Etiketter

Hokkabogen - check • onsdagspadling

Første onsdag etter ferien, på tide å få i gang onsdagspadlingene igjen. Rimelig fint vær de siste dagene, så vi tok sikte på Holmstad–Hokkabogen med grilling underveis. Dag liker last i Taranen sin, så han skulle bringe med ved til bål.

Jeg er skikkelig til etters med innleggene nå, har flere fra Sommarøya igjen, Helgeland og nå også ASKR. Men får jeg slengt ut dette så nærmer de andre seg.

Vi ble åtte stykker på tur, faktisk. Slett ikke verst, siden mange jo har ferie ennå. Disse fire var imidlertid ikke i feriemodus, de føk av gårde så spruten sto som vi ser.

Ferskingene var litt småskeptiske til vinden i dag, og tatt i betraktning at Dag Arild gikk kurs i fjor, bare har padlet et par turer sist høst siden, så hadde de vel et poeng. Man kunne nok ønsket seg litt mindre for ham på årets første tur. Men det er jo ingen skam å snu, så vi padlet av gårde og så fikk vi heller se hvordan det gikk. Vinden roet seg litt mens vi rigget oss til, dessuten.

Det gikk helt fint, alle kom vel over i solskinnet. 5 kilometer cirka var det, til dit vi skulle. Her ser vi fritidshuset i Hokkabogen, pyntet med litt tåkedott i bakgrunnen.

Utenfor fant vi igjen Bent og Ulrika, som Dag Arild slo følge med videre innover. Trond, Anja og jeg skulle nemlig samle oss en post, og da må vi jo ha riktig bildedokumentasjon etter standardkravet.

Her! Det hadde blitt kulere om det var flo, men den var som vi ser langt unna, så den gadd vi ikke vente på.

Ja. Jeg som ikke synes noe om disse ti på topp-greiene leder altså nå an i 10 på skjæret... Men det er fordi 1 jeg er i komité og må jo da gå foran, og 2 jeg har utfordret folk med at jeg lager sjokoladefondant til de som klarer å samle flere enn meg. Og det blir jo et helsikes styr om det blir for mange.

Inne i Hokkabogen padlet Ulrika rundt og så på en steinkobbe, mens resten var kommet seg på land. Vi fulgte etter.

Det ble fyrt bål og lett fram godsaker som pølser, marshmallows, jordbær og tørrfisk. Og øl, noe svensken ble kjempeglad for. Finnes det Munkholm på boks forresten? Jeg liker ikke å klirre med flasker i kajakken, men Munkholm hadde jo vært kjekt å ha med seg. (Null alkohol, full av smak.)

Ganske så fint i Hokkabogen, selv om det ikke akkurat var strand der vi gikk i land. Jeg padlet for øvrig i kortermet jakke i dag. Den får oppmerksomhet hvor enn jeg har den på meg, folk er misunnelige. Mulig jeg ville blitt misunnelig på tørrdrakt om jeg veltet, men det vil eventuelt vise seg. Neppe denne gangen.

I det fine været så vi ingen grunn til å stresse hjemover, selv om tåka truet bak fjellene. Vi holdt det gående til halv ti faktisk, da pleier vi å være kommet oss på land og på tur hjem vanligvis.

Men da hadde bålet brent ned og det var blitt merkbart kjøligere, så vi tok omsidet på tur hjem. Hadde egentlig forventet at vinden skulle løyet nå, men det var minst like mye – og etter hvert også mer enn da vi først dro over.

Turen tilbake ble det ikke tatt noen bilder på, men den ble innholdsrik. Stikkord: Surfing, gledeshyl (skrekkblandet fryd, ble det sagt), velting, kameratredning, sleping av flåte, kontakttauing og alle i god behold til andre siden. Og noen lærte at andre tar seg av slepinga hvis man har pakket ned slepelina. Svarte... Skal prøve den selv neste gang, he he.

Så lenge man har verktøyene med og kan bruke dem så synes jeg det er helt fint å dra over på det viset, selv om forholdene var litt mer enn noen ønsket denne dagen. Det er jo blant det vi har klubben for, at folk skal kunne bli med erfarne padlere ut og padle litt utenfor den innerste komfortsonen, for å utvikle seg. Ellers blir man jo værende der – men lengden på skrittene kan jo diskuteres, he he.

Det verste som skjedde var nok gangsperre i dag, på noen. :) Og dét har de jo bare godt av, ha ha ha.

Foto: Tjyvlånt fra bålmeister Dag Eide
Tilbake på stranden ble det fyrt opp på nytt, og det ble alt for sent for min del før jeg kom hjem. Men da har man jo hatt det særdeles trivelig, så det får være greit. Selv om det ikke er ferie for min del lenger, så er det fortsatt sommer.

Hvor drar vi neste onsdag? Det vil vise seg.

Tolvte post i boks.

Bent har også blogget turen, hans bilder finner du HER.

4 kommentarer:

 1. Munkholm og div andre alkofritt får man på boks og kanskje den beste av alle Carlsberg non alcoholic får man på plastflaske ;) Flott tur så det ut som ;ø)

  SvarSlett
  Svar
  1. Carlsberg ja, den har jeg nok ikke smakt ennå. Jeg er så fornøyd med Munkholm at jeg prøver ikke så mye annet, bortsett fra når jeg er ute og spiser (og må kjøre hjem) og de ikke har Munkholm. Men det meste annet alkoholfritt jeg har smakt er bare sånt lyst skvip som smaker piss. (Sikkert, jeg har ikke smakt det men det ser jo sånn ut.)

   Slett
 2. Et problem med de Munkholmboksene er at de er på 1/2 liter, og den må jo selvfølgelig ut igjen når man sitter i kajakken med tørrdrakten på :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he he, ja det antar jeg. :) Fem kilometer går vel sånn akkurat, tenker jeg. ;)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)