Etiketter

Vik – Skjervøyan rundt i en god peising + post i boks

BB: – Padling i dag; Skjervøyene? Vi kjører ut Eidsfjorden og finner et sted å sette ut. Så kan vi padle mellom øyer, holmer og skjær, alt etter vindstyrke. Kun meldt S laber bris.
 

Påskepadling er fine greier, men i mitt hus var folk noe seinere på'an. Men været så jo ikke aller verst ut, selv om jeg mistenkte mer sørøstlig vindretning og returmotvind ved Skjervøyene. Jaja, vi tar en tur og ser, vi også.

Da vi ankom var Bent og Dag kommet utpå, vi så akkurat snurten av dem på tur utover. Snø er praktisk for adkomst ned til fjæra, det er jo bare å sette ut hvor som helst. Vi krysset over til Årnesan, men så ikke snurten av noe padlere der borte. Jaja, da padler vi medvinds ned til Kallsnesøya, det blir fint.

Det gikk med ganske god dreis, det er jo sånt føre han Tykje liker best.

Vi fortsatte rundt øyene mot klokka, og samlet selvfølgelig 10 på skjæret-posten på Lille Skjervøya. Årets samling er i gang, man må jo ta med seg de man er i nærheten av.

Foto tjuvlånt fra Bent og Dag
Vi var imidlertid ikke først der, som vi ser. MEN vi var først med å skrive i boka i år! Ikke alle hadde våget seg i land, he he he. Men vi er altså flere som er i full gang med å samle 10 på skjæret. Jeg synes jo egentlig ikke 10 på ditt og datt er så kult, men dette er faktisk litt artig. Finner man ikke helt ut hvor hen man skal dra på tur, kan man jo plukke en post.

Vi så kajakkene til Dag og Bent ligge på stranden på Store Skjervøya, men vi ville padle litt mer først. Videre rundt yttersiden var det fint, men det var såpass mye sprut at det ble lite med GoPro-bilder. Her ligger jeg egentlig nokså nært det kule stedet det omtrent alltid bryter her ute.

Vanskelig å få godt bilde av da, men. Det er nesten som en gryte dette stedet, som det koker rundt. Litt uforutsigbart, men kult.

Etter å ha kikket litt der, satte vi kursen inn mot klipa jeg vet går inn til stranden. Vi litt usikker på om jeg husket riktig, men det gjorde jeg så det gikk greit selv om det var litt rot rundt der ute.

Det er nok ennå en liten stund til ternene hekker her på stranden. Per nå var den full av snø i hvert fall.

Bent og Dag var ankommet før oss, de var tydeligvis inne på besøk hos de som bor på øya, ifølge padleklær på en benk utenfor. Men vi satte først kursen for utkikkstårnet på toppen av øya.

Det var litt vind i dag, vind og grått. Men det var fint å sitte på lesiden av det lille bygget på toppen.

De som har lyst til å se denne utsikten en sommerdag (selve været kan vi ikke love noe om, men vi er rimelig sikre på at vi slipper snø), kan komme på padlehelgen 11.–12. juni. Da blir det Børøyarace og skøy lørdag, og så padler vi forhåpentligvis (om været tillater) til Skjervøyene på søndag. Med besøk i galleriet, og yoga. Mer informasjon kommer på padleklubbens hjemmeside etter hvert. Detaljene rundt søndag er ikke helt på plass ennå, men tur blir det.

Da vi kom ned rakk vi såvidt å hilse på Bent og Dag før de padlet i retur. Vinden hadde økt på, så vi la i vei vi også, før det skulle bli alt for ille. Nuvel, det ble passelig artig med dønninger bakfra og en god peising imot, opp i liten kuling. Herlig friskt og sjøsprøyt i fleisen!

Bent og Dag tok en litt annen vei i retur (oransje og svarte prikker i bildet...), vi tok turen mot Holmsnesøyene først. Men dreide av etter hvert. Antagelig den mest tungvinte veien, men vi kom da fram tilbake til bilen til slutt.

6 kommentarer:

 1. Vi padla standardruta som eg har padla i mange år nå; Holmsnes, yttersia av holmer og øyer, yttersia av Store Skjervøy (var også og kikka på "Vaskemaskinen" som eg kalla det grove brottet V av øya, som egentlig heiter Leifallan) og så inn mellom Store og Litle Skjervøy. Nesten utrulig at vi ikkje møttes i og med at dere padla motsatt retning, CCW, og kom iland bærre litt etter oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dokker va observert såvidt akkurat før vi kom inn mellom øyen for posten, så det va nok få minutta imellom der.

   Slett
 2. PS: har oppfatta at vi skulle slutte med disse forurensende kassene rundt omkring, og at det digitale opplegget er det som gjelder. Vil oppfordre klubben til å plukke inn alt av kasser og kjøre videre med det "nye" systemet. Digitalt = grønt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ikke satt ut en eneste en, og ville se an om de blei mye brukt før vi bestemte om vi sku ta inn de som Brottsport satte ut. Det siste har æ personlig bestemt at det gidde i hvert fall ikkje æ, ettersom æ ikkje får de digre drittkassan ned i kajakken min uten et reint helvete. Selv da e æ usikker på om det går - huska Remi la den ene nedi sin, og sku knapt ha fått den ut igjen. Men styret får bestemme om andre ska oppfordres til å hente inn de (få) som står ute, om noen har anledning. Ska prøv å husk det.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)