Etiketter

Sletten–Skipnes–Våje (og ASKR)

Faksimile av ASKR-artikkel i Øksnesavisa
Feriepadling, ja. Jeg kom hjem lørdag sen ettermiddag med alt av utstyr og klær skittent, vått og sandete. Da ble det lite aktuelt å joine ASKR på søndag, for å si det sånn. Plenen var blitt langhårete også, mat måtte handles og i det hele tatt. Var bare kort innom og hilste på kjentfolk, noe det også i år var flere av enn jeg hadde regnet med, før jeg vasket, tørket og ryddet videre.

Tirsdag var det meningen at kort og lang ramble skulle møtes på Sørsand på Skogsøya. Jeg hadde uansett planer om å ta en tur til Våje, så når jeg nå hadde utstyr og klær tørre igjen så pakket jeg for å dra dit og sjekke stemningen, samt ta noen bilder sånn at jeg kunne skrive om arrangementet når jeg begynte på jobb igjen.

Jeg satte ut fra Sletten, som er nærmeste sted å sette ut for å komme til Skipnes. Jeg ble litt skeptisk da jeg kom utover, for her lå jo Kystvakta som skulle følge lang ramble... Hadde det vært for dårlig vær til å dra videre? Er alle her i Skipnes, undret jeg?

Neida, så ille var det ikke, de skulle bare ha med seg litt diverse utover. Så etter en liten pause i Skipnes for å spise og drikke, padlet jeg videre rundt Tinden. TG-2 sluttet jo å funke på helgelandsturen, og jeg hadde ikke tid til å vente så et TG-4 var underveis i posten – men hadde ikke rukket fram ennå. Så det blir mest bare bilder fra land nå noen dager framover. Her ser vi ruta mi.

På yttersia av Tindsøya så jeg noe gult inni steinene, jeg lurte på om det kunne være ei sånn der gassflaske. Men det var nok bare ei diiiger blåse fra ett eller annet oppdrettsanlegg. Krysset over mot Hjellsandøya heller enn å sette kursen utover mot Våje direkte, for det var noe bølger og fralandsvind. Greit å holde seg høvelig i nærhet av land da, for å ha mer å gå på. Det var akkurat passelig vind og bølger til at det var artig, uten at det ble slitsomt eller skummelt alene. Perfekt.

Padlet videre på utsiden av Kyllholmen, der satt denne kule ørna

Sørsand! Her ser vi da campen med massevis av telt. Ikke lett å se synes du? Nei det... De ble litt små i disse omgivelsene, ja.

Jeg padlet til Våje, fortøyde og satte opp teltet før jeg gikk bort til Sørsand. På tur bortover fant jeg denne her i fjæra, den var litt kul. En ny variant.

Det hadde vært noen dager med gråvær nå, var det i ferd med å bryte opp? Kunne se litt sånn ut her. Sola strålte ned langt der ute.

Det er fortsatt ganske tydelige spor etter bebyggelsen som en gang var her ute. Et helt lite samfunn var det faktisk. Det var en gang.

Denne var diger, og skikkelig feit. Ikke rart det var lite lauv igjen på trærne her og der.

Noe av bebyggelsen har stått til for ikke så lenge siden. Dette huset brant i mai.

Et stykke å gå bort til Sørsand, i til tider veldig høy vegetasjon. Jeg velger å gå fjæra bortover – jeg har jo ferie og er på tur, så det har ingen hast.

Været har roet helt ned, her er knapt et vindpust. Kystvakta ligger i ro utenfor.

Ideen min med litt blomster i forkant av bildet fungerte ikke helt som tenkt. Men her ser vi veldig godt for en flott leirplass dette er – her er det plass til hvor mange som helst. Dette er altså både lang og kort ramble samlet – flesteparten som er med på arrangementet.

En av de første kjenningene jeg traff på var Randi Skaug. Ja ikke som i kjendis selv om hun er frilufts-kjendis (første norske kvinne på Mt. Everest og tv-aktuell nå i høst i serien «Eventyrjenter»), for jeg hilste på henne både på vinterpadletreffet og askr i fjor. Så hun er jo for padlekjenning å regne. Herlig outfit forresten! Godt med mat, tipper jeg, noen hadde hatt en litt lang dag på vannet.

En kjenning til, Morten, i godt humør ved bålet.

Som vanlig hver kveld på ASKR er det briefing rundt bålet, om dagen etterpå. Fleip og alvor i skjønn forening.

Kort og lang ramble har forskjellige ruter til Skipnes dagen etter. Etter planen skal begge møtes før man padler samlet inn i den tradisjonelle V-formasjonen. 

Men først, en trivelig kveld rundt bålet. En av disse er Ketil, øksnesværing som jeg fikk snakket litt med for kommende artikkel. Fersking, hadde nettopp gått kurs og så med på ASKR like etterpå. Ikke verst, slett ikke verst.

Jeg hadde imidlertid tenkt å komme meg i forkant av padlerne dagen etter, så jeg måtte få lagt meg høvelig tidlig sånn at jeg kunne komme meg opp og av gårde høvelig tidlig. Så jeg ruslet tilbake til Våje og teltet igjen – noe som i grunnen var litt av en utfordring for nå gikk jeg ikke fjæra, men i den høye vegetasjonen.

Fortsatt ganske lavt skydekke, men jeg syntes liksom at det lettet noe, sakte men sikkert.

Det var ganske sto flo, var jeg klar over. Så selv om jeg dro kajakken helt opp her, så fortøyde jeg i tillegg – og la meg i teltet like ved. Fikk vel egentlig ikke sove før det faktisk var flo – da tittet jeg ut av teltet, konstaterte at vannet var helt opp under kajakken, men ikke mer. Så sov jeg som en stein til morran. Kom jeg meg opp i tide?

Om noen som deltok på askr lurer på om jeg tok bilder de er på (jeg tok mange, så det er godt mulig), sleng meg ei melding på Facebook eller her så kan jeg sjekke og slenge over. Hint om hvilken kajakk du padlet og andre kjennetegn kan øke sjansene for at jeg finner bilde av deg. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)