Etiketter

Februar-rulla og skøy ved Stamnes

Det skulle jo blåse opp i helgen. Men hos meg har det vært stille, stille, stille. Jeg fant ut at dersom det var noe nordlig vær i dag, måtte det være ved Stamnes. Der kommer det jo rett sør Gavlfjorden. Så jeg dit, og som vi ser så fant jeg litt.

Dette var typisk denne formiddagen hos meg. En eling, jeg tenkte å, der kjæm han me'an. Men neida. Paddeflatt og dødt.

Mellom Reinsnesøya og Stamnes var det ikke allverdens akkurat da jeg kom, men det skulle endre seg ganske straks.

Mens jeg rigget meg til kom han omsider med han. Leif fra klubben kom gående forbi, han foretrakk å holde seg på land i dag. Veien ut til Stamnes er en fin spasertur, med lite trafikk. Ikke for det, jeg bestemte meg i siste liten så jeg la ikke ut noen melding i dag om at folk kunne bli med, heller.

Det er ikke brøytet ned der som jeg pleier å parkere, så jeg satte ut et nytt sted i dag. Der var det enda mer steinete, men det gikk greit likevel.

Det er lenge siden jeg har padlet i så sterk motvind, så det var kjempeartig. Bølgene var ikke alt for store, siden det så nylig hadde blåst opp. Jeg håpte på større bølger på returen.

Hjelmkamera blir jo fullt med dråper ganske raskt, så det var det ikke så mye nytte i denne gangen. Dessuten var det lite batteri, jeg hadde glemt å lade det.

Jeg gikk en tur i land for å måle vindstyrken når den hadde tatt seg opp. Jeg målte laber og frisk bris der jeg satte bilen, men det kunne virke som det hadde økt enda litt.

Her målte jeg i perioder 12 og 13 m/s, men det lå mest på 10 og 11.

I bukta her var det greit med le til rulletrening, om jeg måtte ut så var det rolig fjære der jeg ville ende opp. Jeg skal øve mer på rulling i bølger, men det foretrekker jeg å gjøre når jeg ikke er alene.

Jeg fikk ingen bilder under vann i dag, men her har jeg tydeligvis kommet akkurat opp, for jeg drypper vann. Så det får duge som dokumentasjon for februarrulla.

Returen var enda artigere, for det er ganske langgrunt langs land her, så det ble artige bølger. Og så fikk jeg ganske stor fart –  ulempen er jo at da er man ganske kjapt framme. Men hovedpoenget i dag var å få februarrullet. Nå virket det som det kunne ta seg enda mer opp med vinden, pluss at Leif var på retur. Da kunne jeg få hjelp til å lempe kajakken opp på takstativet, kanskje.

Foto: Leif-Hermann Jensen
Jammen snikfotograferte han også! Kjekt.

Litt mer action i steinfjæra jeg satte ut fra nå etter turen. Lengst bort er det faktisk ei lita strand, det er nok fint her på mer fjæra sjø.

Foto: Leif-Harmann Jensen
Flott lys over Sortland, og Ånstadblåheia. Reinsnesøya i forgrunnen er en 10 på skjæret-post, men det får bli en annen gang. Her var like artige forhold som jeg trodde på denne vindretninga, så det blir nok trening med klubben her seinere i år.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)