Etiketter

Raftsundet - Brakøya, Trollfjorden og Grunnfjord - del 2

Vi er på tur i Raftsundet. Dagen før padlet vi til Brakøya og slo leir. I dag har vi hatt en lang morgen i påvente av bedre vær, og nå er vi klare for padling. Første målet er dette – Trollfjorden. Deretter tenker vi oss en tur innom Grunnfjorden også, det er jo en 10 på skjæret-post der. Har du ikke lest del 1 så finner du den HER.

Turen fortsetter. Vi satte kursen fra leirplassen på Brakøya, rett over til Trollholmen. Den var i grunnen litt kul.

Så fulgte vi land bortover mot innløpet til Trollfjorden. Vi tok oss god tid, dette var jo en kosetur.

Nytt siden sist var varselskilt om rasfare. Det gikk nemlig ras i fjorden ikke så lang tid etter at jeg var der forrige gang. Så nå er det skiltet fare for stein ovenfra på begge sidene i innløpet. I verste fall har beregningene vist at stein kan komme 40 meter ut fra fjellsiden.

Vi holdt oss på den nærmeste siden for sikkerhets skyld. Da får man sett hele veggen oppover også.

Det er en flott, liten fjord dette, liten tvil om det. Litt sånn majestetisk å komme inn her.

Men så er det en del båttrafikk. Jeg kom ut av tellinga hvor mange RIBer som var innom denne dagen, men det var en del. I tillegg til en seilbåt og diverse andre, og oss 11 padlere. Det er ikke helt samme sjarmen å komme inn her nå som det var første gangen jeg besøkte den, men fortsatt en fin opplevelse som er verdt turen synes jeg.

Siev sto det på seilbåten, men har ikke klart å finne ut hvor den hører til. Noen som kjenner til den?

Vi måtte jo ta et gruppebilde midt i fjorden så klart, det hører med.

Men det er ikke barebare å få både folk og hele fjellsiden med, akkurat...

Målet var innerst i fjorden, der skulle vi ta oss en liten pause. Det er fint å gå i land til venstre for husene der inne. Ytterst på hjørnet i det ene bygget på kaia er det forresten et toalett som man kan bruke, det hører til Trollfjordkraft. Tror faktisk det er de jeg har strøm fra, så det er vel da strengt tatt blant annet jeg som betaler for det doet. Telefondekninga er vel lik null her inne, men om man vil sjekke Facebook og legge ut bilde så kan man logge seg inn på gjestenett via Wifi også.

Fantastisk flott her inne. Når man kommer inn kan man følge rørledninga opp og gå videre opp i fjellet, så kommer man til Trollfjordhytta. Den gjøres det nå fundamenteringer på, før utvidelse som visst skal gjøres neste år, leste jeg nettopp.

Innimellom kom sola fram og gjorde det ekstra flott mens vi padlet innover. Denne fossen skal vi besøke på tur utover igjen.

Med mye båttrafikk er det greit å være synlig, Stein-Evert her et godt eksempel som har satt lanterna på det høyeste punktet. Selv om det ser teit ut på bilder så er det egentlig lurt. Veldig bra.

Omsider et bilde jeg har berget med at kamera tar bilder i RAW-format også! Dette var stort sett bare svart og hvitt i jpg-utgaven, men jeg klarte å lete fram fjell og vegetasjon, hurra! Denne fossen var bred og flott.

Ikke så rart at denne fjorden er populær.

Etter at vi var kommet i land, ble vi plutselig flere. Lofoten-klubben doblet sitt antall deltakere ved å komme med 3 stk per motor. Eilif, Boyd og Odd dukket opp, og siden de hadde med wienerbrød til oss godkjente vi motorbruken. Brukket arm er jo dessuten ganske så gyldig unnskyldning for ikke å kunne padle. Veldig artig at de kom innom og ble med ei stund de også.

Her ser vi litt mer av området vi satt i. Etter hvert flødde det, og plassen rykker stadig nærmere havet. Vi var litt usikre på om det var her eller på andre siden av byggene at de campet (jeg tror kanskje sistnevnte), de som våknet med vannstand på 15 cm i teltet, og oppdaget at kajakkene var midt på fjorden. HER er link til artikkelen for de som ikke har lest den.

For øvrig tøft av dem å stå fram med en slik blunder. Springflo javel, men det tar man jo høyde for. Det ses tydelig på bildene at de har lagt inn liten margin. Men det er det nok mange som har opplevd, er man på tur og slår leir litt slitne på kvelden så er det fort gjort å glemme av å beregne sånt godt nok. En flott (og for oss andre, artig) påminnelse som kan berge noen fra å gjøre samme feil.

Klassisk Trollfjordbilde må med. Men nå er vi snart klare for å ta turen videre. Vi må jo innom Grunnfjorden også.

Nevnte jeg wienerbrød? I hvert fall, her er halve Lofoten-gjengen, per motor. Dermed fikk vi plutselig følgebåt på deler av turen, det er jo kjekt å ha.

Noen fordeler med regn må det også være. En av dem er at da blir det godt med vann i fossene i Trollfjorden! Her kan man få fylt opp kopper og flasker (det smakte friskt ja!), og ikke minst - man kan få dusjet seg og kajakken. Det er alltid stas! Ett av høydepunktene i Trollfjorden.

Per tok sjansen og padlet rett gjennom den største. Jeg lurer på om det bråket like mye når man har sydvest på som det gjorde på min hjelm. Det var dunder og brak, he he.

Roger tok også sjansen.

Så bar det videre med oss til Grunnfjorden. Flere synes at den faktisk er finere enn Trollfjorden (bare et litt mindre dramatisk navn), noe jeg til dels er enig i. Her får man i hvert fall i større grad fjorden for seg selv (så ikke si dette til motorbåtfolket), og den har så absolutt sin sjarm denne også.

Jeg og Wenche var veldig spente på om "kunsten" vi så her sist fremdeles var her, men vi ble skuffet der gitt.

Fjellene er kanskje ikke så mye stein, men frodige, grønne, bratte fjell er jo knallflott det også. Knudrete og værbitt.

Nok en post er dokumentert, to nye ble det denne helgen. Den er for øvrig ikke over, det kommer en episode til. Den som leser får se. Så langt var dagen i hvert fall flott, selv om det til tider var litt smågrått.

2 kommentarer:

 1. Det vr en flott tur, særlig når man tar i betraktning været slik det var når vi møttes ved E10. Drar gjerne tilbake på en slik tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den ble fin den der. Det meste blir jo fint når man først kommer seg ut ytterdøra hjemme. Var jo samme sak med Svellingan i vår, den var jo også på grensen med værvarslet, men ble en knalltur i praksis.
   Blir nok ikke siste gang hit nei. Men det er jo mange andre flotte plasser å dra til, også. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)