Etiketter

Førsteinntrykk Hilleberg Rogen

Hilleberg Rogen, endelig kom det i posten. Det var bestillingsvare, så jeg har ventet en stund. Men nå har det kommet, og det virker heldigvis lovende så langt.

Rogen i midten. Enmannsteltet Tarptent Scarp 1 til venstre, og tomannsteltet Hilleberg Staika til høyre.
Jeg liker veldig godt enmannsteltet, men det har plass til litt lite bagasje når det ikke er varmt og tørt i været. Og så er det ikke selvstående, jeg må ha minimum fire plugger ned. Så langt har det gått bra, riktignok.
Staika er solid, flott, selvstående og med god plass, men det er for stort for meg til å drasse med meg i kajakken. Jeg får rett og slett for lite plass til andre ting, så det blir aldri valgt. Flott telt for når man er to, eller jeg camper kort fra bilen, men ikke egnet som kajakktelt for bare meg.

Så nå håper jeg at Rogen er mellomtingen jeg savner. Det står greit av seg selv - men de to forteltene trenger en plugg for å strekkes ut. (Det som blir til høyre og venstre på dette bildet.) Jeg vurderte også Exped Mira II, det tar også liten plass, to innganger og er tomanns, men sånn som jeg forstår det må inner- og ytterteltet settes opp hver for seg. Utelukket.

Dette er jo gul label, lettvektstelt. Pluggene er altså bittesmå, over grensen til det latterlige. (Det synes de antagelig selv også, ettersom det er avbildet andre plugger i bruksanvisningen...) Men jeg har andre plugger jeg kan ta med, så det er ikke så farlig.

Forteltet strekkes ut, her er det mulighet for å stramme litt inn. 

Man kan jo også rulle «døren» opp, men om man gjør det i en fei blir den hengende sånn her.

Dette er vel ikke helt typisk Hilleberg, men jeg synes det var en helt ok løsning. Pinne i hull istedenfor stangkopp. Det kan ha med at det er ganske likt som på Scarp-teltet mitt, men jeg hadde i hvert fall null problemer her. Synes det var enkelt og greit, men vet de har fått tilbakemeldinger på dette og gjør det på annet vis fra 2017-modellen. 

Har også hørt at det ikke skal være helt lett å få duken stram, det er jeg mer enig i. Vet ikke hvordan jeg skal få strammet dette, ser ut som en liten potensiell vannsamler? Forhåpentligvis ikke.

En ting jeg ikke liker med Hilleberg er dette spagettiopplegget deres. Irriterende å måtte kjøpe detaljer fra andre teltprodusenter for å hanskes med dette – det er tross alt svinedyre telt, da kunne de godt hatt en løsning på det selv. Bardunene er for øvrig også tynnere på dette teltet enn Staika – som det meste andre. Lettvekt og mindre plasskrevende.

Teltet har selvfølgelig to åpninger, det har alle mine telt. Det første teltet mitt (Exped Orion Extreme II) hadde det, så det er helt uaktuelt med noe som har færre. Der det er myggnetting er det kun myggnetting. Spent på hvor kjølig det kan bli i litt vind. 

Akkurat som på Staika, når man ruller opp «døren» (her gjort ordentlig) så kommer den innenfor veggen, sånn at eventuelt vann renner ned på innerteltet. Hva som er lurt med dette har jeg ikke skjønt, men har heller ikke teltet i regn/mye fukt, så vet ikke om det har noe å si i praksis. Synes bare det ser lite lurt ut.

Det går imidlertid an å rulle opp den andre klaffen også, da tror jeg det ble mindre sånn.

Jeg synes det er stilig, og lovende så langt. Har tro på dette. Som vi kan se godt av bildene så har dette teltet luftingen nede, ved at ytterduken ikke går helt ned. Spent på hvordan dette funker. Det må vel bli en testtur om ikke så lenge.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Man kan for eksempel si "Dærduen han smeise for et peise bra telt".

   Slett
 2. Det låter som du kommer att få svala nätter i tältet, om man nu inte är två som brukar det... ;-) Lite märkligt att det endast är myggnät i dörröppningarna. Kanske får skaffa gardiner till dörrarna som håller kvar lite värme i tältet? Ser fram emot din nästa rapport från en övernattningstur!

  SvarSlett
 3. Lettvekt vet du, da kan man ikke drive og ha både myggnetting og annet stoff. :) Det blir flere gram ekstra, he he. For min del kunne det godt vært det, men når teltet tar mindre plass kan jeg ha med fôret fjellduk istedenfor originalen, holder alltids varmen om jeg har den over soveposen.

  SvarSlett
 4. Tror jeg… Det vil snart vise seg. ;)

  SvarSlett
 5. Må si jeg er skeptisk til telt som har slik lufting nede. Det fungerer jo svalt og godt en varm sommernatt, men når gradestokken kryper ned mot null og det blåser noe på høyfjellet?
  Spent på å få høre hvordan det funker etter du har fått brukt det litt, og under litt varierte forhold :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er helt klart ikke laget for samme forhold som black label-serien, som Staika. Men man ser nettingfeltet er nokså høyt opp på innerteltveggen, så de har nok hatt det litt med i beregninga. Gjennomtrekk vil det vel uansett bli antar jeg.

   Vil nok ikke ta dette på vinteren, høyfjellet skal jeg heller ikke. Men jeg kommer nok til å teste det i en del vind – det tror jeg skal gå bra, så lenge det ikke er for kjølig ellers. Hvor grensen går for ok temperatur blir interessant å finne ut.

   Slett
 6. Teltet er ikke beregner hovedsakelig for bruk ned mot null og masse vind. Det tåler det helt garantert, så det er ingen riskiko, men det kan bli mer trekkfullt enn andre tettere telt. Med god sovepose kan man jo sove uten telt også.

  Man har red- og black label serien for bruk i kaldere vær og mer vind.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)