Etiketter

Ringstad-Gaukværøy dag 1 - Kor e alle ørner hen?

Selvutløser GoPro
Turlaget i Vesterålen skulle ha tur til Gaukværøy sist søndag, med historisk vandring på øya. Jeg tok kontakt med dem og lurte på om de kunne være interessert i samarbeid. Kanskje gikk an det for oss hvis vi satte opp overnattingstur, å være med på selve vandringen? Før jeg fikk svar meldte det imidlertid 11 ms vind søndag, så jeg la den planen på hylla. Man skal jo ha folk med seg hjem igjen også.

Men for egen del beholdt jeg planen, vindvarslet roet seg også etthervert noe fram mot helga. Så jeg slengte ut ei melding i Bø-gruppa, om at jeg skulle padle. Siden det blåste litt satte jeg ut fra Ringstad, jeg skulle suse utover fjorden i medvind var planen! Men her er jeg kommet nesten helt ut fjorden, og det er nokså stille.

Dette var vel det meste av bølger jeg hadde… (Bortsett fra makrellflaket jeg passerte, det laget faktisk mer holoi i overflaten.)

Utenfor Snarset så jeg det jeg mente måtte være en oter inne ved land, så jeg stoppet og tok fram speilrefleksen. I det samme jeg hadde fått den fram, hørte jeg noe som brøt overflaten på motsatt side av meg! Jeg snudde meg akkurat kjapt nok til å se nisa plaske ned igjen - den hadde faktisk hoppet som en delfin! Gøy! Så svømte den noen vak mot meg, før den forsvant videre bortover. Hval er stas uansett størrelse.

Hmmm, dette har jeg lest om. Skyer som henter vann - hva var det nå dét skulle bety? Tåke i emning? Husker ikke helt.

Sjekk her da. Mårsundodden - her er det ikke ofte man kan padle gjennom! Stilig.

Det var så rolig at jeg vurderte å gå i land ved uværshytta Havgløtt'n, men jeg droppet det. Var ikke sulten ennå.

Jeg så forresten sel flere ganger på turen, en av dem kom skikkelig nært også. Og så traff jeg på enda ei nise utenfor Steinesjøen et sted. Flere flokker med lundefugl så jeg også, mye liv i dag. Men hvor er alle ørner hen? Så ikke en eneste ørn i dag! Er det mulig!!! Nå har jeg jo hørt at det er mer ørn her om vinteren, og en periode ligger vel dameørnene på reir - men burde de ikke fly i skytteltrafikk med mat til unger nå om dagen? Hvor er de hen?

Merkelig nok på en så herlig dag, så jeg ikke mange båter. Dette var en av nokså få jeg så. (Det er Litløy vi ser i bakgrunnen, den hadde jeg tenkt å padle rundt dagen etter - dersom været var med meg.)

Turen foregikk i singlet helt fram til Svinøya. Det var veldig varmt nemlig, men da jeg skulle begynne på kryssingen over til Gaukværøy var det blitt såpass langt utpå ettermiddagen at det gikk an å ta på seg tørrdrakten, omsider.

Turen over gikk selvsagt fint. Da jeg kom fram til øya så jeg to kjente kajakker ligge på stranden. Men ingen i nærheten? Hmmm. Kunne de ha tatt seg en tur opp på fjellet kanskje?

Jaja, jeg var jo bestemt på å overnatte, så jeg rigget opp teltet og la meg litt der for avslapping. Ikke den verste utsikten man kan ha, dette? Hadde med det nye lille fancy teltet. Var ikke egentlig sikker på om jeg skulle bruke det, men det var såpass mye mygg og knott at det var egentlig ikke noe spørsmål lenger. Opp med det!

Etterhvert dukket Heidi og Linn fra Bø-klubben opp, de hadde helt riktig vært en tur oppå fjellet.

Turkos - høy standard.

Heidi og Linn hadde imidlertid ikke planer om overnatting, de skulle hjem samme kvelden. Heidi hadde syntes det var en god idé - og det tror jeg nok hun fikk bekreftet da hun våknet morran etter at det hadde vært.

Det var vel ikke akkurat det verste padleværet å ha, heller.

De satte kursen videre rundt øya, for å padle rundt Litløy også.

Idyllisk - ikke så lett på en sånn dag å se for seg hvordan det fort kan bli her ute. Man kan få seg en overraskelse. For eksempel var jeg selv litt spent på været dagen etter, men fikk beskjed om at neida, når vi ikke så antydning til tåke nå på kvelden så kom den nok neppe heller. Mon det… Jeg skulle i hvert fall sjekke værvarslet angående vind klokka ni på morran, det var nå helt sikkert. Kommer tilbake til saken, men noen fikk seg nok en overraskelse ja.

Små padlere i mektige omgivelser.

Her er forøvrig dagens spor. To mil tilsammen.

Det nye teltet mitt har to innganger - her er utsikten mot Lofoten.

Og her er utsikten motsatt vei, mot midnattsol og storhavet. Gledet meg til å våkne her! (Det gjorde jeg forsåvidt allerede klokka to om natten, da måtte jeg ut og sjekke at ikke floa hadde tatt kajakken. At jeg ikke bare fortøyer den! Uansett hvor langt jeg drar den opp så ligger jeg og lurer på "hvor langt opp går nå egentlig den flo".)

To be continued. (Del 2 ligger nå HER)

5 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder, härliga vyer.

  SvarSlett
 2. Bara att instämma med Vänerpaddel o tillägga att de skrivna orden är ett gott tilltugg till bilderna!

  SvarSlett
 3. Takker og bukker! Veldig gøy med tilbakemeldinger. :) Kul at dere er innom. :)

  SvarSlett
 4. Absolutely beautiful Mia! :o)

  Kind regards

  SvarSlett
 5. Thank you very much! And thanks for visiting!

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)