Etiketter

Hongværan, Flæsa og Finnøya

En søndag for et par uker siden ble det padling i Bø. Det var østlig vind, litt ubrukelig vindretning. Jeg fant ut ta det var en fin dag å ta turen til Bø, og padle i området jeg har vokst opp i fjæra. Der går det nemlig an å padle uansett vind.

Blikkstille her ved Riskjosen bekreftet min teori om vindretning.

Jeg satte ut fra Straumsnes. Det lå snø fra bilen til brygga, det var jo veldig praktisk. På holmene var det imidlertid lite snø. Her sitter den første ørna på turen. Det ble ganske mange underveis – det er ørnetid. Men nå nærmer det seg hekketid snart, da blir de nok litt sjeldnere å se.

Stor flo, da må man padle der det ellers ikke går an. Innsiden av Litlbuøya gikk vi tørrskodd over bestandig, da vi rak fjærelangs her for en del år siden.

Å joda, her kom jeg gjennom! Ikke mulig å gå tørrskodd over her nå. Jeg satte kursen videre mot Hongværan, for der er det også en passasje det var lenge siden jeg har padlet gjennom.

Men hva skuer mine øyne?

Et sted det bygger seg opp litt bølger! Akkurat nok til at det var artig.

Det var ikke helt dagen for passasjen min. Det var mye kraft i tungsjøen i dag, og det er veldig smalt der. Nesten garantert å ende feil plass, og der var også noen spisse steiner. Det blir i hvert fall ikke på en dag jeg er alene.

Hæ? Jeg var visst ikke helt alene likevel. Plutselig kom nemlig denne forbi.

Ilandstigningsforbudet trer ikke kraft før om en stund og måkene har ingen planer om å hekke riktig ennå. Det var noen få der som laget varsellyd likevel, men det var ikke i nærheten av haloi. Så jeg tok meg en tur i land.

Helt rolige forhold imellom øyene. Her utsikt til Hadseløya og Lofoten skimtes såvidt i det fjerne.

Utsikt mot sørvest, dette er de ytterste fjellene i Bø. Litt spesiell oppbygging på denne øya, mye løsmasse, men også noe fast stein. Det går i hvert fall fint an å ha strandrydding her allerede. (Når det ikke ligger snø, i hvert fall.)

Jeg tok med meg litt søppel, blant annet en fotball, en boks, og noen plastgreier. Så var det tid for å padle videre – men hvor hen, tro? Kanskje dit ut? Jørnfjordflesa?

Ja, det er litt vind i dag, men stort sett bare rundt 5 m/s. Her sitter en skarv på letten i typisk positur.

Hva skuer mine øyne? En artig passasje man kan suse gjennom? Hvorfor har jeg ikke lagt merke til den før, tro?

Kanskje fordi den så sånn her ut når bølgen la seg… Det er da forbannet at det alltid skal være stein midt i, gjerne av den spisse typen. Denne var ikke så spiss som de på den forrige passasjen, men dog.

Jeg padlet videre til Finnøya, for å samle 10 på skjæret-posten med det samme jeg var i området. Det var jo lenge lyst i dag.

Dagens track, litt hit og dit.

Herlig at det nå er lyst så lenge at man kan holde på noen timer! Selv når man egentlig er sent ute.

Litt uvisst hva denne staken betyr for tiden. Men før jeg rakk å melde den inn så har visst Kystverket vært der og fiksa den, etter hva jeg forstår. Så nå skal den være i orden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)