Etiketter

Aktivitetsledersamling Ørsvågvær

Sist helg var det aktivitetsledersamling i Ørsvågvær, med NPF.

For å si det viktige med en gang - Ørsvågvær er også stedet for Vinterpadletreffet 2015, ble det kunngjort fra treffkomiteen i løpet av samlingen.

Vinterpadletreffet blir 13.-15. mars. Hyttene vi ser i bakgrunnen her kan man bo på da, blant annet. Det er ikke åpnet for påmelding til arrangementet ennå, men det kan være lurt å følge med. Ett sted det helt sikkert kommer beskjed den dagen så skjer, er HER.

Tilbake til aktivitetsledersamlingen. De har jeg hørt forskjellig om, men dette var første gang for min del. Som dere ser kom vi oss faktisk på havet, her er det Eilif som hilser.

Att og fram på flattvannet, med diverse teknikkøvelser. Blant annet den der vridnings-saken der man holder i hver sin ende av åra, som jeg ikke har skjønt noe som helst av de to gangene før. Skjønte ikke et kvekk nå heller, av Thomas' forklaring. Niks. Egil gjorde et forsøk - niks. Jann sin tur - niks, ikke det heller. Overhodet ikke. Men Jann har lært seg at det som skal til er å finne ut måten jeg forstår ting på, og ikke bare prater om å tilpasse, men GJØR det, så han prøvde deretter en annen forklaring.

Chiching!!! Bingo. Hvis man skal ha andre til å gjøre en øvelse er det en fordel å forstå poenget med den, så det var jo greit. Hvor enkel øvelsen er å forklare andre når det måtte tre forskjellige personer og fem forsøk til for å forklare meg det, er kanskje et annet spørsmål jeg bør finne svaret på først...

Diverse tak og slike ting. Noe av det kjedeligste jeg personlig blir satt til i en kajakk, men derfor gjør jeg det jo heller ikke uten at jeg "må". Så det er jo veldig greit at noen andre enn meg setter det på min agenda fra tid til annen...

Så, da det begynte å bli mørkt var det omsider tid for å sette kursen utover. Uten at vi hadde stort håp om å finne særlig action der - men det var jo fint lys ut den veien, i hvert fall.

Skyene laget kule formasjoner i fjellet også.

Neeei, det var ikke mye action lenger ut heller. Folk klinte seg inntil steinen for å få hint av det lille som kunne anes.

Jeg testet det nye lyset mitt.

Her var det såvidt litt bevegelse langs berget.

Trafikkork.

Godt å se at det ikke er bare meg som lurer på hvor i &/(%&$% den smarteste plassen å plassere åreposen hen er. Tips mottas. (Min variant er å la den ligge igjen i bilen, denne her må kanskje vurderes som bedre.)

Dette er det absolutt mest actionfylte vi fikk. I løpet av hele helgen faktisk, for dagen etter var vi ikke på havet i det hele tatt. Som forventet, ingen overraskelser sånn sett. Og det var nok like lurt, for det var sannsynligvis like flatt søndag også.

Ellers var det en fenomenalt god middag takket være Johan som er så flink med sånt. Det sier sitt når jeg sier sånt om en laksemiddag! Sjelden hørt, for å si det sånn.

Utover det var det vel i stor grad sånn som folk sier at det er.

8 kommentarer:

 1. God fortelling som vanlig, jeg skjønte ikke noe av den øvelsen med å holde i begge ender av åra (liten trøst kanskje) Oppblåsbar årepose burde være forbudt, ta gjerne og brenn den i en satanistisk handling. En kompis hadde behov for å blåse opp en slik en og da var det bare en halv meter med bølger...... Tror de holder på å pumpe han ennå (kompisen altså) Bruk årepose (hvis du absolutt må ha det) av en fast type, beste sitteunderlaget på tur. Mulig du får holde av helgen 28 og 29 mars, kajakk og utstyr ligger i såfall klart ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fast type er jo enda verre å finne plass til på kajakken, den tar jo enda større plass. Og om man må ha den på tvers blir det et helvete om man skal cowboyredde. Kanskje ikke sååå mye verre enn å hekte seg fast i tuten på en oppblåsbar… (Egentlig er det bare uaktuelt å bruke så mye som en krone til på et sånt remedie.)
   Skal ikke akkurat påstå at jeg er fan, nei… Men noen ganger har man den jo med av diverse årsaker. (Som oftest er årsaken at det står på arrangørens krav til utstyr man skal ha med.)

   Slett
  2. Jeg har min årepose enten bak setet kilt så godt fast som jeg får til, eller i dagkuka der den ikke gjør stort nytte for seg, eller i bilen....Fast flottør har jeg prøvd- ikke aktuelt! Makan t vindfang på dekk og i veien uansett hvor jeg plasserte den.

   Slett
  3. Bak setet ja, der har jeg kun svamp liggende fra før - der er det mer plass, ja. Godt tips - om man skal ha den med.

   Slett
 2. Nice report - so funny comments and great pictures!
  Google translate finding some words hard - arepose - seems So SO important - I must get dictionary.
  Hope it is OK to put your gathering dates and facebook link on UKRGB.
  Thanks again - John.

  SvarSlett
  Svar
  1. Of course that's ok. :) Google translate sometimes make my comments funny when they're not, but that's ok too. :) Amuzing. :)

   Slett
 3. I have it !!! Excited - It is in English PADDLE FLOAT. Self rescue device.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)