker.
  Godt å se at dere også er heldige med været da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får sjekke lyden litt. De der sangerne er vel nokså like.
   - Vi er såpass heldige med været at jeg måtte ut i går natt og berge Inuken i vinden - og i dag blir det bølgepadling. Varierende vær er nå i grunnen det beste, faktisk. Da har man vær til forskjellig bruk. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)