Etiketter

Eidet - Skiftesanden i solnedgang

Når man sitter i stua utpå ettermiddagen, det er ferie, og ser at det er ingen skyer ute i havet, hva gjør man da? Jo, man pakker pikkpakket, hiver seg i bilen og kjører til yttersia. Sesongen for midnattsola var akkurat over, men solnedganger er slett ikke å forakte. Dette var siste uka i juli.

Jeg var litt i tvil om hvor jeg skulle dra, men endte med å kjøre til Eidet. Her satte jeg fra meg bilen, for å padle rundt og gå fra Øra til bilen dagen etter – eventuelt stoppe underveis, telte og så padle tilbake dagen etter, om forholdene heller skulle tilsi det. Et flott, mykt kveldslys mens sola enda er oppe, her på vei ut Åsandfjorden. Husvågen inn forbi første odde her, Åsand langt der borte.

Flott lys utover fjorden også, jeg padlet litt i skyggen nå. Ett sted sto det en haug med folk i fjæra og fisket. Hva kunne det være de fisket etter? Laks?

Litt senere begynte det å vake rundt båten, så jeg monterte fiskestanga. Det ble ganske kjapt napp. Det viste seg å i hovedsak være makrell, den var artig å få på kroken for det var litt action. Den både hoppet og dro ut snøre, jeg fikk øvet på å justere bremsen på snella og håndtert den nye fiskestanga. Kjekt å få gjort sånt med fisk som ikke er så farlig å miste. (Makrell er ikke favorittfisken til mat her i gården, nei.)

Det er så fint når lyset gjør hele verden gyllen.

Jeg gikk i land i Sandvika for en liten pause, og kledde på meg tørrdrakten. Værmeldingen så høvelig grei ut, men. Prøver å få oppdatering, men dårlig dekning så klart. Jaja, foreløpig er det jo flatt hav og finfint føre.

Det sto flere telt her i dag også. Stakkars, de går jo glipp av solnedgangen.

Jaja, direkte trasig var nå ikke deres utsikt heller, selv om jeg planla å få en enda finere hvert øyeblikk.

Straks man runder spjøten kommer man jo helt ut på yttersiden, og her er det en stund siden jeg har vært. Jeg brukte allverdens tid, siden det var så utrolig fint.

Til å begynne med var jeg litt bekymret fordi jeg syntes det var så lite sjøfugl, men så kom jeg til den nyken de tydeligvis holder til på alle sammen. Ja, Fuglnyken heter den forresten, sikkert helt tilfeldig... Fullt av fugl både i lufta og på havet.

Mest lundefugl, men også noen alker og enda noen færre lomvi. Det blir ikke akkurat knallbilder med kompaktkameraet, men dere skjønner nok tegninga.

En liten båt lå lenger bort og fisket, og fyren oppi pratet i telefonen. Det kom en og annen fugl flyvende for å kikke nærmere på meg, det er like koselig hver gang. (Selv om jeg blir litt snurt også, for at de synes jeg ser så suspekt ut.)

Det er ganske strake veien her, men greit å sjekke hvor langt det er imellom hver greie mulighet for å gå i land. Nykvågen like rundt hjørnet, det er ei grei havn. Men neste er i Hovden, tett på ei halv mil unna. Synes det ser kortere ut dit så det var vel lurt at jeg sjekket.

Nykvågen – været var så fint, og det ville uansett bli ganske sent før jeg var framme, så jeg skippa å padle innom.

Strake veien mot Hovden, sånn høvelig. La turen litt nært land, for jeg har bare padlet forbi her høvelig langt ut tidligere.

Snart passering av «Tussen».

Sånn ser den ut fra sjøsiden. En kul Tuss.

Neste landemerker er lykta og vindmølla. Jeg er nå så på etterskudd med blogginga at den tror jeg de har rukket å fjerne siden... Nuvel, det var ganske nettopp, men likevel.

Rundt Hovden, uten noe som helst omslag i været. Her skal det forresten være maritim dag i morgen, en av årsakene til at jeg havnet akkurat her. Planen er å ta en tur innom der i morgen tidlig før jeg setter kursen innover fjorden.

Kunstver, Ræk III. Tror jeg. En av dem i hvert fall, litt usikker på akkurat tallet.

 Straks passering av havna.

DammdaDAAA! Skiftesanden, målet for natten! Men hva i huleste er de røde prikkene? En til venstre for stranda, akkurat der jeg skal telte, og en rød prikk midt på selve stranda? TELT??? Har virkelig andre også tatt teltet med og dratt hit i natt? Før meg? Svarte.

Jovisst var det det, så teltplassen jeg hadde beregnet å bruke, er der det røde teltet står til høyre her i bildet. Ergelig. Jaja, da får jeg bare se etter en som er enda kulere.

Denne er enda kulere, selv om ikke det vises så fryktelig godt her på bildet. Det er nemlig oppå en steinknaus - det var akkurat plass til teltet oppå der. Omtrent null plass utenfor teltet – og fin mulighet til å rulle ned hvis jeg beveger meg noe særlig om natta. Ikke viste det seg å være så flatt som det så ut for heller, det hellet litt ned til alle sider... Nuvel, det SER kult ut, fra rett vinkel. Ikke minst fra teltet.

Glemte å slå på GPSn igjen da jeg satte ut igjen fra Sandvika, men jeg padlet altså stykket imellom de to trackene også. Da ser dere nok også hvor jeg skal videre dagen etter? Synes det er en kul tur, som kan padles en vei, uten noe mer styr enn å gå en kilometer for å hente bilen.

Teltet er oppe!

God natt så lenge.


3 kommentarer:

  1. Hei :)
    Fin blogg du har!
    Jeg er litt nyskjerring på hvordan du fisker med stang fra en havkajakk. Jeg er litt redd for å velte, og å rulle ved hjelp av fiskestangen er ikke det jeg tror er enklest, spesielt ikke med en sei på 4 kilo på kroken :P
    Har du noen tips til hvordan å fiske trygt fra havkajakk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er nok ingen ekspert, så mange fiskestenger som jeg har mistet på havet/i vann. I hovedsak har jeg konkludert med at det ikke er det beste å holde på med, og jeg fisker kun på helt flatt hav - og med én krok om gangen. Har nemlig prøvd å ha på flere store sei samtidig, det var i overkant heftig ja. :) Greiest når man er flere så man kan legge seg i flåte når fisken skal opp, når det blir så stort.

      Slett

Kommentar - ja takk! :)