Etiketter

Nytt turmål fra hjemmefjæra – Reinsnesøya

I går var det overskyet og formen tilsa ikke padling. Men i dag våknet jeg til spredt skydekke og tildels sol – det var bare å komme seg en tur ut i frisk luft.

Jeg ventet til jeg var sånn høvelig våknet og til sola hadde kommet seg over disse skyene. Var litt spent på hvilken vei de kom til å flytte seg. Heldigvis riktig vei for min del, skulle det vise seg. Jeg var litt usikker på hvor høyt på himmelen sola er kommet nå, og la derfor opp ruta sånn at jeg skulle få mest mulig sol selv om den skulle gå tidlig ned ennå.

På tide å sjekke ut Reinsnesøya! Den kan jeg padle til hjemmefra, men har av en eller annen grunn ikke gjort det før. Mulig det har med et par kjedelige kryssinger å gjøre? I hvert fall, her er jeg straks ferdig med den første, over til Fiskholmen. Her sitter det to stk ørn, godt mulig de samme to som fløy herjende over huset mitt tidligere på morran.

Det har visst vært flere innom øya tidligere på dagen, men de så jeg ingenting til. Artig med disse små sporene oppi de store.

Et signal om riktig lei.

NSO Crusader har ligget her i dagevis. Rett fram i bildet over holmen har vi Maurnes, som jeg regnet med å passere på retur. (Det gjorde jeg også.)

Gavlfjorden rett ut mot storhavet. Der er det ok fiske for tiden. Men det var litt drøyt langt for min del. Jeg skulle nøye meg med Reinsnesøya til høyre i bildet. (Nokså flat, men med litt trær på.) Ohoi! Hurtigruta forresten! Der kommer den ja!

Jaja, da var det ikke annet å gjøre enn å vente, for den er jo kul. Den må man ta bilde av, så klart.

MS Nordlys i dag. Nordlys i vinterlys på en måte, he he.

Denne her trodde jeg først var en oter som svømte... Den lå så dypt i vannet med dette brune grumset på. Det var da veldig IKKE en oter. Aner ikke hva den egentlig er, det var et langt tau ned fra den, aner ikke hva som var i andre enden. Hører neppe til oppdrettsanlegget like bortenfor?

Dette her? Jeg så det faktisk ikke før jeg kom ganske nært, lurer på om det er dette som har de psykoblå lysene jeg kan se hjemmefra når det er mørkt.

Dagens rute. Faktisk et godt stykke fra Fiskholmen til Reinsnesøya, men siden oppdrettsanlegget lå imellom der så virket veien bort dit kortere.

I tilfelle Reinsnesøya skulle dukke opp i årets 10 på skjæret så prøvde jeg å få tatt et demonstrasjonsbilde av selfie. Seriøst dårlig på det der.

Særdeles mye fugl på den øya. Det lettet rundt regnet en zillion måker, og etter hvert dukket det også opp store mengder skarv som fløy rundt og rundt og rundt meg. Gudene vet hvor de kom fra. Men det var jo trivelig med selskap da, det var det jo.

Jeg var litt i tvil om returen. Det kjentes faktisk at jeg ikke har padlet så mye i det siste. Vel, det var som vi ser herlig sol (burde hatt solbriller), så jeg valgte å følge land selv om det ville bli litt lenger enn rett hjemover.

Dette er et utmerket sted å sitte på motsatt tid av døgnet, og se på midnattsola. Det har jeg gjort, og nå har jeg altså padlet i midnattsol-utsikten også.

Satte ikke kursen mot Fiskholmen som jeg først hadde tenkt, selv om jeg begynte å kjenne det litt i kroppen. Nei det måtte bli Kringelskjæret og Kringelneset, og litt rulling.

I land en snartur for å ordne klart for rullings. Solen i ferd med å gå ned.

Jeg angret som vi ser så snart jeg hadde kommet meg nedi, men det gikk om ikke annet på et blunk å komme seg opp igjen. Ikke noe å si på det. Og som vi også ser – null neseklype. En forglemmelse at den ikke var med, men det var ikke gyldig unnskyldning for å la være.

Herlig vinterlys! Nå er det bare strake veien rett over sundet og hjem til varmen.

Men veien ble ikke helt strak likevel. Kort tid etter jeg hadde tatt fatt på etappen så jeg nemlig fire mystiske fugler i flokk. Hmmm. Hva ER de der for noe egentlig? Jeg hørte ærfugllyder. Hmmm. Ærfugl med papegøyehode liksom, det var nå rart... PRAKTærfugl! Så klart! Kult! Ikke var de så sky som vanlig ærfugl heller, så jeg kom ganske nært dem. Ja det var til slutt jeg som stakk, ikke de, faktisk.

Dette må man nesten kalle jackpot. Sist jeg så en sånn fra kajakk var det med kikkert – hadde jeg ikke hatt den hadde jeg heller ikke ant at det var en sånn fugl jeg så. Så dette var skikkelig gøy!

Ny variant spor, opp til huset. ;)

– Men har noen et tips til hvordan jeg kan få meg sjøl til å ta pauser på land? Jeg tar altså med meg varmt vann for kakao og supperettikoppen, kopp og skje og sjokolade og marsipanbrød og alskens greier. Men går jeg i land og lager til noe? Niks. To ganger i land, men null mat prioritert. Why? Begynner å bli lei av å pakke ned og opp mat og drikke, men det frister bare ikke nok. Noen tips og triks?

4 kommentarer:

  1. Synes selfien din er fin, jeg. Fuglene er ikke til å ta feil av. Ser ut som en god tur, ja. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. De var til å ta litt feil av mens de var lenger unna. Men når man kommer så nært at man ser hodefasongen så er det rimelig tydelig hvem det er snakk om.

      Slett

Kommentar - ja takk! :)