Etiketter

Stø - Nyksund - Stø

Først i august la jeg ut ei melding i klubbgruppa, om noen ville være med på tur – gjerne til et sted med en post jeg ikke hadde. Stine var raskt ute med å melde seg, og hun ble gjerne med på en tur fra Stø til Skipssanden. Et par til ble gjort oppmerksom men ble ikke med, stakkars. Det kan de angre på, for det er en flott om enn litt væravhengig tur. Vi skulle se an været. Som vi ser var det upåklagelig, og vi fulgte plan A.

Det vil si, det er en sannhet med modifikasjoner. Det var faktisk så ekstremt fint vær, forhold og solid varsel at vi utvidet like godt turen bortover mot Nyksund. Plan A+ på en måte.

Storhavet rett ut, men det lå rolig i dag.

En enslig skarv på holmen. Flott silhuett.

Men hva er dette? Ilandstigningsforbud?

Jeg har sjekket dette opp med Fylkesmannen, for jeg stusset på skiltet. Ifølge forskriften for reservatet er det nemlig ikke ilandstigningsforbud her, men det er altså skiltet med det. Jeg har fått bekreftet at her må det ha skjedd en feil. Det skal være det, og blir sannsynligvis rettet opp i forskriften på sikt - men enn så lenge, så er det faktisk lov å gå i land. Det er forskriften som er gjeldende, har jeg fått bekreftet, så skiltet er satt opp uten hjemmel.

Nå bør man jo uansett ta hensyn til hekkende fugl da, og dette var uansett utenfor den aktuelle perioden, men likevel. Overraskende.

Vi snirklet litt mellom holmer og skjær, det er jo alltid like kjekt. Ingen fugler i berget her i dag, sikkert litt for sent på året.

En kjempedag på sjøen. Det er ikke mange ganger jeg dropper å ha tørrdrakt på yttersia, selv på en fin sommer som dette.

Vi så ikke så mye sel, men så hadde jeg glemt litt av hvor hen selkolonien pleier å holde til. Tror jeg fant det ut etter hvert, men vi sneiet ikke helt innom i dag.

Fantastisk vær, fantastisk tur, trivelig selskap.

Her borte satt det litt flere skarv.

Dronningruta by sea, rett og slett. Så gikk jeg den ikke i sommer heller – men hva gjør det når jeg får padlet den. Lite, egentlig.

Nå nærmer det seg Nyksund og is - var planen. Men i dag holdt vi oss jo ikke helt til planer.

Nyksund! Man må jo rundt og komme på innsiden av moloen, men nå føler man jo at man er framme.

– Litt etter svingte vi inn på havna i Nyksund.

Sett fra flytebrygga, altså motsatt vei av bildet over. Vi tok turen til brygga midt i bildet.

Vi fikk nemlig lyst på mat, rett og slett. Jeg spiste den her, rett og slett fantastisk god. Den beste burgeren jeg noensinne har smakt. En smakseksplosjon, det smakte ikke bare kjøtt liksom.

Desserten var også kjempegod.

Stine gikk for pølser, de var visst gode de også.

Krykkjene var ennå her. Fint at de tar vare på denne gamle brygga også, den sto skikkelig til nedfalls en stund. Så er det bare å håpe at de blir enige med myndighetene etter hvert, om hvordan det må bli.

Returen til Stø gikk ganske strake veien. Men vi måtte jo innom Skipssanden så jeg fikk samlet den posten. Her passerer jeg under ei lykt, den kunne jo padles «imellom», som det heter.

Nærmere presist denne lykta her. Kunne vært kult å ligge i hengekøye i ei sånn en gang, men det funker kanskje ikke så bra akkurat på havet... Hm. Kanskje jeg rett og slett må pause her en gang. Ei natt blir vel drøyt.

Skipssanden neste!

Besøkt og dokumentert!

Det ble kult lys og enda mer dekorative skyer etter hvert. Her passerer vi Stø, for vi satte nemlig ut ved kirka på Langenes så vi måtte forbi hele Stø på returen også.

Fin tur!

Straks tilbake på Langenes. Sørget for å få augustrulla på plass også, med det samme jeg var utpå. Det gikk greit nok, fikk testa både vanlig og reentry. (Måtte ut på vrangsia ja.)

Flott tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)