Etiketter

Lilleteltet - Tarptent Scarp 1

Jeg har vært godt fornøyd med Exped-teltet mitt, men det tar jo en del plass. Jeg merket at jeg etter hvert begynte å få lyst på et Hilleberg Akto.

Men så dukket det opp et brukt Tarptent Scarp 1 til salgs, og dette har altså to innganger. Dette er det jeg har likt aller best med Exped-teltet mitt, så da måtte det bli sånn.

Har foreløpig ikke fått testet det så mye, har vel bare brukt det på tre turer i oppholdsvær. Så langt har det i hvert fall fungert utmerket. Til å være enmannstelt synes jeg også at jeg har god plass. Teltet tar så liten plass at det sammen med hengekøya tar like stor plass som Exped-teltet. Så om jeg bruker dette så kan jeg ha med begge deler – kjekt!

Det er enkelt å sette opp også, jeg klarte det lett på første forsøk, selv om jeg ikke hadde bruksanvisning eller sett det gjort før. Det sier en hel del, med tanke på hvor elendig jeg er på sånt i utgangspunktet. Det er ikke selvstående sånn som Orion er, men dette er såpass lite at det i seg selv er ikke krise akkurat. Teltplass går det greit å finne, som regel.

Det jeg var mest skeptisk til var at det var så stygt – jeg trenger jo et som er fotogent... Men det viste seg å slett ikke være så verst, heldigvis.

Innlegget oppdateres nok med detaljer etter hvert.

6 kommentarer:

 1. Kul att få se ett för mig nytt tältfabrikat! Gillar också två öppningar på ett tält som ger möjlighet till ordentlig "air conditioning". Blir intressant att höra senare hur det står emot regn o busväder, som visst kan förekomma ibland även i norra Norge... ;-)

  SvarSlett
 2. Det forekommer ikke helt sjelden ja - men det er heller sjelden at jeg er ute i telt når det er sånt vær. ;) Værvarsling er en nyttig greie. ;)

  SvarSlett
 3. I have the very same tent... on the third night of the the first trip I used it we had a lot of rain and I stayed perfectly dry - http://nlkayakoholic.blogspot.ca/2013/08/2013-post-39d-club-camping-trip-day-4.html - it really is a great little tent... takes up little space in the kayak, goes up easy, comes down easier...

  SvarSlett
  Svar
  1. Good to hear it's waterproof as well. :) Hopefully mine is too. :)

   Slett
  2. you just have to make sure you seal all the seams... if you don't know how there is a video on the Tarptent website under Products/Videos (at the bottom). I used a 1.5 oz tube of Silnet and it was more then plenty to do the job... I did the seams a couple of times just to be sure.

   Slett
  3. Asked the guy who had it before, he thinks (!) maybe he's already done it. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)