Etiketter

Surf på Delp

Det var på tide med en tur til Delp igjen, i Lofoten. Var ikke helt klar over at jeg skal dit helgen som kommer også, ellers hadde jeg neppe giddet. Men det er jo knapt noen som padler her i Vesterålen for tiden, så om jeg skal ha selskap må jeg nesten dit eller annensteds. Jeg kom forbi den kule her på turen nedover, i et enda kulere lys. Fornøyd med den.

Framme på Delp var det flatt hav. Men vi så at det var noe langt der ute, så vi satte nå bare ut som planlagt. Man kjører jo ikke hjem igjen uansett, i sånt her vær.

Morten og PS Bob-Bob hadde kommet oppover fra Vest-Lofoten, også, sammen med Johan.

Kurs utover - utsikt innover Grunnførfjorden.

Det aller beste med Lofoten - utsikten mot Bø og Vesterålen. Gaukværøy til venstre, Bø og Boyd til høyre.

Fjæreplyttene var rimelig tøffe i Lofoten også.

Bølge! Der!

Spoing.

Njæ. Det var ikke helt dagen. For det første fant jeg ikke helt ut hvor og når og hvordan bølgene ble kule. Hvis det for en gangs skyld kom en min vei, så var jeg enten feil vei og på tur utover mot den, eller den forsvant underveis, eller jeg skjenet ut eller klarte ikke å fange den.

Espen hadde hatt en særdeles ubehagelig opplevelse dagen før med å ikke komme seg løs fra kajakken når behovet hadde vært tilstede, i tillegg til at kajakken var rimelig ny for ham. Han lurte på å ta en tur inn til land og herje litt først, for å komme på godfot med den igjen.

Det syntes jeg var en veldig god idé, men ikke at han skulle gjøre alene når vi hadde kommet for å padle ilage andre, så jeg ble med og godfotet min egen kajakk imens.

Typisk nok var de andre klare for pause når vi var klare for surfing. Nuvel, vi padlet ut og surfet litt før vi dro inn og joinet de andre. Det vil si, jeg visste egentlig ikke at jeg surfet før Espen sa etterpå at jeg hadde dratt nokså langt og fort - jeg hadde bare merket en i overkant stor bølge som jeg hadde endt helt skjevt på.

Der, en skygge, kan den bli til noe?

Den bratter seg litt opp?

Spoing. Enten er man for langt ut, for langt inn, eller på siden. Grrr.

Nå var den helt der borte, ja. Mmm.

På padling utover, ja da dukker de opp.
Skitt!

Skitt 2!
Skitt 3!
Skitt 4!

Og der knelte GoProen.

Men en bølge midt i fleisen er nå mest gøy da.

Gjeeesp.

Spoing.

Jeg følte egentlig ikke at jeg fikk til noe som helst denne dagen. Espen sier at jeg surfet. GPSn sier at jeg surfet med ny fartsrekord, i hvert fall på en god stund. Da er det sikkert sant.

Det ble rimelig svinkaldt etterhvert - minusgrader. *Hutre* Syntes bølgene ble bare mindre og mindre, og det ble på tide å tenke på hjemovertur om det ikke skulle bli seint.

En fin dag, selv om det føltes som det meste gikk skeis. Har bestemt meg for å lete fram fjernkontrollen, det blir bare tull og kjedelige opptak uten. Har laget en liten filmsnutt av det lille jeg satt igjen med, men det blir mye mer action om man kan slå på når det passer - ellers kan man være helt sikker på at man ikke har slått kamera på når det skjer noe kult.

Ja, her er filmsnutten.

Vi avslutter med et bilde av samme motiv som vi startet med, bare tatt fra en litt annen vinkel og avstand. :) Jeg liker den der.

Ellers - masse læring:
1. Bruk fjernkontroll aktivt med GoProen
2. Musikk legger seg ikke bare i bakgrunnen på filmen i utgangspunktet, den dreper all annen lyd.
3. Husk å lukke kjeften igjen når det kommer brytende bølger imot
4. Filming av mislykkede ting er fine greier for å se hva man gjør feil.
5. Drit i å lete bølger når du ikke skjønner mønstret. VENT.

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jeg hadde heldigvis GoProen til å ta bilder når den ikke filmet, om ikke annet. :)

   Slett
 2. Bad GoPro ... But nice short movie.
  Paddler, You definitely nailed the wave. Cool.
  Usual super photos. I will steal Image #1 for a family project. (Greeting Card)
  Job Done - is now Mine :)
  Thank You.

  SvarSlett
 3. Otroligt fint foto i den första bilden. Det är en konst att bara finna o se motivet o få en bra bild av det genom objektivet dessutom! Du hade ju bra skjuts o styrsel på kajaken i vågorna såg jag i videosnutten. Härligt kajakväder ni hade o vyerna sen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, artig at andre også liker bilder jeg har falt litt for selv. :)

   Slett
 4. Ære være perspektivet ditt.. ikke minst sosialt. Den kompispadlinga til land, er god padlekultur i reell praksis.!! Ha også frydefull takk for humor og bilder... ikke minst det første.!

  SvarSlett
  Svar
  1. Såkalt padleperspektiv, he he. ;) Takker og bukker. :D

   Slett
 5. Du hadde nokre bra surfer der. Kul åre også! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Beste åra hittil, uten tvil! Var veldig fornøyd med Shunaen til jeg prøvde denne. Da bleknet Shunaen betraktelig, gitt.

   Slett
 6. Nice use of the remote (paddle) *lol* You got some nice surf rides!

  Tony :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yep, it's kind of an old fashion-remote. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)