Etiketter

Endelig! Padling til jobb - Skogsøya

Helgejobbing tilsier vanligvis ikke så mye padling, for ting jeg må dekke har det med å skje midt på dagen. Spesielt mye ble det ikke denne gangen heller – men noe ble det. Det passet seg nemlig sånn at jeg kunne padle til jobb! Ja ikke hjemmefra for det ville jo blitt kjempelangt. Men jeg skulle til Skogsøya, og da tar det cirka samme tid om jeg tar båt fra Myre eller padler fra Smines. Gjør jeg det siste kan jeg dra hjem når det passer meg – og padle en tur videre om jeg har lyst/tid.

Som vi kan se av bildene så har det regnet en del i dag. Hadde kanskje ikke padlet om jeg visste det på forhånd, men det gjorde jeg ikke. Høljeregnet startet da jeg var klar for å sette ut, og så gikk det i elinger videre utover, med små gløtt av sol innimellom. Her står det folk og venter på hurtigbåten som skal ta dem ut dit. Jeg tyvstarter.

Og det er jo lurt, for denne her tar meg jo ganske fort igjen. Det jeg skulle dekke denne dagen var Fiskerens Dag, markering, og Åpen dag på leirstedet.

Mens kirkefolket holdt på med det de pleier å gjøre i kirken, dåp og sånt, gikk jeg rundt og tok bilder. Det gjorde han her karen også, vet ikke hvem han var. RS Knut Hoem var selvsagt også tilstede.

Det blir så kult lys når det går elinger! Selve arrangementet får dere heller lese om i avisa. Men noe padlerelatert som skjedde var jo at jeg møtte flere fra padleklubben der.

N: Heia, e du her!
M: Ja, heia!
N: Har du padla hit?
M: Ja, ja det har æ (selvfølgelig). :)
N: ?????? (Pause, med spørrende, overrasket ansiktsuttrykk)
Ja, æ spurte jo mest på spøk da, men det har du selvfølgelig…

Jepp. Og såvidt jeg kan skjønne så er det da mer å bli overrasket over at minst sju medlemmer i padleklubben kom dit med motorbåt, enn at jeg kom dit i kajakk, he he he. Ingen navn trenger å nevnes, men jeg så to padlere da jeg kjørte hjem fra Smines så mulig et par av dem tok til vett da de kom tilbake til land, he he he.

Da jeg var ferdig tok jeg en liten ekstrarunde. Først bortover i retning Tunnstad, før jeg krysset over og padlet litt langsimellom øyene i sundet. Søndagstempo, der jeg tok det helt med ro og bare kikket på ting underveis.

Maneter, for eksempel. 

Og stein. Vi har jo kul stein her også, det er ikke bare på Helgeland (og Bergenskysten) de har det. 

Og tang og rur… Jeg skulle jo se på sånne kule dødmannshender, men det fant jeg ikke igjen. Mulig feil vannstand, eller så husker jeg feil hvor de var hen eller så har de blitt borte. 

Egentlig hadde jeg jo tenkt å fiske. Men fiskeutstyret som jeg trodde lå i bilen gjorde jo ikke det. Det ligger i kjøkkenvasken etter å ha blitt skyllet siden forrige gang jeg brukte det og faktisk fikk fisk.

Det var ikke så farlig, jeg hadde sushi hjemme i kjøleskapet så kanskje like greit. Dette er en rose som jeg ikke fant på turen, den står i hagen min. Den er ganske kul, så når jeg først har lastet opp et feil bilde som er av en så kul sak, så får det komme med selv om det ikke har noe her å gjøre.

The End.

2 kommentarer:

  1. Fin blogg og mange freske opplevelser - liker!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. :) Ser du har mange fine bilder i din egen blogg, tar nok turen innom der flere ganger. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)